Apple depaseste Exxon Mobil si devine cea mai valoroasa companie de pe piata. Desi in anul 1996 se lupta sa ramana pe linia de plutire, Apple este astazi cea mai valoroasa companie in raport cu capitalizarea pietei. Actiunile pietei erau cotate marti la 366.62 dolari, in crestere cu 10.66 dolari si avand o valoare de piata de 337.11 miliarde de dolari. Actiunile Exxon Mobil au fost cotate cu doar 68.90 dolari, in scadere cu 1.45 dolari, valoare totala de piata de 333.54 miliarde de dolari, cu 4 miliarde mai putin decat Apple. Revenirea spectaculoasa a gigantului Apple se datoreaza in mare masura cofondatorului si directorului sau executiv Steven P. Jobs, care a parasit compania in anul 1985 pentru crearea NeXT Computers, dar a revenit in 1997 reorganizand drastic prioritatile companiei, gama de produse si echipa manageriala, scrie New York Times.

Presa in DiagonalaFoto: Colaj foto

Rusia cere implicare puterilor internationale in problema Kosovo. Purtatorul de cuvant al afacerilor externe din Rusia a facul marti un apel la Uniunea Europeana, NATO si ONU pentru a preveni preluarea controlului prin forta de catre Pristina asupra teritoriilor locuite de sarbi in regiunea Kosovo. In luna iulie relatiile dintre Belgrad si Pristina s-au deteriorat ca urmare a trimiterii fortelor speciale din Kosovo in regiunile nordice pentru a impiedica importurile din Serbia. Trupele speciale au fost atacate in drumul lor de catre locuitorii sarbi ai regiunii, anunta Ria Novosti.

Muqtada Al-Sadr someaza trupele americane sa se retraga din Irak. Muqtada al-Sadr, un puternic cleric siit, a somat trupele americane sa paraseasca Irakul si sa se intoarca la familie lor care ii asteapta cu nerabdare pentru ca Irakul nu are nevoie de ei. In caz contrar al-Sadr a avertizat ca vor urma si mai multe atacuri. Mesajul a fost o declaratie de presa tradusa in limba engleza si transmisa celor 46.000 de militari americani din Irak pe care liderul siit ii acuza de ocuparea tarii, de abuzuri si de terorizarea populatiei. Autoritatile irakiene nu au decis inca daca este oportun sa mentina trupe americane pe teritoriul lor dupa decembrie 2011, cand acestea ar trebui sa se retraga oficial. Autoritatile se tem de reactii violente daca soldatii vor ramane in Irak dupa termenul deja stabilit. Al-Sadr si gruparea sa au inceput sa loveasca trupele americane cu bombe si rachete. Acesta crede ca fortele de securitate irakiene sunt capabile sa controleze tara fara sesiuni de pregatire cu militarii americani si ca pot lupta singuri impotriva terorismului pentru a obtine mult dorita unitate, informeaza Fox News.

Libia: Regimul de la Tripoli acuza NATO de uciderea a 85 de civili. Regimul libian a acuzat marti NATO de uciderea a 85 de persoane, inclusiv femei si copii, in raidurile aeriene efectuate deasupra unui sat la est de Tripoli, dar Alianta nu confirma moartea civililor. "Satul a fost atacat pentru a permite rebelilor sa intre in Zliten", a declarat un reprezentant al guvernului, referindu-se la incercarile repetate ale insurgentilor din enclava Misrata de a cuceri acest oras. "Dupa ce primele trei bombe au cazut, oamenii au fugit la casele bombardate pentru a-i salva pe cei dragi. Acestia au fost loviti de trei bombe", a declarat acesta raporatnd moartea a 33 de copii, 32 femei si 20 barbati , "denuntand" un "adevarat masacru". Jurnalistii au vazut patru case distruse complet sau aproape complet, dar spun ca nu au vazut pana acum cadavre aflate sub daramaturi, scrie AFP.

Fostul sef al Ligii Arabe promite un nou sistem de guvernare in Egipt. Fostul sef al Ligii Arabe Amr Moussa promite construirea unui nou sistem de guvernare daca va fi ales presedinte al Egiptului. Amr Moussa a fost numit in anii '90 de Hosni Mubarak ministru al afacerilor externe. Cea mai mare batalie pe care el trebuie sa o castige pentru a avea sanse la prezidentiale este increderii cetatenilor sceptici care inca il vad ca pe un om al vechiului regim impotriva caruia ei s-au ridicat. Moussa, in vasta de 74 de ani este unul dintre cei peste 10 candidati la functia suprema in alegerile ce vor avea loc cel mai probabil in 2012. Dintre toti candidatii anuntati, Amr Moussa se bucura de cea mai mare notorietate atat in interiorul tarii cat si peste hotarele ei, anunta Reuters.

Actorii Vera Farmiga si Mark Strong vor juca in noul film al regizorului Nae Caranfil. Cunoscutii actori Vera Farmiga si Mark Strong vor forma un cuplu in viitorul film regizat de Nae Caranfil. Filmul "Closer to the Moon" este o drama care se deruleaza in timpul regimului comunist din Romania. Mark Strong joaca rolul unui hot evreu, iar Vera Farmiga cel al iubitei lui. Cinci evrei au reusit sa jefuiasca o banca sub pretexul realizarii unui film. Prinsi de autoritati acestia sunt implicati intr-un proces si sunt condamnati la moarte din cauza originii lor evreiesti. Inainte de executarea sentintei sunt insa obligati sa reconstituie jaful pentru realizarea unui film de propaganda comunista. Acest film va fi primul in limba engleza regizat de Nae Caranfil, iar productia va incepe in aceasta toamna, informeaza CinemaBlend.com.