O mana de nuci pe zi injumatateste riscul cancerului de san. Includerea in dieta zilnica a nucilor te ajuta sa reduci riscul aparitiei cancerului mamar cu pana la jumatate. Aceasta este concluzia oamenilor de stiinta de la Marshall University, West Virginia, care sustin ca o mana de nuci este suficienta pentru a beneficia de proprietatile lor anti-cancerigene. Cercetatorii au analizat efectele nucilor asupra celulelor cancerigene pe cobai, inca din viata intrauterina, prin includerea acestora in dieta zilnica a femelelor gestante. Acest aliment a fost nelipsit din alimentatia soarecilor de laborator pana au atins varsta maturitatii. Cantitatea de nuci pe care animalele au mancat-o reprezinta echivalentul a aproximativ 56 de grame, in cazul oamenilor, informeaza Daily Mail. Elaine Hardman, autorul studiului, a precizat ca soarecii care au mancat zilnic nuci prezentau un risc scazut de a se suferi de cancer, iar cobaii care s-au imbolnavit aveau tumori mai mici si mai putine. Integral in Gandul.

UtileFoto: Colaj foto

Piersicile si nectarinele, aliatele imunitatii. Piersicile si nectarinele, delicioasele fructe care ne revigoreaza si ne hidrateaza, suplinesc pierderile de minerale cauzate de oboseala si de transpiratia excesiva. Ambele fructe contin vitamina C, fier si potasiu, cantitati modeste de fibre si putine calorii. Nectarinele sunt ceva mai dulci decat piersicile, dar si unele si altele nu contin grasimi sau sodiu si din aceasta cauza sunt recomandate hipertensivilor si persoanelor care au nivelul colesterolului marit, anunta Click.

Ce boli ascunde oboseala. Starea de epuizare excesiva tradeaza boli de inima, tensiune scazuta, probleme cu tiroida, diabet si depresie. In anumite cazuri, ea poate semnala chiar si alergii alimentare sau infectii urinare. In orice moment, cinci din zece oameni se simt obositi. Oboseala poate fi semn ca nu dormiti suficient sau ca mancati prea multe dulciuri care au ca efect fluctuatiile de energie. Daca va odihniti suficient si mancati echilibrat, dar sunteti vesnic adormit, e cazul sa va faceti investigatii. Oboseala poate ascunde de la anemii, boli de somn, cardiovasculare, tiroidiene, pana la infectii urinare, alergii si depresii, scrie EVZ.

Risti sa faci cancer de col daca mananci prajituri de trei ori pe saptamana. Oricat de mult ti-ar atrage atentia delicioasele prajituri, stai cat mai departe de ele. Este suficient sa te delectezi savurandu-le de trei ori pe saptamana si risti sa te imbolnavesti de cancer de col uterin. Diabetul, cresterea in greutate si scaderea poftei de mancare nu sunt singurele probleme de sanatate grave cu care te poti confrunta daca dai frau liber dorintei de a te infrupta cu dulciuri cat mai des. Cele mai recente studii realizate in domeniu scot la scot la iveala faptul femeile care consuma de doua-trei ori pe saptamana prajituri sau biscuiti prezinta un risc cu 33% mai mare sa dezvolte temutul cancer de col uterin, decat cele care nu mananca dulciuri in mod frecvent, informeaza Cancan.

Trei alimente pentru o minte ascutita. O dieta echilibrata este cea care ne tine mintea sanatoasa. Iata ce este recomandat sa mancam pentru a da randament. Morcovii cresc capacitatea de memorare si de invatare. Sunt recomandati mai ales in perioadele aglomerate de examene. Cu cat consumati mai mult acest aliment, cu atat puterea de memorare va fi mai mare. Pestele contine grasimi Omega 3, care ajuta la mentinerea intr-o stare optima a membranelor celulelor cerebrale, asigurand o mai buna trasmitere a mesajelor. Consumatorii de peste vor ramane mai mult timp atenti. Asadar daca vreti atentie distributiva, consumati o lingura de ulei de rapita pe zi, peste gras cel putin de doua ori pe saptamana si mai putina grasime animala sau vegetala hidrogenata, relateaza Click.