Dieta potrivita pe grupa ta de sange este mai eficienta. Spune-ne ce grupa de sange ai si noi iti vom spune ce dieta ti se potriveste! Fiecare grupa sangvina are caracteristicile si nevoile sale nutritionale. Doctorul american James Adamo a creat o dieta care tine cont de elementele specifice fiecarei grupe de sange. Incearc-o si tu! Potrivit doctorului Adamo, majoritatea persoanelor cu aceasta grupa de sange au probleme cu digestia, carnea fiind unul din alimentele "grele". Proteinele de origine animala nu sunt interzise, dar trebuie consumate moderat. Integral in Click.

UtileFoto: Colaj foto

Eliminati oboseala consumand nuci. Starea de slabiciune generala permanenta poate fi cauzata de o boala inca nemanifestata simptomatic, cum ar fi: cancerul, tuberculoza sau hepatita. Oboseala poate aparea si din cauza starilor depresive, a carentei de fier, a hipoglicemiei, a hipotensiunii arteriale sau a sistemului imunitar slabit. Printre simptome se regasesc: ameteli, stari de lesin, instabilitate emotionala, stari depresive si atacuri de panica. Persoanele care resimt cel mai acut senzatia de epuizare sunt cele care muncesc mai mult de 8 ore pe zi, informeaza Libertatea.

Ce trebuie sa mananci pentru un ficat sanatos. Ficatul este principalul organ de metabolizare a alimentelor, el fiind primul care vine in contact cu sangele care transporta toxinele. Produce acizi biliari, colesterol, diverse substante fluidifiante ale sangelui. Principala functie a ficatului este sa purifice organismul, sa-l elibereze de toxine si de deseuri metabolice. Se recomanda o cura de dezintoxicare, o zi pe saptamana, timp de o luna. Pe tot parcursul zilei se consuma apa plata, minimum un litru, si ceai de galbenele cu rostopasca, frunze de zmeur si coada-calului, in parti egale, relateaza Click.

Care sunt consecintele alimentatiei dezechilibrate. Vitamine, proteine si grasimi. Acestea sunt cele trei grupe de nutrienti de care organismul nostru are nevoie pentru a functiona la capacitate maxima. Indiferent ca suntem la cura de slabire, ca suntem vegetarieni sau ca suntem gurmanzi trebuie sa oferim corpului nostru surse de energie. Iar cel mai important lucru este sa pastram un echilibru intre aceste trei grupe de nutrienti. Adica nu avem voie sa exageram cu ceva (cu ar fi dulciurile) si nici sa excludem altceva (cum ar fi grasimile). Asta fiindca dezechilibrele slabesc organismul si in timp chiar il imbolnavesc, scrie Libertatea.

Nucile diminueaza riscul aparitiei cancerului mamar. Persoanele care consuma zilnic 50 de grame de nuci sunt expuse unui risc de doua ori mai mic de a suferi de cancer mamar. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de o echipa de oameni de stiinta de la Universitatea "Marshall", Virginia de Vest. Testele au fost realizate pe cobai si au aratat ca nucile modifica activitatea unor gene responsabile pentru dezvoltarea cancerului de san, anunta Cancan.

Rasul atenueaza durerea. Rasul in hohote, in compania prietenilor, diminueaza senzatia de durere, gratie unor molecule opiacee care "inunda" creierul, afirma autorii unui studiu britanic ce a fost publicat miercuri, informeaza AFP. Cercetatorii au testat in laborator reactia la durere a voluntarilor care urmareau secvente din serialele de comedie "Mr. Bean" si "Prietenii tai/ Friends" sau emisiuni non-umoristice despre golf si despre viata animalelor. Senzatia de durere era provocata de aplicarea pe piele a unei frapiere cu gheata in care se raceste vinul sau sampania si de un garou strans pana la limita de toleranta, informeaza Gandul.