Noua Zeelanda: Un tehnician a murit dupa ce a fost aspirat de motorul unui avion pe care-l verifica. Un inginer in varsta de 51 de ani din Noua Zeelanda a murit dupa ce a fost aspirat de motorul unui avion pe care-l verifica, transmite HuffingtonPost. Operatorul aerian Air New Zealand a confirmat incidentul, afirmand ca barbatul lucra la un aparat Lockheed C-130 Hercules.Inginerul efectua "o operatiune de intretinere de rutina" la aparat, pe aeroportul Wodbourne din Blenheim. Un purtator de cuvant al companiei Air New Zealand a declarat ca, in momentul accidentului, motorul se afla fixat pe un suport, fara elice si nu era atasat de avion. Un oficial al politiei locale a spus ca personalul din echipele de urgenta a incercat sa-l resusciteze pe barbat, insa fara succes. Victima lucra pentru Safe Air, o filiala a Air New Zealand.

Presa in diagonalaFoto: Colaj foto

SUA saluta reactia tarilor arabe care au condamnat violentele din Siria. Departamentul de Stat american s-a aratat luni "incurajat" de atitudinea tarilor arabe care au condamnat violentele din Siria, sustinand ca reactia acestora arata inca o data ca comunitatea internationala respinge actiunile presedintelui Bashar al-Assad, transmite Reuters. Reactia Departamentului de Stat de la Washington vine dupa ce Kuweit si Bahrain au urmat exemplul Arabiei Saudite si si-au rechemat ambasadorii de la Damasc. Duminica, regele saudit Abdullah a cerut incetarea violentelor si implementarea de reforme in Siria.

Premierul britanic David Cameron si-a intrerupt vacanta in urma revoltelor de la Londra. Premierul britanic David Cameron si-a intrerupt vacanta pentru a reveni la Londra, in noaptea de luni spre marti, dupa trei zile consecutive de revolte, si va convoca de urgenta serviciile de securitate, scrie AFP. De asemenea, el se va intalni cu ministrul de interne si cu seful politiei britanice. Peste 200 de persoane au fost arestate de la inceputul violentelor, inclusiv un baiat de 11 ani, a declarat luni ministrul de interne, Theresa May. Noi ciocniri intre tineri si politie au izbucnit luni in mai multe cartiere ale Londrei, dupa primele violente care au avut loc sambata in Tottenham si pe parcursul week-end-ului. "Nu exista probleme majore in anumite cartiere din Londra. Drept consecinta, politistii patruleaza strazile, insa le recomand parintilor sa-si contacteze copiii pentru a afla unde se afla acestia", a declarat seful politiei, Tim Godwin, in timpul unei conferinte de presa sustinuta ad-hoc, in fata Scotland Yard. Spre seara, mai multi tineri s-au adunat in Hackney, un cartier din estul capitalei, si au distrus mai multe magazine si un camion. Totodata, mai multe masini au fost incendiate pana la venirea politiei, a constatat un jurnalist al AFP. Politia a intervenit, de asemenea, si in sudul Londrei, in Croydon, Levisham si Peckham.

