​Top alimente contrafacute. Cum recunosti "facaturile". Ulei de masline indoit cu ulei de floarea-soarelui, miere inmultita cu sirop industrial de glucoza si carne de cal vanduta drept carne de vita. Sunt doar cateva exemple de alimente falsificate. Sub ambalaje care iti iau ochii si etichete care promit sanatate curata se pot ascunde produse indesate cu ingrediente ieftine sau drese cu aditivi nocivi care le anuleaza toate efectele benefice. Pretul mare nu e intotdeauna garantia retetei autentice. De exemplu, credeti ca gatiti cu ulei "de lux", dar, de fapt, sfaraiti alimentele in grasime ce umple casa de fum. Credeti ca beti cafea superioara si, de fapt, "savurati" nechezol. Vestea proasta este ca, adeseori, doar un ochi format poate deosebi produsele autentice de cele contrafacute si, uneori, facaturile se vad doar la gatit, scrie EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

Ce este bine sa manance un bolnav de cancer. Proteinele si grasimile "bune", dar si o hidratare optima sunt esentiale in lupta cu boala. In cancer, dincolo de tratament, este esential ca dieta sa fie cat mai echilibrata din punct de vedere nutritional. "Cancerul nu impune o dieta standard. Se va miza pe o alimentatie echilibrata in substante nutritive, cu o atentie sporita pentru acoperirea necesarului de proteine si de vitamine care intaresc organismul in fata agresivitatii tratamentelor specifice", explica medicul nutritionist Adrian Copcea de la Clinica Asteco din Cluj-Napoca. In prezent, radioterapia, chimioterapia si chirurgia sunt armele cu care bolnavii lupta impotriva cancerului. Din nefericire, odata cu tumorile sunt distruse si o parte din celulele sanatoase. Asa se face ca bolnavii de cancer sunt nevoiti sa lupte atat cu boala, cat si cu efectele secundare ale tratamentelor (starile de greata, durerile de cap, starea generala de rau si caderea podoabei capilare), care uzeaza si mai mult organismul, anunta Adevarul.

Cat alcool poti sa bei fara sa-ti imbolnavesti ficatul. Dupa ce ati consumat o cantitate mare de alcool, sunt necesare 48 de ore fara bautura pentru a va reface organismul, sustin specialistii. Medicii recomanda, totodata, ca femeile sa nu depaseasca 14 pahare de alcool pe saptamana, in timp ce barbatii sa nu consume mai mult de 21 de pahare pe saptamana. "Cei care consuma alcool zilnic sau aproape zilnic prezinta un risc mai mare de a se imbolnavi de ficat decat cei care beau periodic. Noi recomandam o marja de siguranta intre 0 si 21 de pahare pe saptamana pentru barbati si 0 si 14 pahare pe saptamana pentru femei, si doua sau trei zile pe saptamana in care sa nu se consume alcool. Respectand aceste limite, riscul de a va imbolnavi de ficat este foarte mic", sustine Ian Gilmore, specialist in ceea ce priveste consumul de alcool si fost presedinte al Colegiului Regal al Medicilor, informeaza Gandul.

Cum scapam de mirosul neplacut al picioarelor? Toamna aduce cu sine temperaturi scazute, ploaie si umezeala. Pentru confortul termic se impune purtarea unor articole de imbracaminte adecvate si incaltamintea inchisa. Insa, pantofii, ghetele si sosetele mai groase pot constitui sursa producerii transpiratiei picioarelor si a unui climat propice dezvoltarii bacteriilor si ciupercilor. Acestea, in sine, nu miros insa, "excrementele" lor emana mirosul neplacut si repulsiv. Preocupati-va zilnic de igiena proprie. Spalati-va cat mai des pe picioare, cu apa calda si sapun, si frecati-le bine, cu o bucata de material abraziv sau o piatra speciala, pentru a indeparta celulele moarte ale pielii. Nu treceti cu vederea zona dintre degete: acolo pot "poposi" numeroase bacterii si ciuperci, scrie Libertatea.

Mancarea traditional romaneasca poate fi sanatoasa, important este cum e gatita. Niciun roman nu s-ar da inapoi de la o portie de sarmale, mici la gratar sau carne de porc. In special, in perioada sarbatorilor, multi ajung, din cauza consumului unor astfel de mancaruri, la spital. Gurmanzii poftesc mereu la mancaruri gatite in fel si chip, in timp ce altii se feresc, in mod exagerat, si mananca numai legume, renuntand complet la carne sau lactate. Putem spune ca lumea a pornit un adevarat razboi impotriva mancarii. Doctorul Mihaela Bilic ne indeamna imperativ: "opriti acest razboi nedrept impotriva mancarii si haideti sa redescoperim impreuna bucatele noastre romanesti, autentice, cu certificat de calitate garantat din strabuni", anunta EVZ.

Sase dintre cele mai ciudate boli din lume. Pe Pamant exista o serie de boli ale caror cauze inca sunt necunoscute si pentru care rareori se gaseste vreun remediu. Iata o parte dintre ele, considerate a fi unele dintre cele mai "enigmatice" ale tuturor timpurilor. Cei care sufera de insensibilitate la durere nu simt durerea si se expun pericolului de foarte multe ori fara sa isi dea seama. Deocamdata au fost descoperite 100 de cazuri in SUA, din cauza ca in restul lumii aceasta boala este rareori diagnosticata. Cei care sufera de insensibilitate la durere se ranesc foarte grav de multe ori si multi dintre ei mor la varste fragede din cauza leziunilor netratate. Sindromul Mobius este o boala foarte rara care este caracterizata prin pareza faciala si incapacitatea de a misca ochii dintr-o parte in alta. Majoritatea oamenilor care sufera de Sindromul Mobius nu sunt capabili sa aiba expresie faciala si toata pielea le atarna. Deocamdata, au fost inregistrate 80 de cazuri in Spania si 200 in Marea Britanie. Potrivit Med Tempus, aproximativ 300 de cazuri noi apar anual in Europa, informeaza Adevarul.