Breivik ar putea fi acuzat de crime impotriva umanitatii si inchis pentru 30 de ani. Politia norvegiana ia in considerare punerea sub acuzare a lui Breivik pentru crime impotriva umanitatii, pedepsite cu inchisoare de pana la 30 de ani, in temeiul articolului 102 al Codului Penal norvegian, modificat la data de 7 martie 2008, scrie publicatia norvegiana Aftenposten.

Presa in DiagonalaFoto: Colaj foto

Breivik a crezut ca va fi impuscat in drum spre tribunal. Aflat in arest preventiv, Anders Behring Breivik, a crezut ca va fi impuscat in drum spre Tribunalul din Oslo, luni, a declarat avocatul sau la postul de televiziune NRK. Acesta a mai spus ca clientul sau are o perceptie deformata asupra realitatii, fiind convins ca in inchisorile norvegiene se practica tortura, scrie publicatia norvegiana Verdens Gang.

Breivik ar fi avut legaturi cu extremistii britanici. Teroristul si criminalul in serie, Anders Behring Breivik, ar fi avut contacte solide cu extrema-dreapta din Anglia, potrivit cotidianului britanic The Telegraph, citat de catre presa norvegiana. Breivik s-ar fi intalnit cu cativa lideri ai unei grupari extremiste britanice in luna martie a anului trecut si ar fi avut contacte regulate cu membrii acesteia pe Facebook, avand un efect "hipnotic" asupra lor, scrie publicatia norvegiana Dagbladet.

NRK publica povestea unei tinere care a salvat de la moarte un copil in varsta de cinci ani. Stine Brandvik se afla in cladirea principala cand a auzit primele focuri de arma din timpul atacurilor de la Utoya. La un moment dat, a vazut un baietel care statea perfect nemiscat. Tatal sau fusese impuscat. "L-am ajutat pe un baiat de cinci ani. I-am spus sa se uite la degetul meu mic, ca sa nu vada sangele de pe pereti si de pe podea", a povestit Stine Brandvik, potrivit site-ului televiziunii publice norvegiene, NRK.

Cum a facut Anders Behring Breivik sute de mii de euro in Romania. Noua Dreapta, PRM si tiganii, in atentia autorului atacurilor de la Oslo. In manifestul "2083: O declaratie europeana de independenta", autorul dublului-atentat de la Oslo, Anders Behring Breivik, face mai multe referiri la tara noastra. Printre altele, norvegianul scrie despre: deportarile din Baragan, romii din tara noastra, formatiunile politice PRM si Noua Dreapta, precum si despre cum a reusit sa-si finanteze atacurile prin intermediul unei companii care folosea forta de munca din Romania. Citeste integral.