​Cura cu struguri si cu vin combate astenia. Strugurii sunt bogati in nutrienti ce revitalizeaza organismul si mentin tonusul psihic, iar vinul protejeaza de boli grave. Substanta-cheie continuta atat de struguri, cat si de vin este resveratrolul, un antioxidant puternic despre care studiile au demonstrat ca protejeaza organismul de actiunea nociva a radicalilor liberi si, implicit, de boli. Mai mult, vitaminele si mineralele din struguri cresc protectia oferita de sistemul imunitar si mentin un tonus bun al organismului. "Strugurii sunt bogati in potasiu si sunt saraci in sodiu. De aceea, este bine sa fie consumati de hipertensivi, fiindca potasiul regleaza ritmul cardiac, dar si excitabilitatea neuro-musculara ce apare in oboseala si se manifesta prin crampe, furnicaturi, carcei", spune prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare din Bucuresti, scrie Adevarul.

UtileFoto: Colaj foto

Exercitiile fizice moderate - mai eficiente decat cele intense. Se stie ca sportul este o sursa de energie si de stare de bine, insa un grup de cercetatori de la Penn State University, din Pennsylvania, sustin ca exercitiile moderate sunt mai eficiente decat cele intense. Expertii au monitorizat un grup de 255 de femei, cu varsta cuprinsa intre 40 si 60 de ani, care au fost impartite in doua grupuri: unul care trebuia sa fac sport moderat, in timp ce al doilea trebuia sa faca exercitii fizice intense. In urma evaluarii, oamenii de stiinta au constatat ca voluntarele care nu au fost supuse unui efort fizic extrem erau mai fericite, precizand ca sunt pline de energie. In plus, la finalul experimentului, s-a constatat ca nivelul de anxietate a scazut considerabil in grupul femeilor care au facut exercitii fizice de intensitate moderata. "Scopul sportului este ne faca se ne simtim bine, dar aceasta stare de bine este mult mai intensa atunci cand facem sport moderat, mai ales daca suntem niste persoane sedentare sau supraponderale", a declarat Steriani Elavsky, coordonatorul studiului, anunta Gandul.

Stresul post-traumatic tratat cu extasy. O echipa de medici din Marea Britanie vrea sa trateze bolnavii de stres post-traumatic cu extasy, in cadrul primului test de acest tip din Regatul Unit. Cercetatorii sunt de parere ca substanta interzisa cunoscuta sub denumirea prescurtata de MDMA (ingredientul activ din pilulele de extasy), i-ar putea ajuta pe cei care au trecut prin evenimente traumatizante, fie ele de tipul razboaielor sau ale abuzurilor in copilarie, informeaza The Daily Tehegraph. Ideea a venit ca urmare a unui experiment la scara mica al medicilor americani. Zece dintre cei 12 voluntari carora le-a fost administrat drogul in timpul a doua sedinte de psihoterapie, au remarcat o imbunatatire semnificativa a sanatatii lor mintale, la doua luni de la tratament, informeaza EVZ.

Iata ce fructe sa mananci ca sa nu te ingrasi. Desi fructele sunt recomandate in curele de slabire, nu inseamna ca acestea nu ingrasa! Din acest motiv, consumul trebuie sa fie moderat, iar daca tineti o dieta, cel mai bine este sa calculati cu atentie caloriile pe care le contin. Libertatea va arata cate calorii contin cele mai "slabe" fructe. Fructele bune. Acestea au 5% carbohidrati si putine calorii- pepenele verde, grapefruitul, lamaile, ciresele de mai si merele Renete. Fructele care ar putea sa va ingrase daca sunt consumate in cantitati mari: ciresele de iunie, piersicile, caisele, visinele, pepenele galben, merele golden, prunele de toamna, kiwi. Fructele de care sa va feriti! Acestea contin multe glucide si peste 100 de calorii/ 100 de grame: strugurii foarte dulci, perele Bergamotte, ananasul, bananele, toate fructele uscate (stafide, caise uscate, prune uscate, curmale, smochine), scrie Libertatea.

Iata ce gustari poti prepara pentru o cina sanatoasa. Fie ca esti sau nu la dieta, masa pe care o servesti seara trebuie sa fie lipsita de alimente grase si bogate in carbohidrati (paine, paste fainoase cu sos, pizza, orez, cartofi, prajituri, banane, mere...). Iata ce poti consuma in locul lor! Fara paste fainoase dupa ora 18:00, spun medicii nutritionisti. Motivul? Dupa ora 18:00, metabolismul scade. Energia pe care ne-o ofera carbohidratii, de exemplu, nu mai este consumata ca-n timpul zilei si, astfel, apar depozitele de grasime. Poti manca, in schimb, o supa de pui sau o bucata de peste gatita la cuptor (sunt mai usor de digerat). Probabil ca multi dintre noi au obiceiul sa mai guste cate un pahar cu vin seara, insa acest lucru nu face decat sa perturbe metabolismul si digestia. Daca totusi vrei sa bei ceva incearca o limonada indulcita cu miere. Pentru mai multa savoare rade si putina coaja de lamaie si amestec-o cu zeama si apa minerala, anunta Click.