Cum a fost usurata Romania de 3 miliarde de euro, de PSD. Premierul Emil Boc il acuza pe fostul ministru al Mediului, Nicolae Nemirschi, ca a blocat vanzarea certificatelor CO2. Pierderile sunt imense. Romania a fost suspendata de la tranzactionarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de sera pentru cel putin jumatate de an. Pierderile se ridica la cel putin 3 miliarde de euro. Acum, se cauta vinovatul. Desi Registrul National al emisiilor de gaze cu efect de sera a fost infiintat pe 16 octombrie 2008 si, inca din 2007, autoritatile stiau ca au probleme, nu s-a facut nimic in acest domeniu pana in 2010, potrivit ministrului Mediului, Laszlo Borbely. In plus, premierul Emil Boc a declarat, luni, la emisiunea "Sub semnul intrebarii", difuzata de B1 TV, ca fostul ministru al Mediului, Nicolae Nemirschi, a blocat vanzarea certificatelor de emisii CO2 timp de un an. Aceasta, in opinia lui Boc, ar fi fost o strategie a PSD, scrie EVZ.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Cine sunt cei trei miliardari straini din spatele afacerii Rosia Montana. In spatele firmei canadiene Gabriel Resources, care detine peste 80% din actiunile Rosia Montana Gold Corporation, se regasesc nume mari din business-ul mondial, precum John Paulson, Beny Steinmetz si Thomas Kaplan, care au investit sute de milioane de dolari in proiectul minier din Apuseni. Gabriel Resources anunta la sfarsitul anului 2009 ca Paulson & Co. si Electrum Strategic Holdings detin cate 18% din actiuni, urmate de Newmont Mining Corp (SUA), unul dintre cei mai mari producatori de aur din lume, si BSG Capital Markets, parte a Beny Steinmetz Group (BSG), cu 9% din tiluri. BSG isi poate dubla numarul de actiuni detinute prin exercitarea, pana la sfarsitul acestui an, a unei optiuni care i-ar asigura lui Steinmetz 16% din capitalul Gabriel Resources, diminuand in acelasi timp participatiile Paulson & Co., Electrum si Newmont la 17%, 17% si, respectiv, 14%, anunta Gandul.

Scandal pe banii UTC. Doua fundatii cu acelasi nume revendica patrimoniul fostei Uniuni a Tineretului Comunist si sustin ca au acte in regula pentru a deveni proprietarii "comorii". Fundatia Nationala pentru Tineret, condusa de Iulian Dascalu, cere judecatorilor sa primeasca banii aflati in decembrie 1989 in conturile Uniunii Tineretului Comunist. Actualizate cu rata inflatiei si dobanda, sumele pe care le-ar fi avut UTC erau aproximate, in august 2010, la 314.884.633 de lei (76 de milioane de euro). Surpriza din instanta a reprezentat-o insa o alta Fundatie Nationala pentru Tineret, condusa de Nicolae Mavrodin, denumit de presa "ortacul de litoral al lui Miron Cozma", care a revendicat acesti bani si a incasat o parte din ei inca din 2007, informeaza Adevarul.

Ultimele plaje salbatice de pe litoral. La circa 35 kilometri nord de Constanta se afla una dintre cele mai salbatice si mai frumoase plaje ale litoralului romanesc. Nisipul din Corbu, caci despre el vorbim, este parca mai alb decat in statiunile renumite din judet, iar marea este cu siguranta mai curata. La nord de Corbu se afla Vadu, o localitate cu aer postapocaliptic, care te intampina cu o fabrica parasita. "E ca in filmele Mad Max", a exclamat un turist strain la vederea imensului simbol al industrializarii comuniste, lasat in paragina. Satul pare parasit, pe drum intalnesti insa o terasa unde cativa turisti stau, daca e frumos afara, la o bere. Drumul spre plaja te duce in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, un loc de o frumusete salbatica, unic in Europa. Masinile sunt puse la grea incercare, prin nisipul plin de denivelari, dar imaginea, odata ajuns la mal, merita tot efortul: plaja este nesfarsita si putini oameni isi intind din loc in loc corturile. Vantul bate de obicei puternic, dinspre mare, iar pustiul locurilor pare sa te copleseasca. Aceasta este plaja din Vadu, neamenajata, dar din ce in ce mai cautata de iubitorii de natura salbatica, scrie Romania Libera.