Italia: Un sarpe boa a fost capturat langa Lucca, dupa ce a muscat doi voluntari, iar o pantera este cautata langa Massa. Un boa constrictor a fost capturat luni in apropierea localitatii Lucca in timp ce agentii de la politia animalelor au incercat sa atraga intr-o capcana, langa Massa Marittima, Toscana, o pantera neagra vazuta in zona, au declarat oficiali italieni citati de AFP. Sarpe capturat pe dealurile din Capannori, nu departe de Lucca, este o femela de 5 sau 6 ani, care masoara 2.60 metri si cantareste intre 25 si 30 kg. Sarpele a muscat un voluntar dintr-o asociatie de protejare a animalelor si pe un expert in reptile care au venit pentru a ajuta la capturarea ei, dar cei doi barbati au avut nevoie doar de ingrijiri medicale usoare. Potrivit asociatiei de protectie a mediului Anpan, reptila a fost, cel mai probabil, abandonata cu mai multe luni in urma dupa ce a atins dimensiuni care l-au speriat pe proprietarului ei. Reptila a fost capturata cu ajutorul unui sistem de comunicatii prin satelit care poate stabili inclusiv greutatea, lungimea sau viteza cuc are se deplaseaza animalul. De asemenea, anul trecut in luna august, un alt boa constrictor de 2.40 m a fost prins in padure din apropierea orasului Capannori de catre voluntari. De asemenea, in Toscana, patru custi au fost instalate in jurul orasului, aproape de Massa Marittima, pentru a incerca capturarea unei pantere negre, a carei prezenta a fost confirmata in zona. Primarul localitatii intentioneaza sa emita un ordin special de interdictie pentru ca rezidentii si vizitatorii sa nu se apropie cu masina la o distanta mai mica de 500 de metri de custi si nu sa mearga pe jos, cu bicicleta sau calare la o distanta mai mica de 3 km de aceasta zona.

Rusia: Presedintele georgian, "prost crescut" si "caz patologic". Rusia a marcat astazi implinirea a trei ani de razboi cu Georgia, spunand ca nu va reinnoi relatiile cu Tbilisi atat timp cat la conducerea tarii se afla un presedinte "prost crescut" si "patologic", informeaza Reuters. Buletinele de stiri rusesti au abundat in imagini ale razboiului din 2008 si l-au aratat pe presedintele rus Dmitri Medvedev inspectand baza militara Molkino din sudul Rusiei, unde a laudat trupele care au luptat in conflictul pentru respingerea "agresorului" georgian. Ministrul afacerilor externe din Rusia, Sergei Lavrov, a subliniat faptul ca Moscova nu va mai avea legaturi directe cu Tbilisi atat timp cat Mikheil Saakashvili este presedinte. "Nu vrem sa avem legaturi cu un om care a dat ordin de a omora trupele de mentinere a pacii si care a ordonat uciderea de civili, inclusiv cetateni rusi", a declarat Lavrov presei moscovite. "Saakashvili este, desigur, un caz patologic si o anomalie in randul poporului georgian. El este in mod clar foarte prost crescut...Noi nu asociem poporul georgian cu aceasta persoana", a adaugat ministrul rus de externe. Sergei Lavrov l-a acuzat, de asemenea, pe presedintele georgian de faptul ca "viseaza basme" in legatura cu ceea ce s-a intamplat in perioada premergatoare razboiului, in care fiecare parte acuza alta parte. In capitala Georgiei, Saakashvili si Patriarhul Ortodox Ilia II au depus o coroana de flori in cimitirul unde sunt inmormantati militarii ucisi in timpul razboiului din 2008. Mikheil Saakashvili a vorbit cu rudele victimelor de razboi, dar nu a facut nici o declaratie reporterilor de la fata locului. Relatiile dintre cele doua foste state sovietice raman tensionate in contextul in care Rusia a oprit un atac al Georgiei asupra regiunii separatiste Osetia de Sud. Tbilisi spune ca Moscova ar fi provocat conflictul. Conflictul politic dintre Moscova si Tbilisi asupra Osetiei de Sud si regiunii separatiste Abhazia ramane deschis, mai ales ca Rusia le recunoaste ca state independente.

Camerista care il acuza de viol pe Dominique Strauss-Kahn intenteaza proces civil impotriva acestuia. Camerista care l-a acuzat de agresiune sexuala pe fostul sef al FMI, Dominique Strauss-Kahn, intenteaza proces civil impotriva acestuia, transmite BBC. In procesul intentat la New York, in care se solicita daune nespecificate, Nafissatou Diallo spune ca presupusa agresiune a umilit-o si i-a afectat demnitatea de femeie. Dominique Strauss-Kahn a pledat nevinovat in fata acuzatiilor de agresiune sexuala si a fost eliberat din inchisoare pe cautiune. Avocatii fostului sef FMI au incercat sa conteste credibilitatea cameristei Diallo.