​De ce fructoza, zaharul din fructe, este la fel de periculoasa ca zaharul. Dulci, ieftine si naturale, asta este metoda de marketing adoptata de comerciantii care produc sucuri sau alte alimente pe baza de fructe. In realitate, zaharul, care se gaseste in mod natural in fructe si care este adaugat in tot mai multe alimente procesate, ascunde cateva secrete care ar putea fi mortale. Oamenii de stiinta au descoperit ca fructoza este asociata cu aparitia a tot mai multe epidemii moderne, precum cancerul, hipertensiunea, distrugerea rinichilor si dementa. Un studiu recent arata ca persoanele care beau sucuri bogate in zahar natural prezinta un risc crescut de a suferi de cancer rectal. Cercetarea, publicata in jurnalul Asociatiei Americane de Diabetologie, sugereaza ca nivelul crescut de fructoza din sucurile asa zise naturale pare sa fie cauza acestor afectiuni, scrie Gandul.

UtileFoto: Colaj foto

Ce vitamina le lipseste persoanelor palide. Persoanele cu pielea de culoare mai deschisa, care de obicei sunt predispuse si arsurilor solare, ar putea avea nevoie de anumite suplimente pentru a se asigura ca au in corp suficienta vitamina D. Culoarea palida a fetei ar putea fi generata de lipsa vitaminei D din corp, sustin expertii in urma ultimelor studii in domeniu. Vitaminei D i se mai spune si "vitamina soarelui", deoarece corpul o poate produce in urma expunerii la soare. Chiar daca stau o gramada de timp la soare, cei care au pielea mai palida nu pot recupera suficient lipsa acestei vitamine, releva studiul unei echipe de la Centrul de Cercetare a Cancerului din Marea Britanie. Pentru a recupera deficitul de vitamina D este nevoie si de expunere la soare, insa intr-o masura echitabila, dar si de suplimente nutritive, anunta EVZ.

Cum distruge alcoolul capacitatea organismului de a lupta contra infectiilor. Alcoolul reduce abilitatea organismului uman de a lupta impotriva infectiilor, arata un studiu efectuat de cercetatorii Universitatii Massachusetts, din SUA. Dincolo de efectele pe termen scurt, precum reducere capacitatii de concentrare, de a conduce autovehicule si de a vorbi coerent, bauturile alcoolice au efecte nocive pe termen lung care se rasfrang asupra sistemului imunitar. Oamenii de stiinta de la Facultatea de Medicina a Universitatea Massachusetts au demonstrat ca alcoolul reduce abilitatea organismului de a lupta cu infectiile cauzate de virusuri. Totodata, persoanele care consuma zilnic bauturi alcoolice isi vor reveni mai greu daca sufera diverse traume fizice, arata studiul publicat in jurnalul de imunologie "BioMed Central". Coordonatorul studiului, cercetatorarea de origine maghiara Gyongyi Szabo, a testat efectele alcoolului asupra celulelor sistemului imunitar, folosind mostre de sange de la voluntari sanatosi, informeaza Adevarul.

Ce afectiuni tratam toamna. Toamna este un sezon in care pielea trebuie ajutata sa se regenereze dupa excesele solare din timpul verii pentru a fi, apoi, pregatita sa faca fata frigului. Datorita umiditatii crescute si a faptului ca ne imbracam mai gros pielea se usuca. Toamna puteti incepe tratamentele laser sau cele de peeling, va puteti trata vinisoarele vizibile si multe altele pentru ca scade intensitatea luminoasa si riscul vindecarii vicioase. De asemenea, toamna este indicat sa incepeti tratamentele de infrumusetare cu termen lung, afirma doamna doctor Mihaela Leventer, fondator DermaStyle. Acneea rozacee. Se caracterizeaza prin cuperoza si cosuri si se agraveaza datorita fluctuatiilor de temperatura, ca de exemplu schimbarile cald-rece dintre interior si exterior din acest sezon. Tratametul recomandat este cel cu dye laser Perfecta care inchide vinisoarele dilatate. Fotoprotectia este importanta atat inainte cat si dupa tratament, scrie Libertatea.

Trei pericole ale ceaiurilor de slabit. Cele mai multe ceaiuri de slabit contin plante cu efect laxativ, cum sunt senna, crusin, aloe vera sau revent. Aceste plante, folosite din vechime pentru vindecarea constipatiei, pot provoca serioase probleme de sanatate daca sunt administrate mai mult de sapte zile consecutive. In plus, plantele cu efect laxativ de acest fel nu ajuta la eliminarea caloriilor pentru ca actioneaza la nivelul intestinului gros, pe cand cea mai mare parte a caloriilor sunt absorbite la nivelul intestinului subtire. Pe termen lung, ele pot bloca absorbtia grasimilor de catre organism, lucru care duce implicit la slabit, dar provoaca dezechilibre in organism. Ceaiurile antiadipoase, combinate cu dieta si sport, pot fi folosite in cure de cel mult trei saptamani. Ele sunt puternic diuretice si depurative, dar pot duce si la deshidratare sau la pierderea mineralelor din corp. In lipsa unei diete hipocalorice si a exercitiilor fizice, scaderea in greutate va reflecta eliminarea lichidelor si a masei musculare, nu diminuarea stratului adipos, anunta Click.

Femeile sunt programate genetic sa rezistente mai bine la boli decat barbatii. Un nou studiu recent arata ca femeile sunt mai rezistente la boli decat barbatii. Oamenii de stiinta britanici sustin ca acest efect apare deoarece femeile sunt programate genetic sa fie mai rezistente, facand fata infectiilor si altor boli, precum cancerul, mult mai bine. Cercetarea, publicata in jurnalul Bio Essay, arata ca explicatia este legata de prezenta unei copii in plus a cromozomului X la femei, copie care lipseste la barbati. Acesti cromozomi contin numeroase molecule numite micro ARN, care regleaza functionarea sistemului imunitar, explica expertii de la Universitatea Ghent, din Belgia. Atunci cand unul dintre cromozomii X ai femeii prezinta probleme, celalalt cromozom X poate compensa deficitul. Probabil de aceea, barbatii, neavand o copie a cromozomului X, au probleme mai mari decat femeile, atunci cand se imbolnavesc, informeaza Gandul.