Strategia fiscal-bugetara pentru perioada 2012-2014

colajFoto: Colaj foto

Guvernul va sista pana in anul 2014 acordarea tichetelor de masa, cadou si de vacanta pentru angajatii din institutiile publice, prevede Strategia fiscal-bugetara pentru perioada 2012-2014, adoptata miercuri de Executiv. Politica de blocare a angajarilor in sistemul public, prin ocuparea unui singur post din sapte vacantate, va fi mentinuta atat anul viitor, dar si in 2013, tot pana in anul 2014 urmand sa fie extinsa si interdictia de achizitionare de autoturisme, mobilier si aparatura birotica pentru institutiile publice. Tot pana in 2014 ramane blocata acordarea de premii pentru bugetari si va continua sistemul de compensare doar cu ore libere a muncii prestate in afara timpului normal de lucru.

Guvernul va modifica sistemul de impozitare a cladirilor, terenurilor si mijloacelor de transport si va impune un nou mecanism de calcul care sa permita majorarea veniturilor colectate din aceasta sursa cu peste un miliard de lei in urmatorii trei ani, releva Strategia fiscal-bugetara pentru perioada 2012-2014, document aprobat miercuri de Executiv.

Mugur Isarescu: Lumea se schimba. Nu stim insa cum va arata. Nici bancherii nu stiu. Va dati seama ce ar face daca ar sti

"Un director din BNR imi spunea cu uimire ca multii candidati care voiau sa se angajeze la noi au adus atatea diplome si titluri incat s-ar fi umplut umple un vagon. Niciunul nu a fost insa admis. Era o diferenta socanta intre hartiile lor si stiinta pe care o demonstrau"​, a spus Guvernatorul BNR Mugur Isarescu in deschiderea Forumului "România Jună" care se desfasoara la Institutul Bancar Român. "Despre ce pot eu vorbi ca sa nu par arogant?", s-a intrebat retoric Guvernatorul la in ceputul discursului sau.

Vezi cele mai importante declaratii ale Guvernatorului

Greg Konieczny, managerul Fondului Proprietatea: Ne-am dat acordul de principiu in atragerea unui nou investitor la Posta Romana/ E insa un plan preliminar

Am fost informati de catre Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale cu privire la planurile de a atrage un nou investitor la Posta Romana si ne-am dat acordul de principiu pentru aceasta solutie care reprezinta o optiune pentru imbunatatirea managementului si cresterea valorii companiei, a declarat vineri pentru HotNews.ro Greg Konieczny, managerul Fondului Proprietatea. Acesta a mai subliniat ca "acestea sunt insa doar planuri preliminare, astfel ca nu putem comenta inca asupra detaliilor de implementare".

Basescu: Sustin strategia bugetara a Guvernului. In document nu scrie nimic despre inghetarea pensiilor

Seful statului a afirmat vineri, in timpul vizitei la Santierul Naval Mangalia ca sustine strategia fiscal-bugetara a guvernului si considera ca Romania se afla inca in prima criza economica, avand o sansa in plus fata de celelalte state. "Bugetarilor pot sa le transmit un singur lucru - sunt prea multi si trebuie redus numarul bugetarilor," a mai spus seful statului.

Vezi aici principalele declaratii ale presedintelui

Lumea intreaga e in crize. Vestea buna: exista solutii. Vestea proasta:actuala clasa politica nu poate sa le aplice

SUA si-a pierdut ratingul de fite. Euro-zone scartaie din toate incheieturile. China a scapat haturile inflatiei, Londra e in flacari si nici eu nu ma simt prea bine. Nu va panicati, exista solutii decente de iesire din criza (vezi mai jos). Nu ne-a ajuns cutitul la os pentru a trece la aplicarea lor, atata tot, scrie Cristian dogaru pe blogul sau.