Identitatea criminalului, sarea si piperul in romanul Elodia. Incepand de ieri, "telenovela Elodia" bifeaza un nou capitol. La patru ani de la cea mai mediatizata disparitie a ultimelor decenii, avocata Crina Marinela Radu a depus actele pentru declararea oficiala a mortii Elodiei Ghinescu. Computerul Judecatoriei Brasov a decis ca primul termen sa fie peste sase luni, pe 28 februarie 2012. Totusi, magistratii brasoveni ar putea lua o decizie mai devreme, deoarece Marinela Radu sustine ca va solicita un alt termen de judecata. Potrivit Decretului 31/1954, cererea de declarare a disparitiei si, respectiv, a decesului unei persoane se introduce la instanta judecatoreasca in circumscriptia careia victima si-a avut ultimul domiciliu, in cazul de fata Brasov. Conform legii, instanta va solicita Politiei si Parchetului date despre situatia Elodiei. Se fac verificari la ultima adresa de domiciliu a acesteia si este publicat un anunt in ziar, la care orice persoana care stie de existenta ei poate raspunde si anunta instanta. Dupa 30 de zile, se va putea da o hotarare prin care se stabileste ca Elodia a murit. Ulterior, instanta anunta Serviciul de Stare Civila al Primariei Brasov pentru eliberarea certificatului de deces, anunta EVZ.

Ce vinde Fiscul la superoferta: "lichid galbui cu miros si aspect de motorina", jumatate de loc de veci si inele din aur, cu briliante. Fiscul organizeaza in urmatoarea perioada licitatii in vederea vanzarii, printre altele, de locuri de veci, bijuterii, autoturisme si ecrane LCD pentru telefoane mobile, conform celor mai recente date publicate pe site-ul oficial al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala ( ANAF). Persoanele interesate de achizitionarea bunurilor puse in vanzare de catre Fisc pot gasi informatiile complete privind ofertele, preturile si data efectiva a licitatiilor, fie pe site-urile oficiale ale Directiilor Generale ale Finantelor Publice judetene, fie direct la sediile acestora. Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Brasov ofera spre vanzare, prin licitatie, un autoturism BMW neinmatriculat si o alee. Valoarea autoturismului BMW este estimata la suma de 7.602 lei. Vehiculul are caroseria zgariata, farul din stanga fata spart, parbrizul crapat si trapa incompleta. Aleea la capatul strazii Dr. Toma Ionescu, are o suprafata de 173 de metri patrati si a intrat in proprietatea statului prin succesiune vacanta. Valoarea sa este estimata la suma de 46.848 de lei, informeaza Gandul.

Amenintarile din strada ale lui Nicolae Ceausescu. La 29 octombrie 1944, Nicolae Ceausescu se afla pe o tribuna amplasata de manifestantii antiguvernamentali in fata Ministerului Economiei, sediul Executivului de la acea vremea. Cerea vehement demisia generalului Constantin Sanatescu. Acesta nu dorea sa demisioneze din fruntea Guvernului, stricandu-le socotelile comunistilor. In fata maselor mobilizate de partid, Ceausescu n-a ezitat sa-l ameninte de prim-ministru: "trebuie sa fie un Guvern al FND", "trebuie sa-l impunem prin forta", "data viitoare cand venim sa se stie ca ne vom impune altfel", a spus viitorul presedinte al Romaniei. Dupa eliberarea completa a Transilvaniei - 25 octombrie 1944 -, Lucretiu Patrascanu (PCR) si Constantin Titel-Petrescu (PSD) si-au dat demisia din Guvern, provocand o criza politica. Propaganda comunista sustinea ca intreg Guvernul demisionase, si a inceput sa solicite virulent schimbarea Executivului cu unul controlat de Frontul National Democrat, scrie Adevarul.

Scheletele penale din viata "mirelui anului" Cristi Borcea. Cunoscut mai degraba pentru activitatea sa legata de clubul de fotbal Dinamo sau pentru averea sa considerabila, Cristi Borcea a fost de-a lungul anilor implicat in dosare penale si afaceri scandaloase cu retrocedari de terenuri si returnari ilegale de TVA. Petrecere de un milion de euro. Un Bentley de 200.000 de euro, cadou de la nasul Gigi Becali, un Porsche de 160.000 de euro, dar de la mire catre mireasa. Acestea au fost principalele ingrediente ale evenimentului pe care televiziunile l-au numit "Nunta Anului". Casatoria lui Cristi Borcea cu fosta lui amanta, care a avut loc in acest weekend, s-a bucurat de atentia de care au parte de obicei superstarurile si divele planetei. Celebrul mire nu este insa altceva decat unul dintre oamenii de afaceri controversati, implicati in afaceri din cele mai dubioase, anutna Romania Libera.