Cafeaua scade riscul de depresie in cazul femeilor. Studiul a fost realizat pe 50.739 de femei din Statele Unite ale Americii, sub conducerea doctorului Michel Lucas de la Scoala de Sanatate Publica Harvard, din Boston, conform The Times of India, informeaa ziare.com. Femeile care au consumat doua-trei cesti de cafea pe zi au prezentat un risc mai mic cu 15% de a suferi de depresie, in comparatie cu participantele la studiu care au baut o ceasca sau mai putin pe saptamana. In cazul celor care au baut patru sau mai multe cesti pe zi, riscul este cu 20% mai mic, anunta Libertatea.

UtileFoto: Colaj foto

Sapte trucuri ca sa scapi de stres la serviciu. Cand stresul la slujba ameninta sa te copleseasca, exista pasi simpli care te ajuta sa recastigi controlul asupra situatiei. Iata cateva sugestii. Creeaza-ti un program echilibrat. Analizeaza-ti programul, responsabilitatile si sarcinile zilnice. Incearca sa gasesti un echilibru intre munca si viata de familie. Nu te supraincarca. Evita sa-ti programezi prea multe lucruri sau sa incerci sa rezolvi prea multe sarcini intr-o zi. Incearca sa pleci cat mai devreme dimineata. Chiar si 10-15 minute pot sa faca diferenta intre goana spre serviciu sau mersul in tihna, informeaza Click.

Topul vegetalelor cu pesticide. Merele, frunzele de telina sau strugurii sunt printre cele mai contaminate cu pesticide, in timp ce ceapa sau vinetele sunt cele mai sigure. Spalarea elimina doar 20% din aceste substante toxice. Un raport recent al Environmental Working Group (EWG) prezinta care sunt produsele cele mai contaminate cu pesticide, in incercarea de a ajuta oamenii sa consume cat mai multe vegetale sigure. "Beneficiile fructelor si legumelor depasesc riscurile expunerii la pesticide. Ghidul nostru lamureste care sunt fructele si legumele cu cele mai multe reziduri de la pesticide, care ar trebui inlocuite cu produse organice. Astfel, se poate diminua substantial riscul de a introduce in corp pesticide, prin evitarea celor mai contaminate vegetale", spun autorii. Integral in EVZ.

Ai pofta de dulciuri? Inseamna ca esti bolnav. Sa poftesti la ceva dulce nu e un simplu instinct. Trebuie sa stii ca esti bolnav daca iti vine sa mananci ciocolata, bomboane sau prajituri, spun cercetatorii britanici, potrivit Daily Mail. Oamenii de stiinta de la Universitatea Yale au aratat saptamana trecuta intr-un studiu ca zaharul provoaca dependenta, iar carbohidratii rai din dulciuri si biscuiti afecteaza partea din creier care controleaza impulsurile. Iar asta duce la pierderea autocontrolului si la dependenta de produse nesanatoase, relateaza Romania Libera.

Diclofenacul creste cu 40% riscurile unui atac de cord. Diclofenacul, unul dintre cele mai folosite analgezice, creste cu 40% riscul aparitiei unui atac de cord. Cercetatorii britanici au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au analizat peste 50 de studii internationale, efectuate asupra 2,7 milioane de pacienti. Anuntul a fost facut public miercuri de catre profesorii Scolii Medicale Hull York din Regatul Unit. Ei au descoperit ca Diclofenacul, antiinflamator nesteroidian (AENS), creste sansele producerii unui infarct miocardic cu 40%. Riscul este chiar mai mare pentru pacientii care sufera deja de boli ale inimii, scrie Click.