VIP-urile care isi risca viata in timpul liber. Moartea milionarului George Naghi, unul dintre "zeii" industriei de prelucrare a carnii de la noi, a demonstrat ca bogatii Romaniei isi pun viata la bataie atunci cand vine vorba de pasiunile lor. Salupe sau yacht-uri puternice, masini care "zboara", avioane pe care si le piloteaza singuri sau armele de vanatoare sunt hobby-urile personajelor care isi dau coate sa intre in topurile celor mai avuti romani. Chiar daca duminica seara se vehicula ca George Naghi a facut un infarct sau un accident cerebral, rezultatele necropsiei, care au fost facute publice ieri de catre legisti, au aratat ca, de fapt, viteza l-a ucis pe George Naghi. Salupa pe care o conducea, modelul SeaDoo Speedster 150, avea 240 de cai putere. Pe bratul Borcea, Naghi naviga cu o viteza foarte mare, ambarcatiunea lovindu-se, la un moment dat, de un damb. Integral in EVZ.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Presedintele agramat. Fostul sef de stat al Romaniei Emil Constantinescu face greseli elementare de limba romana. De cate ori are ocazia, el scrie "ideie" in loc de "idee". Daca ajungi la pensiunea "Steaua Dunarii" din zona Cazanelor Dunarii si vrei sa mananci un bors de peste, vei putea descoperi ca inaintea ta au luat masa acolo mai multe personalitati. Meniul restaurantului contine pe paginile din stanga cate un mesaj de apreciere din partea oaspetilor de seama. Intre care si cel al fostului presedinte Emil Constantinescu. Textul este destul de anost si face vorbire despre "bucuria intalnirii" cu "o amenajare deosebita", scrie Puterea.

Cine l-a omorat pe Kennedy. Mai multe inregistrari "explozive" cu Jackie Onassis redeschid cazul. Jackie Onassis, fosta sotie a lui John F. Kennedy, credea ca Lyndon B. Johnson , presedintele care i-a urmat sotului ei, a fost implicat in asasinarea acestuia, arata mai multe "inregistrari explozive", scrie Daily Mail. Fosta prima doamna era convinsa ca Johnson, care pe atunci era vice-presedinte, a orchestrat atacul din Dallas , in urma caruia a murit Kennedy, alaturi de mai multi oameni de afaceri din Texas.In plus, Jackie Onassis considera ca Lee Harvey Oswald, considerat de multi drept singurul vinovat pentru moartea lui JFK , era doar un pion al unei conspiratii mult mai mari, relateaza Gandul.

Povestea incredibila a romanului care zboara de 20 de ani. Toma - inima de leu. Si viata de soim. "O viata intre pereti ma deprima", spune Toma Coconea, oarecum mandru ca nu trebuie sa se supuna acestei corvoade. Are 35 de ani, dintre care ultimii 20 i-a trait alaturi de zbor. Probabil in alte vieti - daca exista asa ceva - a fost o pasare, insa cert e ca deseori se poarta ca una. Si e strigat ca atare, prietenii l-au poreclit "Soimul". "De la prima incercare, de la primul zbor am stiut ca asta vreau sa fac toata viata mea", isi aminteste barbatul. Era un pustan pe atunci, avea 15 ani si isi implinise deja visul: zbura. Asa ca a trebuit sa dezvolte alte si alte vise, si odata cu ele sa se dezvolte si el. Insa toate visele se raportau la primul: trebuia sa zboare, informeaza EVZ.

4.800 de dolari, pretul unui rinichi romanesc in Africa. O ancheta privind retelele internationale de trafic de organe face valuri in Africa de Sud. Peste o suta de persoane au fost operate ilegal intr-un spital din Durban. Printre cei care si-au vandut organele unor evrei bogati se numara si mai multi cetateni romani. RL prezinta in exclusivitate povestile a doi dintre acestia. Cornel are 42 de ani si este din Brasov. In urma cu opt ani a vandut un rinichi in Africa de Sud. A primit 4.800 dolari pentru el. Nu a fost in stare sa-i marturiseasca sotiei sale, iar cand aceasta a aflat, dupa cativa ani, l-a parasit. Barbatul a acceptat sa-si spuna povestea, cu conditia folosirii unui pseudonim, anunta Romania Libera.

