Cinci motive pentru care ne ingrasam in perioada rece. Vremea s-a racit iar in aceasta perioada cei mai multi dintre noi incep sa puna kilograme in plus. Iata cinci dintre posibilele cauze ale acestui "fenomen". Am impachetat frumos pantalonii scurti, tricourile si costumele de baie, iar hainele groase le-au luat luat rapid locul. Nu sunt singurele schimbari care vin odata cu vremea rece: kilogramele in plus isi vor face si ele simtita prezenta, in ciuda faptului ca incercam sa avem grija ce mancam. Jurnalistii de la dailymail.co.uk ne propun cinci posibile motive pentru care ne ingrasam in perioada rece. Multi oameni cred ca grasimea duce automat si la cresterea temperaturii corpului. Ei bine, mitul este infirmat de specialisti: "Cei care au un strat excesiv de tesut adipos simt frigul chiar mai intens ca ceilalti. In momentul in care ne ingrasam, ceea ce se depune este asa numita grasime alba, care reprezinta un depozit de energie. Exista si un tip de grasime care "tine de cald", se numeste grasime maro si genereaza caldura atunci cand se produc "arderi". Acest tip de grasime il au bebelusii", explica Ahmed Ahmed, chirurg gastro-intestinal la Spitalul Bupa Cromwell din Londra, scrie EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

Ce fel de dureri pot fi atenuate prin fizioterapie. Procedurile pot fi aplicate fie in asociere cu medicatia, fie ca terapie unica in caz de boli reumatismale si de sindrom disfunctional. In scopul atenuarii durerilor si/sau redarii functionalitatii unor regiuni ale corpului, specialistii recomanda tehnici de fizioterapie ce presupun utilizarea unor curenti cum ar fi cei folositi in cazul galvanizarii. De asemenea, sunt indicate proceduri ce folosesc curenti diadinamici, curenti interferentiali, unde scurte, microunde, diapulsul sau ultrasunetele. Acestora li se adauga laserterapia, terapia prin miscare sau kinetoterapia si scripetoterapia (folosirea unor greutati in scopul recastigarii fortei musculare). Termoterapia este si ea inclusa in categoria procedurilor de fizioterapie si presupune utilizarea gamei de raze infrarosii, de raze ultraviolete, aplicarea in zonele afectate de pachete calde sau reci, baile calde, dusurile terapeutice si sauna. Fizioterapia reprezinta o metoda adjuvanta de mare valoare atunci cand se asociaza terapiei medicamentoase, anunta Adevarul.

Identifica si trateaza corect: cele mai frecvente 5 tipuri de dureri de cap. In cazul in care va confruntati cu dureri de cap, este important sa faceti distinctie intre diversele tipuri ale acestei afectiuni, pentru a urma un tratament eficient. In Romania, aproximativ 50% dintre persoanele care au participat la un studiu GFK Romania in 2010, au spus ca au dureri de cap cel putin o data pe luna, femeile fiind cele mai predispuse la acest tip de afectiune. Iata in continuare cateva sfaturi care va vor ajuta sa identificati tipul durerii de cap: Durerea de cap provocata de tensiune. Acest tip de durere de cap este unul dintre cele mai frecvente. Persoanele care au dureri din cauza tensiunii, simt o presiune si o durere constanta in jurul capului, in special la tample sau la ceafa. Desi sunt deranjante, aceste dureri nu sunt la fel de grave precum migrenele, care provoaca voma si ameteala. Pentru a trata acest tip de durere de cap, puteti lua diferite pastile, precum aspirina sau ibuprofenul. Expertii considera ca aceasta durere este provocata de stres si de incordarea puternica a gatului, informeaza Gandul.

Cum sa ne tonifiem bustul prin exercitii? De-a lungul secolelor, standardele in materie de frumusete a sanilor s-au schimbat de nenumarate ori, astazi, un bust ideal fiind considerat cel ale carui forme se pastreaza indiferent de miscarile pe care le facem. Marimea trece deseori in plan secund, fiind surclasata de fermitatea sanilor. Iata cateva exercitii simple, potrivite pentru orice varsta, pentru a avea un bust de invidiat: Cel mai simplu exercitiu pentru tonifierea sanilor se realizeaza prin aplicarea unei presiuni controlate pe partea superioara a corpului. Pentru aceasta, sprijiniti-va de un perete, stand cu fata catre el si sprijinindu-va in palme. Apoi impingeti cat puteti de tare, timp de 10 secunde, ca si cum ati vrea sa mutati peretele din loc. Relaxati-va si scuturati-va mainile. Repetati exercitiul de 10 ori, scrie Libertatea.

Bauturile acidulate ii fac pe copii sa se comporte agresiv. Afla ce cantitate ii poate afecta. Un nou studiu releva faptul ca, in cazul tinerilor, exista o legatura directa intre consumul de bauturi carbogazoase si comportamentul violent. Cercetatorii americani au descoperit ca bauturile carbogazoase, consumate constant, ar putea duce la deviatii comportamentale in randul tinerilor. Faptul ca acestia devin mai agresivi ar putea fi pus si pe seama altor obieceiuri alimentare pe care tinerii le au. Consumul doar de alimente slab nutritive ar putea cauza comportamente antisociale. Consumul zilnic a unei doze de 0,33 l este suficient pentru a transforma comportamentul unui tanar intr-unul ceva mai agresiv decat ar fi normal, conform rezultatelor studiului. Doar 23% dintre elevii supusi acestui studiu au declarat ca ei nu consuma decat o astfel de doza de suc, saptamanal, sau chiar nici una, anunta EVZ.

Nu bei suficienta apa? Risti sa faci diabet! Persoanele care beau o jumatate de litru de apa pe zi sau mai putin de atat sunt mai predispuse la diabet, in comparatie cu cele care se hidrateaza suficient, atrag atentia specialistii Institutului Francez de Cercetare INSERM. Cercetatorii francezi au observat, in urma unui studiu realizat pe 3.615 de adulti, ca aportul redus de apa duce la ceea ce medicii numesc prediabet - situatie in care nivelul glicemiei este crescut, dar nu suficient de mult pentru a defini diabetul. Prediabetul creste insa riscul persoanei in cauza de a dezvolta diabet in anii urmatori. 565 de persoane din cele care au participat la studiu si care aveau initial un nivel normal al glicemiei au dezvoltat prediabet in cei noua ani in care au fost monitorizati de cercetatori. 202 din participantii la studiu au fost diagnosticati cu diabet de tip 2. Cei mai multi beau cel mult 500 ml de apa pe zi, informeaza Adevarul.