De cate ore de somn are nevoie un copil pentru a fi premiant la scoala. Copiii care dorm mai putin de noua ore pe noapte prezinta un risc crescut de a nu face fata sarcinilor pe care le au de indeplinit la scoala, arata un studiu recent al cercetatorilor de la Autonomous University, din Barcelona. In cercetare au fost monitorizati 142 de elevi de scoala primara, majoritatea avand varste cuprinse intre 6 si 7 ani. Pe parcursul studiului, oamenii de stiinta au analizat cate ore dorm copiii pe noapte si care sunt performantele obtinute de acestia la scoala. Astfel, s-a constatat ca elevii care dormeau mai putin de noua ore pe noapte nu se puteau concentra la cursuri si nu puteau rezolva cerinte de baza la matematica, scrie Gandul.

UtileFoto: Colaj foto

Iata care sunt categoriile de alimente care ajuta digestia! Se estimeaza ca intre 25 si 50% din totalul problemelor digestive pot fi prevenite prin adoptarea unor obiceiuri corecte de a manca, prin schimbarea stilului de viata si prin introducerea in regimul alimentar a unor alimente cu rol protector. Potrivit site-ului medicpentrutine.ro, procesul de digestie incepe in momentul in care hrana patrunde in gura si se incheie cu trimiterea catre colon si intestinul gros a alimentelor nedigerate si a reziduurilor. Intregul proces poate dura intre doua si sase ore, in functie de constitutia si rata metabolica a persoanei, informeaza Libertatea.

Adormi greu? Alege pernele moi! Stresul si agitatia de peste zi influenteaza calitatea somnului. Cum le combatem? Specialistii site-ului eHow.com ne sfatuiesc sa urmam, seara de seara, cativa pasi pentru a avea un somn linistit si dimineti pline de energie. Stabileste durata somnului! Afla de cate ore de somn are nevoie organismul tau. Unii oameni au nevoie de 8 ore, altii de 6. Incearca sa respecti aceste durate, precum si ora de mers la culcare, anunta Click.

Cum scapi de raul de masina. Raul de masina, avion sau vapor apare atunci cand echilibrul delicat al urechii interne este deranjat de miscare. Daca stii ca de obicei ti-e rau atunci cand calatoresti, nu pleca niciodata in excursie cu stomacul gol, dar nici cu el foarte plin. Chiar daca stai nemiscata, simturile iti spun ca esti in miscare, paradox care declanseaza ametelea si greata. Starea prevestitoare "raului de transport" se manifesta prin dureri de cap si apatie, urmata uneori de varsaturi incontrolabile, relateaza Libertatea.

Ghimbirul, cel mai bun aliat contra migrenelor. Stresul, o digestie defectuoasa, poluarea, dar si o respiratie incorecta pot fi tot atatea cauze pentru nesuferitele migrene. Specialistul Click!, dr. Ovidiu Chis, expert in medicina traditionala indiana, ne recomanda cateva metode naturale pentru a scapa de durerile de cap. Din punctul de vedere al simptomelor, exista doua mari forme de durere de cap: cefaleea si migrena. Cefalea, de intensitate mai mare, este o durere localizata, intepatoare, foarte penetranta, scrie Click.

Igiena excesiva aduce alergii si raceli mai dese. Masurile de igiena au salvat milioane de vieti de-a lungul timpului, au eradicat dizenteria si holera, insa, duse in extrem, au lasat oamenii "descoperiti" in fata altor boli. Reducerea expunerii la bacterii, virusuri si paraziti a slabit si dezorientat capacitatea naturala de aparare a organismului, facandu-l vulnerabil in fata alergiilor severe, afectiunilor gastrointestinale (sindromul colonului iritabil si boala Crohn), afectiunilor autoimune (diabet de tip I si scleroza multipla) si chiar bolilor de inima, arata studii recente. Integral in EVZ.