Robert Negoita, trista notorietate a unui gigolo de Parlament. E unul dintre gornistii pesedisti. Cum sughita cineva, hop si el la televizor. Le zice despre orice. Un fel de madam Tatoiu, varianta tanara si cu chelie, a PSD-ului. Pana acum vreo cativa ani n-auzisera de el decat samsarii de imobiliare. Apoi, s-a bagat in politica. Avea bani, dar vroia mai mult. A ajuns deputat si, in prezent, e ditamai vicepesedinte al celui mai puternic partid din opozitie. E becher, are bani, o pozitie sociala de invidiat si s-a crezut, la un moment dat, un Hugh Hefner de Romania. Procurorii DIICOT, pragmatici, l-au categorisit "complice la proxenetism" si l-au trimis in judecata. Omul se dedulcea la june de jumatatea varstei sale. Pare-se ca le platea, ca avea de unde. Da", apoi, le pasa altora. In hotelul fratelui sau. Adica al sau. Imobiliarele au luat-o razna. Fiscul l-a incoltit. Integral in EVZ.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

MASURILE-FULGER pe care Ministerul Educatiei le pregateste pentru la TOAMNA pentru toti elevii din Romania. Ministerul Educatiei pregateste pentru noul an scolar masuri-fulger ce privesc modul de predare al profesorilor si programa scolara, astfel incat sa fie evitate noi rezultate dezastruoase la examenele de absolvire. Prioritatea absoluta: evaluarea tuturor claselor din invatamantul obligatoriu, pentru a stabili nivelul de pregatire din cadrul unitatilor de invatamant. Practic, in luna septembrie, la intoarcerea din vacanta, toti elevii din Romania vor primi cate un test la fiecare disciplina in parte, astfel incat sa poata fi stabilit gradul de pregatire al claselor: in media scolii, sub media scolii, sau peste media scolii. In functie de rezultatele clasei, profesorii vor fi nevoiti sa-si schimbe modul de predare, adaptand nivelul pregatirii la nivelul de cunostinte al scolarilor, scrie Gandul.

Iubire interzisa: Regele Mihai cu mostenitoarea Imperiului Malaxa. Una dintre cele mai frumoase idile ale epocii interbelice a fost cea dintre Irina, fiica industriasului Malaxa, si Principele Mihai. In vara anului 1938, cand cei doi s-au cunoscut, nici unul nu implinise 18 ani. Erau la prima dragoste si auspiciile pareau fericite, atat Carol al II-lea, cat si Nicolae Malaxa incurajand relatia. Abdicarea Regelui Carol al II-lea in toamna anului 1940 l-a adus pe Mihai pe tronul ramas liber. Relatia Printului redevenit Rege al Romaniei cu Lulu Malaxa s-a rupt din ratiuni de stat si din influentele familiei. Lulu Malaxa s-a casatorit cu medicul George Emil Palade, au emigrat in SUA si s-a stins din viata la numai 48 de ani, in 1969, cu cinci ani inainte ca sotul sau sa primeasca Premiul Nobel pentru fiziologie si medicina. Irina si George Palade au avut doi copii, Georgia Palade Von Dusen si Philip Palade, deveniti mostenitorii averii Malaxa, confiscate de legionari si nationalizate de comunisti, informeaza EVZ.

Inca un sector REDUCE tarifele pentru recuperarea autovehiculelor ridicate de "hingherii de masini": daca iti iei masina inapoi in 24 de ore, nu platesti nicio taxa. De la intai septembrie, vor scadea cu 40 la suta tarifele pentru recuperarea masinilor ridicate de "hingheri" pe raza sectorului 2 din Capitala. Mai mult, in primele 24 de ore de la ridicarea masinilor parcate neregulamentar, proprietarii isi vor putea recupera autoturismele fara sa plateasca nicio taxa. Masura este prevazuta in caietul de sarcini al ofertei de participare la licitatia organizata de Primaria sectorului 2 pentru serviciul de ridicare a masinilor stationate neregulamentar. Primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, a declarat pentru gandul ca "dupa organizarea licitatiei, care va avea loc pe 16 august, tariful pentru recuperarea masinilor va fi de 350 de lei. Chiar daca am scazut cu 40 la suta tarifele si serviciul devine mai putin rentabil, speram ca la licitatie sa se prezinte macar doi, trei operatori". In prezent, pe raza sectorului 2 masinile sunt ridicate de firma Supercom, relateaza Gandul.