Cel mai harnic radar din sistemul BIG BROTHER de pe DN1 Bucuresti-Sinaia: punctul care a produs amenzi de 200.000 de euro in jumatate de an. In dispeceratul de monitorizare de la Barcanesti, unul dintre punctele de unde Politia Rutiera sta cu ochii pe traficul de pe DN1, sunt mai multe scaune goale decat politisti. De aici pleaca in plic, spre domiciliile soferilor vitezomani, amenzile. Politistele Elena si Ana Maria se impart cum pot, alaturi de inca un coleg, intre teancurile de procese verbale aduse de pe toate drumurile nationale din judetul Prahova, de patrule si de masinile cu radar, si sutele de amenzi printate automat de sistemul electronic de monitorizare a traficului de pe DN1. "Daca ne intrebati cine se mai uita si pe monitorizarea video, sa stiti ca nu mai avem timp de asta", recunoaste Elena, privind spre cele cateva monitoare prafuite care transmit live traficul de pe sosea. Panoul mare, pe care ar fi trebuit sa fie afisate imaginile de pe camerele din tot sistemul, oricum nu functioneaza - s-a defectat. Integral in Gandul.

"Revolutionarul 001" isi turna colegii de serviciu. Curtea de Apel Bucuresti a decis ca revolutionarul Costin Tugui a incalcat dreptul la viata privata al mai multor colegi, ca urmare a turnatoriilor facute la Securitate. Spune ca e "Revolutionarul 001". La 22 decembrie 1989 anunta sosirea a 2.000 de teroristi la TVR. Acum, Costin Tugui este acuzat de CNSAS ca a colaborat cu Securitatea. CNSAS il acuza pe Costin Tugui (66 de ani) ca a semnat 22 de note informative, in perioada 21 septembrie - 5 octombrie 1979, sub numele de cod "Denis". El spune insa ca n-a semnat doar 22 de note informative, ci 79, dar are si o explicatie: "Am fost obligat de securisti sa copiez notele lor si sa le semnez!" Notele contineau caracterizari ale colegilor de serviciu. Potrivit rapoartelor securistilor, viitorul revolutionar a semnat un angajament de colaborare si a primit pseudonimul "Denis", scrie Adevarul.

Biblioteca Nationala, un nonstop cultural. Sunt 25 de ani de cand se lucreaza la viitorul sediu al Bibliotecii Nationale a Romaniei. Dupa finalizarea lucrarilor de reconfigurare, bucurestenii vor beneficia de un nou loc de cultura si promenada, cu restaurante si cafenele ce pot fi deschise si 24 de ore. Forfota continua de pe santierul "noului sediu" al Bibliotecii Nationale a Romaniei, aflat in constructie si apoi in renovare inca din 1986, este aproape de final. Peste 1.000 de oameni executa lucrarile de finisare si, probabil, alti 500 vor veni sa ajute la curatarea noului edificiu cultural. Privind de pe bulevardele orasului, senzatia este ca la Biblioteca Nationala nu se intampla nimic. Gardurile protejeaza curtea si cladirea de ochii curiosilor. Dincolo de portile santierului apare adevarata fata a platoformei uriase pe unde, de-a lungul celor 25 de ani, au trecut mii de oameni care au muncit la ridicarea si amenajarea uneia dintre cele mai moderne cladiri ale Capitalei, relateaza Romania Libera.

Efectele noului Plan Marshall pentru Romania. Peste 700 de milioane de euro, un nou cadou dat de UE Romaniei prin reducerea ratei de cofinantare pentru proiectele europene. Primele efecte asteptate ale noii scheme de finantare a UE: deblocarea unor proiecte si reducerea deficitelor. Sase state europene (Grecia, Irlanda, Portugalia, Romania, Ungaria si Letonia) vor mai contribui, din 2012, cu doar 5% pentru proiectele europene, fata de 15% cat trebuie sa aloce in prezent. Comisia Europeana a intocmit un plan de sprijin financiar pentru statele aflate in dificultate. In total, un ajutor de 2.200 de milioane de euro. Comisia Europeana a numit programul "un fel de Plan Marshall" de relansare economica pentru tarile in cauza, informeaza Adevarul.