VIDEO Anca Boagiu: Statul roman intrerupe contractul cu Bechtel pentru 6 tronsoane de autostrada fara a mai acorda depagubiri/ Compania americana va mai lucra doar pe 2 tronsoane la jumatate de pret

48 de ore pe HotNewsFoto: Colaj foto

Statul roman este liber sa scoata la licitatie 6 tronsoane din Autostrada Transilvania dupa intreruperea contractului cu Bechtel, a anuntat ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, la finalul sedintei de Guvern de miercuri. Acesta este unul din rezultatele negocierilor purtate in ultima perioada cu Bechtel. Compania americana a acceptat sa finalize lucrarile deja incepute la doua tronsoane, urmand sa renunte la celelalte sase fara a mai primi despagubiri de la statul roman.

​​HARTA sondajelor USL aparute in tara. Cum se acuza reciproc pesedistii si penelistii ca au umflat cifrele. Cine sunt protagonistii

Presedintele PSD, Victor Ponta a anuntat miercuri, intr-o postare pe blog, ca USL a finalizat sondajele in toate judetele. HotNews.ro a facut un inventar al sondajelor aparute in presa locala. Datele nu sunt asumate oficial de catre conducerea centrala a USL. Social democratii si liberalii din teritoriu se acuza ca au livrat presei locale fie oficial, fie pe surse rezultatele sondajelor de opinie pentru a-si promova proprii candidati.

DOCUMENT. De ce a decis Parchetul General redeschiderea cercetarilor fata de Sorin Ovidiu Vintu in dosarele FNI, Banca Agricola, BID si Banca Romana de Scont

Procurorul General, Laura Codruta Kovesi, a explicat, pe parcursul a 130 de pagini, de ce a decis infirmarea deciziilor de neincepere a urmaririi penale fata de Sorin Ovidiu VINTU si fata de o serie de alte persoane in dosarele FNI, Banca Agricola, BID si Banca Romana de Scont. Ordonanta Parchetului General, pusa la dispozitia HotNews.ro in baza unei cereri pe legea 544/2001, arata ca, in opinia procurorului general, in dosarele mentionate au aparut, in timpul cercetarii penale, o serie de nereguli si ca implicarea lui SOV in aceste dosare nu a fost stabilita in mod clar.

VIDEO Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, si-a dat demisia: "Nu se poate sa nu fiu consultat cu privire la rectificarea bugetara"

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, si-a anuntat joi demisia din functie, nemultumit de faptul ca nu a fost consultat cu privire la rectificarea bugetului ministerului pe care il conduce, desi a solicitat oficial o intalnire in acest sens cu ministrul Finantelor.

HARTA DINAMICA Vezi care sunt si pe unde trec cele sase tronsoane ale Autostrazii Transilvania pentru care statul roman a intrerupt contractul cu Bechtel

Ministrul Transporturilor a anuntat miercuri, dupa sedinta de Guvern, ca statul roman este liber sa scoata la licitatie 6 tronsoane din Autostrada Transilvania dupa intreruperea contractului cu Bechtel, compania americana acceptand sa finalize lucrarile deja incepute la alte doua tronsoane. "Statul este liber sa liciteze celelalte sase tronsoane care au ramas fara nicio pretentie din partea Bechtel. Era clauza sa nu licitam tronsoanele ramase. Acum le putem licita", a afirmat ministrul transporturilor.

Vara cu pelicani

Politicienii castiga voturi cu rezultate si fapte, cu mitologii si legende sau prin imbinarea abila a celor doua tehnici. Ce te faci insa cand, in ciuda unor performante modeste dar incontestabile, lumea tot nu te crede? Hartuiesti adversarul cu povesti. Suspiciunea, odata strecurata sub piele, lucreaza. Distruge increderea, demobilizeaza, paralizeaza. Traian Basescu se pricepe bine la amandoua: sa explice simplu realitati si sa vanda mai sofisticat gogosi. In vermina politico-mediatica din Romania se gasesc destui dispusi sa le inghita pe nemestecate.