Ceaiul alb, plin de antioxidanti. Este gustos si ne incalzeste organismul in timpul iernii, insa are si beneficii pentru sanatate. Datorita cantitatii mari de antioxidanti, ceaiul alb poate distruge in cateva minute un numar foarte mare de virusi si bacterii, avand efect antimicrobian. Are puterea de a preveni aparitia celulelor canceroase si lupta impotriva cancerului de colon, de prostata sau de stomac. Acesta contine o clasa de antioxidanti care inhiba cresterea celulelor tumorale si previn aparitia unora noi, informeaza Click.

UtileFoto: Colaj foto

Portocalele intaresc sistemul imunitar. A venit frigul si, odata cu el, isi fac loc in organism raceala si gripa. Pentru a preveni boala si a va intari sistemul imunitar, consumati multe citrice. Este foarte important aportul de fibre vegetale, pe care este bine sa le luati fie din paine gen graham, fie din legume si fructe. Efortul fizic intens ajuta mult la intarirea imunitatii. Este vital sa dormiti zilnic de la minimum 6 ore pana la 8 ore, caci in acest fel sistemul imunitar se poate recupera si poate sa produca celule noi, ce ajuta la eliminarea toxinelor existente in organism, scrie Libertatea.

De ce ne ingrasam iarna. Cati dintre noi nu ne-am trezit primavara cu 1, 2 sau 5 kg in plus? Specialistii britanici au reusit sa faca lumina asupra acestui capriciu genetic al organismului. Mancam mai mult pentru a ne mentine caldura corpului? Daca mancam slanina, carnati si alte alimente, ne mentinem caldura corpului pe timpul iernii. Fals, sustine doctorul gastrointestinal Ahmed Ahmed, de la Spitalului Bupa Cromwell: "Cei care au grasime in exces simt mai rau frigul. Cand acumulam tesut adipos alb, simtim frigul pana in oase. Singurul tesut gras care tine de cald e cel maroniu, pe care il au copiii si e asigurat printr-o programare genetica". Integral in Click.

Colesterolul se mosteneste si ii loveste inclusiv pe cei slabi. Colesterolul rau stranguleaza vasele si duce la infarct. Apare si pe filiera genetica si afecteaza uneori persoane slabe. Infricosatorul colesterol este produs in proportie de 75% de ficat, iar restul de 25% provine din mancare. Este vital pentru organism, atat timp cat are un nivel normal, pentru ca ajuta la realizarea proceselor celulare si chiar previne bolile de inima. Tot mai multi oameni au insa valori mari ale colesterolului din cauza alimentatiei bogate in grasimi, a sedentarismului si a fumatului, relateaza EVZ.

Cafeaua poate preveni cancerul de piele. Cercetătorii americani au descoperit noi beneficii ale cafelei. Consumul zilnic de cofeină poate preveni cancerul de piele, cel mai frecvent tip de cancer din lume. Consumul de cafea poate fi un factor important în prevenirea carcinomului, unul dintre tipurile agresive de cancer de piele. Se pare că riscul de a te îmbolnăvi de cancer de piele este invers proporţional cu cantitatea de cofeină consumată, relatează HuffingtonPost. Cafeaua decofenizată nu are însă niciun efect asupra apariţia cancerului de piele. Un studiu realizat de cercetătorii americani a demostrat că femeile care au băut mai mult de trei ceşti de cafea pe zi, au înregistrat o reducere cu 20 la sută a riscului de a se îmbolnăvi de carcinom. Integral in Romania Libera.