Titularizare 2011 Rezultatele finale dupa solutionarea contestatiilor: 31,64% dintre profesori au obtinut note peste 7

48 de ore pe HotNewsFoto: Colaj foto

Rata de promovabilitate (cel putin nota 5) la examenul de titularizare din 13 iulie, dupa solutionarea contestatiilor, este de 70,31%, in crestere cu 1,91% fata de rata inregistrata inainte de depunerea contestatiilor - 68,40%. Potrivit unei centralizari a Ministerului Educatiei, rezultatele finale arata ca 31,64% dintre profesori au obtinut note peste 7, cu 1,35 de puncte procentuale mai multi decat inainte de contestatii.

Soseaua expres care va face legatura intre Autostrada Bucuresti-Pitesti si Splaiul Independentei, in dezbatere publica. Vezi traseul si amplasarea viitoarelor poduri

Primaria Capitalei a prezentat miercuri in dezbatere publica proiectul soselei expres (penetratie) Splaiul Independentei - Ciurel - Autostrada Bucuresti-Pitesti. Artera este un drum expres, o ruta alternativa la bd. Iuliu Maniu, pentru legarea centrului Bucurestiului de autostrada Bucuresti-Pitesti (A1). Drumul va porni de la intersectia bd. Virtutii cu Splaiul Independentei, merge pe langa Lacul Morii pana la intersectia cu bd. Uverturii, dupa care trece pe langa statia de tratare a apei Rosu-Militari si iese din Bucuresti prin comuna Chiajna. Traverseaza Centura Capitalei, trece prin Comuna Dragomiresti-Vale si iese in A1, la km 13, Pod Ciorogarla.

Seful Serviciului Roman de Informatii: Au mai fost premieri care si-au dus rudele cu elicopterul SRI, Emil Boc a cerut factura din proprie vointa

Au mai fost premieri care si-au dus rudele cu elicopterul SRI, iar domnul Emil Boc a cerut factura, a vrut sa ajute astfel bugetul SRI, a declarat joi directorul Serviciului Roman de Informatii, intr-o emisiune la B1TV. George Maior a comentat astfel incidentul de saptamana trecuta, cand seful Executivului a fost surprins in timp ce cobora dintr-un elicopter al Serviciului Roman de Informatii, pe Aeroportul Baneasa, el fiind insotit de doi copii, dintre care unul era fiica sa mai mica. Purtatorul de cuvant al Executivului, Ioana Muntean, a spus ulterior ca premierul a achitat SRI contravaloarea transportului.

Cum arata sondajele de opinie intr-un judet cu lider PSD trimis in judecata pentru coruptie

Un sodaj de opinie publicat de presa locala din Arges, atribuit Avangarde si realizat pentru PSD, indica faptul ca actualul presedinte al Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu (PSD) ar castiga un nou mandat in 2012 cu 45,3% iar Mircea Andrei (PDL) ar lua 8,2%. Nicolescu a fost arestat in ianuarie de procurorii DNA, eliberat si trimis in judecata in luna mai, fiind acuzat de fapte de coruptie. In sondajul atribuit Avangarde, PSD ar obtine in Arges 58,7%, PDL - 15,1%, PNL - 13,5%, ceea ce ar insemna ca scandalul de coruptie nu a afectat deloc scorul partidului, dimpotriva, ar obtine chiar mai mult decat in 2008.

Rubedenii de politicieni, sefi de institutii publice, inalti functionari si avocati celebri respinsi la examenul de admitere la "Programul de formare diplomatica initiala"

Institutul Diplomatic Roman a dat publicitatii lista candidatilor admisi si respinsi la urmatoarea etapa eliminatorie a "Programului de formare diplomatica intitiala", criticat de Alianta pentru o Romania Curata, care a descoperit un caz flagrant de conflict de interese: un director IDR, Alexandra Benea, s-a inscris in program si s-a retras dupa izbucnirea scandalului. Pe lista candidatilor respinsi la programul IDR se numara, intre altii, Catalin Dancu, avocatul lui Gigi Becali, fiul unei deputate UNPR din Timisoara si o ruda a fostului director IDR, Vlad Nistor.

AUDIO/VIDEO Toro Tibor, presedintele Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania: Se impune un statut special cu caracter national etnic pentru Tinutul Secuiesc

Toro Tibor, presedintele Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania, formatiunea al carei "mentor spiritual" este Laszlo Tokes sustine, intr-un interviu pentru HotNews.ro, ca partidul sau va milita pentru autonomia Tinutului Secuiesc si ca acesta regiune trebuie sa primeasca "un statut special cu caracter national etnic". La o saptamana dupa ce Tribunalul Bucuresti a respins infiintarea partidului sau, Toro Tibor sustine ca UDMR a incercat sa saboteze crearea noii formatiuni politice: "Au trimis doua persoane care sa intervina in proces: liderul UDMR Bucuresti si un consilier al lui Kelemen Hunor". Toro Tibor sustine ca Laszlo Tokes este emblema unificarii maghiarilor din toata lumea si ca FIDESZ, partidul lui Viktor Orban este principalul partener politic.

Urmeaza un blocaj pe piata medicamentelor? ​"In clipa in care producatorul spune STOP, pacientul s-a stins"

Dintre declaratiile de miercuri ale presedintelui Traian Basescu, nimic nu a starnit o furtuna mai mare in maruntaiele puterii, acolo unde se invart banii cei multi, precum atacul dur la furnizorii de medicamente. Stransi cu usa de cerintele FMI-ului dar si de obligatia rectificarii bugetare fara de care piata farmaceutica va sucomba, statul roman a ales calea atacului. Dar puterea in piata se afla in zona producatorilor internationali de medicamente, cei de care depinde accesul pacientilor la tratamente si care crediteaza statul roman. Aflati ce cred acestia despre declaratiile virulente ale presedintelui Traian Basescu si care este solutia lor la blocajul sistemului. Un interviu HotNews.ro cu Dan Zaharescu, directorul executiv al Asociatiei Romane a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM).

Boc l-a dat afara din sedinta pe fonduri UE pe seful AM POS CCE, nemultumit ca acesta e nepregatit

Seful Autoritatii de Management pentru POS CCE, Calin Istratoiu, a fost dat afara de premierul Boc din sala in care se discuta despre absorbtia fondurilor europene, seful Guvernului fiind nemultumit ca acesta nu a putut prezenta date privind corectiile financiare aplicate pana acum proiectelor UE, au relatat pentru Mediafax surse participante la sedinta.

BALVANYOS 2011 Kelemen Hunor: Autonomia trebuie sa o cladim pe axa Bucuresti - Budapesta - Bruxelles

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, sustine ca dezideratul comunitatii maghiare de a obtine autonomie poate fi realizat numai daca "avem in vedere axa Ardeal-Bucuresti-Bruxelles". Prezent la lucrarile Universitatii de Vara de la Baile Tusnad, liderul UDMR a explicat ca partidul sau a refuzat proiectul de reorganizare propus de PDL pentru ca nu a tinut cont de factorul etnic. Kelemen Hunor a atras atentia ca, in luna septembrie, comunitatea maghiara trebuie sa se mobilizeze pentru recensamant.