Telefonul mobil nu favorizeaza aparitia cancerului. Inca un studiu vine cu argumente puternice impotriva vinovatiei telefonului mobil. De data aceasta, cercetatorii danezi sustin ca telefonul mobil nu are de ce sa fie asociat cu aparitia cancerului la creier. Dupa ce au cercetat timp de 17 ani posibilele legaturi pe care le-ar putea avea telefonul mobil in declansarea cancerului, oamenii de stiinta de la Institutul Danez de Cancer au ajuns la concluzia ca toata tevatura cu mobilele si cancerul este o alarma falsa. Expertii danezi s-au angajat in cel mai mare proiect de pana acum, care a avut ca subiect cancerul la creier provocat de telefonul mobil, scrie Click.

UtileFoto: Colaj foto

Cafeaua de la automat, bomba alimentara. Nutritionistii ne sfatuiesc sa nu consumam cafeaua de la automat, instant sau la capsula. In urma studiilor, au ajuns la concluzia ca aceste produse au aceleasi "ingrediente" din care sunt facute ingrasamintele chimice sau hartia. Nu este recomandat sa consumam cafea de la automat sau alte variante care solubile instant, deoarece contin chimicale care fac mult rau organismului, potrivit Antena1. Un pliculet de cafea 3 in 1, de exemplu, contine 50% zahar, 7,5% cafea instant, corectori de aciditate, 0,8% proteine de lapte, emulgatori si sare iodata, anunta Libertatea.

Cele mai noi reguli pentru a manca sanatos. Noul plan de nutritie sanatoasa promovat de oamenii de stiinta de la Harvard tine cont, in mare, de regulile generale recomandate de nutritionisti. Potrivit noii scheme, cea mai mare parte a unei mese trebuie sa fie alcatuita din surse de carbohidrati (legume, fructe, cereale), care pot depasi proportia de 65%, recomandata pana acum. Proteinele trebuie sa fie reprezentate alimentar doar in proportie de 25%, in loc de 35%, cat se recomanda, iar grasimile sunt indicate doar sub forma de uleiuri, adaugate in mancare in cantitati limitate. Termenul de "farfurie" utilizat de nutritionistii de la Harvard este, de fapt, echivalentul uneia dintre cele trei mese ale unei zile. Integral in Adevarul.

Daca esti slaba, ai mai putine sanse sa ramai gravida! Femeile slabe au mai putine sanse sa ramana insarcinate, spre deosebire de cele care au o greutate normala si chiar decat cele care sunt supraponderale, sustin oamenii de stiinta. Conform cercetatorului Richard Sherbahn, pana in prezent s-a acordat mai multa atentie problemelor de fertilitate ale femeilor supraponderale, nefiind luate in calcul dificultatile de concepere pe care le intampina si femeile slabe. Participantele la studiu, care au efectuat proceduri de fertilizare in vitro, au fost impartite in trei grupe, una a femeilor slabe, a celor cu o greutate normala si a celor obeze, informeaza Click.

Zaharul, un pericol permanent. Cum ne ferim? Cubuletul de zahar la cafea, un croisant la pranz, o bomboana dimineata si prajituri seara. Cam asa arata o zi in care nu putem sta departe de dulciuri. Este bine sau nu? Ar trebui sa eliminam total zaharurile din alimentatie sau nu? Iata ce ne sfatuiesc specialistii in nutritie. Cantitatea de zahar pe care o putem consuma zilnic, fara probleme este de 50 de grame. Probleme sunt cand dupa ce mancam dulciuri, nu mai avem pofta de mancare, scrie Libertatea.

In curand va fi posibil sa traim pana la 150 de ani! In cel mult 5 ani va fi inventata o pastila miraculoasa care ne va permite sa traim pana la 150 de ani fara probleme de sanatate, este de parere un om de stiinta australian, potrivit dailymail.co.uk. Peter Smith, de la Universitatea New South Wales din Sydney spune ca un astfel de medicament va ajuta organismul uman sa se repare singur. Omul de stiinta sustine ca cei care se nasc in prezent pot atinge fara probleme varsta de 100 de ani gratie acestui medicament care ajuta organismul uman sa "se repare" singur. Profesorul David Sinclair de la Universitatea Harvard, sustine ca organismul nostru are o capacitate extraordinara de regenerare, anunta Romania Libera.