​Noua arma impotriva cancerului si a bolilor cardiovasculare. Oamenii de stiinta britanici au creat un "super-broccoli", leguma ce ar putea preveni aparitia cancerului, precum si declansarea bolilor cardiovasculare. Leguma va fi lansata in magazinele din Marea Britanie in decursul acestei saptamani. Noul brocolli, numit "Beneforte", a fost creata in laborator, prin metode conventionale, la Institutul de Cercetare a Alimentelor din Norwich, Marea Britanie. Potrivit sursei citate, acesta contine de trei ori mai multi nutrienti decat un broccoli normal, substante care protejeaza organismul uman de boala letala si previn bolile de inima. Studiile anterioare au aratat ca persoanele care consuma frecvent broccoli, prezinta un risc mult mai scazut de a dezvolta diferite forme de cancer, cum ar fi cel pulmonar, de colon, de prostata si de stomac. Desi nu a fost inca vehiculat vreun pret de vanzare, expertii au oferit deja sfaturi asupra modului in care aceasta se poate consuma adecvat de potentialii clienti. Pentru a-i pastra toate proprietatile, acesta trebuie consumat crud sau fiert, scrie Gandul.

UtileFoto: Colaj foto

Stresul poate declansa intolerante alimentare. Persoanele care sufera de intolerante alimentare au, de regula, o predispozitie genetica pentru ele. Insa, de multe ori, intoleranta nu apare de prima data cand este consumat alimentul in cauza. De altfel, ea poate sa nu se manifeste niciodata, caz in care vorbim de intoleranta latenta. Totusi, intolerantele latente se pot activa atunci cand exista anumiti factori declansatori, iar stresul este unul dintre ei. "Intoleranta alimentara poate sa ramana latenta pana la 20 de ani sau pana la varste si mai mari. Stresul emotional poate face ca ea sa devina activa. Astfel, se poate ca organismul sa nu fi reactionat fata de un aliment pana la un eveniment stresant. Stresul cauzat de pierderea unei persoane dragi sau accidentele pot declansa fie aparitia unei intolerante alimentare inexistente clinic pana atunci, fie reactivarea unei intolerante care devenise inactiva clinic", explica medicul Ionut Stefan, consultant in nutritie York Test Romania, anunta Adevarul.

Ce sa mananci pentru a avea parte de o noapte nebuna in dormitor. Pentru o partida de sex reusita nu este intotdeuna suficient un mesaj erotic, o privire sau o atingere. Se pare ca mancarea are un rol important atunci cand vrei o noapte nebuna. Potrivit specialistilor, exista cateva alimente, la indemana oricui, care pot avea un puternic efect afrodisiac. Ciocolata. Daca erati deja un mare fan al gustosului aliment, acum aveti si un motiv bine intemeiat, altul decat pofta, de a-l savura. Ciocolata contine triptofan, o substanta responsabila pentru dorinta sexuala. Migdalele. Nu doar consumul de migdale, dar si aroma acestora se pare ca are un puternic efect afrodisiac, mai ales pentru femei. Substantele care se regasesc in migdale intensifica circulatia sangelui spre organele sexuale, informeaza Libertatea.

Riscul de atac cerebral, de trei ori mai mare in cazul fumatorilor decat in cel al nefumatorilor. Fumatorii sunt de trei ori mai expusi riscului de atac cerebral decat nefumatorii. Persoanele care fumeaza pot fi afectate de accidente cerebrale chiar cu 10 ani mai devreme fata de cele care ocolesc tigarile. Studiul cercetatorilor a constat in examinarea a peste 950 de oameni care suferisera atacuri cerebrale, iar rezultatele au aratat ca aproape 700 dintre acestia erau fumatori, comparativ cu restul de doar 250 nefumatori. Varsta medie a persoanelor afectate de probleme vasculare este de 58 de ani, in randul fumatorilor, spre deosebire de 67 de ani in randul persoanelor neafectate de viciul fumatului. Oamenii de stiinta avertizeaza fumatorii ca sunt de doua ori mai expusi riscului de atac cerebral cauzat de formarea unor cheaguri de sange si de patru ori mai supusi riscului de atac cerebral cauzat de ruperea vaselor de sange. 150.000 de cazuri de atac cerebral sunt inregistrate anual in Marea Britanie. Atacul cerebral ocupa locul trei in topul afectiunilor care cauzeaza decese in Anglia, dupa bolile de inima si cancer. Acesta curma aproape 53.000 de vieti anual si provoaca mai multe dizabilitati decat orice alta boala, scrie Gandul.

O pastila va putea "sterge" amintirile neplacute. Ca vom putea da uitarii evenimentele traumatice cu o simpla pastila parea pana acum un scenariu de film. Oamenii de stiinta ne asigura insa ca el va deveni realitate in cel mult zece ani. Descoperirea apartine cercetatorilor de la Universitatea "Leicester" din Marea Britanie. In cadrul unor studii de laborator, ei au identificat mecanismele prin care creierul gestioneaza stresul: acesta produce o proteina, numita lipocalin-2, in situatii tensionate sau traumatizante. Pornind de la aceasta descoperire, cercetatorii incearca sa afle acum daca administrarea unei pastile care sa stimuleze secretia acestei proteine va putea estompa amintirile dureroase. "Unele evenimente foarte stresante ar trebui uitate repede. In caz contrar, ele pot provoca anxietate. Este o lupta constanta in creierul nostru pentru mentinerea unui echilibru intre ceea ce trebuie sa ne amintim si ceea ce ar fi mai bine sa uitam", a explicat doctorul Robert Pawlak, unul dintre autorii cercetarii. Pastila-minune ar putea trata si fobiile si depresia, anunta Adevarul.

S-a descoperit pastila impotriva caruntirii. Dupa mai bine de zece ani de cercetari, oamenii de stiinta au descoperit o pastila cu ajutorul careia parul sa-si pastreze nuanta naturala cat mai mult posibil. Avand la baza un extract de fruct secret, pilula este un fel de supliment alimentar. Potrivit cercetatorilor, formula secreta ar fi foarte eficienta si va reprezenta o adevarata binecuvantare si pentru firmele de produse cosmetice care ar putea castiga sume frumoase dintr-un asemenea tratament. "In mod ideal, pastila ar trebui luata toata viata, insa recomandam oamenilor sa ia inainte sa le apara primele fire albe, fiindca noi suntem de parere ca, odata inceput, procesul este reversibil", a declarat Bruno Bernard, seful departamentului de biologie capilara de la L'Oreal, informeaza Libertatea.