Degetul inelar este direct proportional cu libidoul unei persoane. Cand vine vorba de gasirea unui partener, marimea chiar conteaza. Cel putin a degetului inelar. Aceasta este concluzia la care au ajuns cercetatorii de la Universitatea Florida. Oamenii de stiinta au constatat ca lungimea degetului inelar al unei persoane este direct proportionala cu libidoul sau. Expertii sustin ca marimea acestui deget este determinata de nivelul hormonilor sexuali pe care ii contine organismul unei femei sau al unui barbat. Potrivit cercetarii, cu cat are mai mult testosteron, hormonul sexual masculin, cu atat degetul inelar al unui barbat este mai lung. In cazul femeilor, situatia este exact pe dos: un deget inelar mai mic indica un libido mare, scrie Gandul.

UtileFoto: Colaj foto

Cinele tarzii, responsabile de accidentele cerebrale. Pentru a preveni aparitia accidentului vascular cerebral (AVC), dupa masa de seara nu ar trebui sa mergem imediat la culcare, potrivit oamenilor de stiinta greci de la Scoala Medicala a Universitatii "Ioannina". Cercetatorii spun ca timpul scurs intre masa de seara si mersul la culcare ar trebui sa fie de peste 70 de minute. Explicatia este ca anumite alimente care compun cina (de exemplu, cele grase sau foarte dulci) pot determina schimbari majore la nivelul glicemiei si a colesterolului, care reprezinta factori de risc in aparitia accidentului vascular cerebral. Echilibrarea nivelului glicemiei si celui al colesterolului se realizeaza corespunzator numai in stare de veghe, anunta Adevarul.

Afla cum iti poti intari sistemul imunitar la inceput de toamna! Potrivit calendarului, vara s-a incheiat. Este timpul sa ne pregatim pentru zilele de toamna, mai racoroase si mai umede. Aceasta nu inseamna doar sa inlocuim hainele vaporoase cu jachete mai groase, ci si sa ne preocupam de mentinerea sanatatii prin intarirea sistemului nostru imunitar. Cativa pasi simpli, dar esentiali, ne vor ajuta in acest sezon sa tinem la distanta raceala si infectiile si sa ne putem bucura de farmecul aparte al toamnei. Consumati fructe si legume! Acestea sunt cele mai bogate surse naturale de vitamine si minerale esentiale pentru organismul uman, asa ca, ori de cate ori aveti ocazia nu refuzati o portie de fructe si legume proaspete. Alegeti-le pe cele cu un continut ridicat de vitamina C, licopena, antioxidanti si vitamine B. Asezonati-le cu condimente din belsug, dintre acestea, usturoiul, sofranul, ghimbirul si oregano, fiind cele mai indicate, informeaza Libertatea.

Castanele, remedii naturale pentru boli! Uite ce poti trata cu ele! Atat castanele comestibile, cat si cele salbatice pot fi de folos in tratarea multor boli. Ceea ce le recomanda este continutul lor bogat in substante care actioneaza asupra vaselor de sange, asupra sistemului nervos si celui muscular. Daca decizi sa urmezi un tratament pe baza de castane, ar fi indicat sa-l faci sub supravegherea medicului, pentru a beneficia din plin de proprietatile lor. Extrasul din castane salbatice contribuie la imbunatatirea circulatiei sanguine, fiind folosit in produsele cosmetice destinate ingrijirii tenului sensibil si a celui cuperozic, cu vinisoare rosii vizibile. Substantele active din castane accelereaza circulatia sanguina, fortifica venele si reduc permeabilitatea acestora. De asemenea, combat inflamatiile, ajutand la vindecarea contuziilor, ranilor si cangrenelor. Iata cum poti prepara un unguent: fierbe castanele dupa ce le-ai curatat de coaja, paseaza-le si amesteca-le cu orice tip de grasime, in proportii egale. Aplica solutia pe piele, in strat subtire, scrie Click.

Top cinci nutrienti indispensabili organismului. Oboseala, afectiunile de inima, diabetul, obezitatea si cancerul sunt afectiuni care pot aparea in urma unui diete dezechilibrate, avertizeaza medicii nutritionisti. Specialistii, citati de Yahoo Health, spun ca exista cinci nutrienti fara de care organismul nu poate functiona la parametri normali. Studiile de specialitate au demonstrat ca persoanele care prezentau o deficienta de vitamina D, magneziu, vitamina B12, potasiu si iod prezentau un risc crescut de a se imbolnavi de afectiunile mentionate mai sus. Vitamina D, responsabila pentru buna functionare a sistemului osos . Studiile de specialitate arata ca lipsa acestui nutrient din organism creste cu pana la 80% riscul aparitiei unui infarct in cazul pacientilor care sufera de boli de inima. Nutritionistii spun ca vitamina D reduce inflamatia din artere, anunta Gandul.

Genele sunt de vina pentru lipsa de energie. Un studiu recent arata ca o enzima din muschi este responsabila de nivelul de energie din corpul uman. Enzima respectiva este produsa de gene in timpul activitatii fizice, astfel, persoanele lipsite de energie, carora le vine greu si sa se ridice dupa telecomanda, pot da vina pe materialul lor genetic. Cercetatorii de la Universitatea McMaster din Ontario, Canada, au descoperit o enzima din muschi care controleaza modul in care mancarea este transformata in energie. Astfel, se explica de ce unele persoane sunt tot timpul active, iar altele nu, arata studiul publicat in revista de specialitate "Proceedings of the National Academy of Sciences". Enzima respectiva, denumita AMPK, este produsa de niste gene in timpul activitatii fizice. Oamenii ale caror gene genereaza cantitati mai mari de AMPK au mai multa energie, in timp ce persoanele care au cantitati mai mici din enzima obosesc mai repede, informeaza Adevarul.