Cinci plante de apartament care purifica aerul. Aloe vera, feriga si busuiocul sunt doar cateva din plantele de apartament care improspateaza aerul locuintei, absorb toxinele, protejeaza de radiatiile emise de aparatura electronica si scurteaza perioada de convalescenta. Specialistii au demonstrat ca plamanii sunt mai afectati de praful si de vaporii emanati de lucrurile din locuinta decat de poluarea de afara. Pentru a scapa de impuritatile din casa, exista o solutie la indemana: plantele de apartament, adevarate filtre care purifica aerul de substantele toxice, scrie Libertatea.

UtileFoto: Colaj foto

Ati manca insecte? Expertii de la Bruxelles considera ca insectele ar putea fi o sursa esentiala de hrana chiar si pentru europeni, nu numai pentru asiatici, africani si latino-americani, care deja au tot felul de preparate din larve, lacuste, greieri si scorpioni. Prin urmare, au alocat 3 milioane pentru realizarea unui studiu care sa demonstreze ca insectele contin proteine si calciu si foarte putine grasimi. Insa nu e singura cercetare de acest gen. Au mai fost facute si altele, potrivit carora lacustele ar contine 20% proteine si doar 6% grasimi, greierii sunt bogati in calciu, termitele, in fier, iar o portie de larve ale viermilor de matase ar asigura necesarul zilnic de cupru si riboflavina, informeaza Click.

Reumatismul, boala care te scoate fortat la pensie. Reumatismul nu este o boala in sine, ci descrie dureri la incheieturi, oase si muschi. Exista peste 200 de boli reumatice, care afecteaza o treime din populatia Europei. Pot afecta persoane de orice varsta, inclusiv copiii, insa unele forme sunt mai frecvente la anumite varste, iar altele afecteaza mai mult femeile. Un sfert din costurile cu bolile in Europa sunt datorate celor reumatice, iar jumatate din bolnavi ajung sa-si piarda rapid locul de munca. Rata somajului in randul acestora este de trei ori mai mare decat in cazul persoanelor sanatoase. Integral in EVZ.

Ulei de ricin pentru un par sanatos. Daca parul tau a avut de suferit in urma vopsirilor repetate, si-a pierdut din stralucire si este tern, o masca pe baza de ulei de ricin ii poate reda vitalitatea. Maseaza-ti timp de trei zile la rand pielea capului cu ulei de ricin, care are ca efect refacerea si intarirea firului de par. In urma acestui tratament naturist, parul tau isi va reveni si va arata mult mai bine, scrie Cancan.

Dovleacul te scapa de insomnie. Dincolo de savoarea pe care o da mancarurilor, dovleacul este un aliment plin de vitamine. Contine antioxidanti, betacaroten, vitamine si este sarac in grasimi. Iata cateva motive sa-l consumam. Daca vi se intampla sa aveti reprize de insomnii, un pahar cu suc de dovleac este cel mai bun remediu. Amestecati 50 ml de suc de dovleac proaspat, cu o lingurita de miere de albine. Tratamentul are si o reactie secundara placuta: puteti scapa de pungile de sub ochi, care apar in timpul somnului, informeaza Click.