Doua trenuri au fost implicate intr-un accident in India, o persoana a decedat. Doua trenuri au intrat in coliziune duminica in India, cauzand pana acum moartea unei persoane. Locomotiva unui tren expres care facea legatura intre Guwahati si Bangalore a deraiat dupa ce s-a ciocnit de un tren care circula local in districtul Malda. Incidentul s-a petrecut la 350 km nord de Calcutta. Cele doua locomotive au luat foc in urma impactului si mai multe vagoane s-au desprins rostogolindu-se pe un camp cu orez. Multi pasageri au ramas blocati in vagoanele contorsionate. Rudele si prietenii pasagerilor s-au adunat in gara Howrath in speranta obtinerii unor informaii despre cei dragi. Caile Ferate Indiene sunt principalul angajator indian cu peste 1,4 milioane de salariati, scrie AFP.

Presa in DiagonalaFoto: Colaj foto

Rusia: Accident pe raul Moscova soldat cu noua morti. Potrivit autoritatilor ruse, noua persoane au murit dupa ce o ambracatiune turistica s-a scufundat in raul Moscova.Vaporasul s-a ciocnit de un braraj al raului in cursul zilei de duminica. La bord se aflau 16 persoane, dintre care sapte au fost salvate, iar noua si-au pierdut viata, inclusiv capitanul ambarcatiunii. Inregistrata in provincial Chukotka, nava putea transporta maxim 12 persoane. Autoritatile investigheaza acum incalcarea regulilor de siguranta transportului pe apa. Incidentul vine la mai putin de o luna de la scufundarea unui alt vas turistic de dimensiuni mai mari in apele raului Volga. Dintre cele 201 persoane aflate atunci la bord au fost salvate numai 79. Nava Bulgaria era construit in 1955, nu avea licenta pentru transportarea persoanelor, era incarcata peste limita admisa si pornise la drum desi avea un singur motor functional. Dupa scufundare, presedintele Medvedev a solicitat controale serioase la toate ambarcatiunile de transport pentru pasageri, anunta Ria Novosti.

Retragerea trupelor SUA din Afganistan depinde de incidentele din perioada Ramadanului. Comandantul trupelor americane din Afganistan trebuie sa prezinte pana la jumatatea lunii octombrie planul retragerii trupelor din Afganistan. Decizia depinde insa de nivelul atacurilor talibane, mai ales urmatoarea luna a Ramadanului. Generalul de marina John Allen, care a preluat conducerea trupelor americane din Afganistan a declarat ca are nevoie de timp pentru a putea face o evaluare corecta inainte de a inmana planul de retragere. Luna care urmeaza este decisiva in acest sens, liderii talibani vor calatori in Pakistan pentru Ramadan si nu se stie ce urmeaza sa faca, nici daca luptele si atacurile vor inceta sau se vor inteti. In prezent sunt aproape 100.000 de soldati americani in Afganistan, potrivit planului de retragere facut de administratia Obama 10.000 de soldati ar trebui sa se retraga pana la finele anului si 23.000 pana la sfarsitul verii viitoare. Pentru a putea respecta calendarul retragerilor este prioritara instruirea fortelor afgane astfel incat sa poata prelua controlul asupra securitatii tarii, informeaza Fox News.

Italia cere o intalnire de urgenta a Consiliului ONU dupa ultimele incidente din Siria. Ministrul Afacerilor Externe italian Franco Frattini a cerut duminica o intalnire de urgenta a Consilului ONU, condamnand atacurile violente din Siria unde sute de persoane au fot ucise intr-o puternica ofensiva armata la Hama. In timul zile de duminica, Italia a cerut Damascului sa inceteze violentele asupra civililor si sa inceapa dialogul cu opozitia. Potrivit activistilor pentru drepturile omului, sute de persoane au fost ucise si alte zeci au fost ranite intr-o complexa operatiune a armatei asupra orasului Hama - centru al maifestarilor rebelilor sirieni. Sute de mii de oameni au protestat in acest oras de la inceputul miscarii de contestare a regimului condus de presedintele Bachar al-Assad, la jumatatea lui martie, in ciuda asalturilor sangeroase ale armatei. Hama, care a mai trecut printr-o represiune brutala ordonata de catre tatal lui Assad la inceputul anilor 1980, a devenit un centru-cheie in care se desfasoara protestele pasnice ale opozitiei, scrie AFP.

Congres interational in Japonia impotriva centralelor nucleare. La Fukushima s-a tinut primul Congres international Japonez impotriva bombelor atomice si cu hidrogen, solicitand renuntarea la folosoriea energiei nucleare. Potrivit unuia dintre liderii congresului, Koichi Kawano, oamenii au tendinta de a se concentra pe abolirea armelor nucleare si pierd din vedere potentialul pericol care il reprezinta centralele nucerare. Autoritatile japoneze au declarat in luna iulie ca dezafecarea centralei de la Fukushima va dura zeci de ani, in timp ce expertii in protectia mediului arata ca atat in apa cat si in sol concentrarea de elemente radioactive ramane ridicata in regiunea afectata, anunta Ria Novosti.