Cinci fructe care-ti fac pielea stralucitoare. Cunoastem insa nu mai putin de cinci fructe colorate care iti redau stralucirea pe chip: banana, lamaie, portocala, papaya, mango. Fiecare dintre ele au proprietati de a da suplete tenului si de a-l face sa radieze la propriu. Banana Este o sursa importanta de fier, magneziu si potasiu si ajuta la diminuarea crampelor menstruale. Dar efectul bananei asupra pielii nu este unul care poate fi ignorat usor. Este bogata in vitaminele A, B si E si actioneaza ca un agent anti-imbatranire. O masca din banane proaspete poate face minuni in cazul unui ten ridat. Integral in Click.

UtileFoto: Colaj foto

Visinele ne ajuta sa avem o inima sanatoasa. Banalele visine sunt, conform a trei studii, excelente pentru sanatatea inimii si arterelor. Cercetarile, desfasurate de oameni de stiinta de la diferite universitati americane, au facut obiectul unor articole difuzate intr-o editie a FASEB Journal, publicatie a Federatiei societatilor americane de biologie experimentala. Primul studiu stabileste ca un consum zilnic, timp de o luna, a 250 ml de suc de visine scade semnificativ procesele inflamatorii la persoanele supraponderale sau obeze. Al doilea studiu, realizat de Universitatea Michigan, a demonstrat ca, daca se adauga praf de visine in alimentatia soarecilor, animalele sunt mai sanatoase din punct de vedere cardiovascular si au un nivel mai scazut de colesterol, anunta Libertatea.

Patru greseli in ingrijirea danturii si cum pot fi combatute! Periutele de dinti tari sunt cele mai bune. Nimic mai departe de adevar. Specialistii cotidianului german "Bild" ne spun care sunt cele mai grave 4 greseli in ingrijirea dintilor. Riscati sa spalati stratul moale care furnizeaza minerale importante smaltului dintilor. Mult mai bine e sa beti un pahar de apa dupa masa si sa asteptati 60 de minute pana sa va spalati pe dinti. Trebuie sa ne spalam pe dinti dupa fiecare masa. Daca va spalati pe dinti imediat dupa o masa acida, va faceti mai mult rau decat bine, informeaza Click.

Tinerii din "Generatia Z", dependenti de bauturi energizante. "Generatia Z", asa cum sunt numiti cei care s-au nascut in ultima decada a mileniului trecut, este cea care consuma cel mai mult aceste bauturi energizante. Multi dintre ei sustin ca fac acest lucru datorita gustului, dar si mai multi pentru plusul de energie pe care-l ofera. Jonny Forsyth, analist, spune ca "desi aceste lichide au debutat ca suplimente pentru cei care depun efort fizic, acestea incep sa devina o completare pentru cei care duc un stil de viata ce se vrea a fi complex, in special de catre cei cu varste intre 16 si 34 de ani, relateaza Libertatea.

Unul dintre cei mai mari serpi din lume ar putea detine secretul pentru o buna sanatate cardiaca a oamenilor - studiu. Pitonul birmanez, unul dintre cei mai mari serpi din lume, ar putea detine secretul pentru realizarea unor noi tratamente ce ar putea preveni sau combate maladiile cardiace umane, au anuntat cercetatorii americani, intr-un studiu publicat, joi, in revista Science, informeaza AFP. Aceasta reptila, care poate sa masoare pana la noua metri in lungime si sa atinga o greutate de 90 de kilograme, capabila sa inghita o caprioara sau un aligator, secreta acizi grasi ale caror proprietati par sa faca adevarate miracole asupra inimii, au declarat cercetatorii de la Universitatea Colorado din Boulder, autorii studiului realizat pe aceasta specie de piton si pe soareci. Integral in Gandul.