Muzeul national al comunismului va eclipsa Memorialul de la Sighet?La inceputul acestei luni, conducerea PDL a decis sa-si asume initierea unei hotarari de Guvern prin care sa fie infiintat un muzeu national al dictaturii comuniste. Potrivit initiatorului propunerii, ministrul de externe si prim-vicepresedintele PDL, Teodor Baconschi, muzeul se va gasi la Hala Filaret si va avea si un institut de cercetare si documentare. Vladimir Tismaneanu, presedintele comisiei prezidentiale consultative pentru analiza dictaturii comuniste, a explicat, intr-un interviu pentru Romania libera, ca "muzeul este prioritate. Este incredibil ca au trecut 22 de ani fara un astfel de muzeu", subliniind ca propunerea pentru infiintarea acestui muzeu exista in raportul comisiei prezidentiale pentru condamnarea comunismului, scrie Romania Libera.

Politicienii din Romania au hobby-uri de zeci de mii de euro. De la parlamentari pana la fosti premieri, demnitarii au gasit formule originale de a-si petrece timpul liber. Cand nu negociaza aliante sau nu se cearta la televizor, politicienii participa la raliuri, mitinguri aviatice, fac sporturi extreme sau colectioneaza tablouri. Primarul Constantei, Radu Mazare (PSD), este un campion al originalitatii in privinta timpului liber. Edilul e pasionat de parasutism, dar lista sporturilor extreme nu se opreste aici. El s-a specializat in sporturile pe apa, printre care se numara kitesurfingul. Dupa cum il defineste cuvantul englezesc kite (zmeu), kitingul este sportul care foloseste un zmeu ca mijloc de propulsie. Forta de tractiune dezvoltata de zmeu permite alunecarea placii pe apa. Integral in Adevarul.

Povestea lui Nicu Acsentiev, ranger de Romania. Care este prima imagine care iti vine in minte atunci cand auzi cuvantul ranger? Poate te gandesti la un barbat agil imbracat in echipament de camuflaj, cu palarie, ochelari fumurii si nelipsita pusca. Sau poate asociezi cuvantul cu un personaj barbos si musculos care conduce un jeep enorm, stropit cu noroiul de pe drumurile abrupte si dificile pe care le-a strabatut in cautarea dreptatii. Pentru multi dintre noi un ranger seamana mai mult sau mai putin cu Chuck Norris, dar adevarul este putin altfel decat imaginea acestui personaj din filmele comerciale, informeaza Romania Libera.

Castelul lui Dracula din Capitala, tinut la secret de Armata. Castelul Tepes din Bucuresti, o adevarata bijuterie arhitectonica, sta inchis de mai bine de doi ani, pentru lucrari de reconsolidare si reabilitare. Stapanul castelului, Ministerul Apararii Nationale (MApN), refuza sa dea detalii despre soarta fortaretei care ar putea atrage foarte multi turisti. Zi de zi, timp de cateva saptamani, adevarul.ro a tras un semnal de alarma in legatura cu starea jalnica in care se afla multe cladiri cu o valoare extraordinara pentru cultura si identitatea poporului roman, dar nu si pentru turismul promovat de ministrul Elena Udrea. Cine e de vina pentru asta? Ca si in multe alte cazuri, autoritatile care fie nu au incercat sa gaseasca solutii pentru conservare, fie au servit intersele unor personaje obscure, relateaza Adevarul.

Morrissey catre fani: Tragedia din Norvegia este un nimic in comparatie cu ce fac McDonalds si KFC. Fanii artistului vegetarian au reactionat negativ la declaratia acestuia in care spune ca lanturile de fast-food-uri sunt la fel de vinovate de crima precum este si Anders Breivik, responsabilul de atacurile din Norvegia de la finele saptamanii precedente, scrie Daily Mail. Cantaretul in varsta de 52 de ani se afla duminica seara in Varsovia pentru a sustine un concert in cadrul turneului sau european. In timpul spectacolului, inainte de a interpreta "Meat is Murder" (Carnea este Crima), piesa ce da si titlul unuia dintre albumele sale, a facut referire la evenimentele tragice din peninsula scandinava. "Cu totii traim intr-o lume plina de criminalitate, evenimentele din Norvegia s-au soldat cu 97 de morti (n.r. numarul mortilor era estimat ca fiind mai mare la acel moment). Desi, asta nu e nimic pe langa ce se petrece in McDonald's si KFC in fiecare zi," a spus artistul, relateaza dailymail.co.uk, scrie Romania Libera.