Putem opri batranetea. Descoperire. S-a dovedit stiintific! Tineretea vesnica nu este doar un mit. Oamenii de stiinta francezi au descoperit trucul care ne permite sa oprim procesul imbatranirii. Acestia au reusit sa redea tineretea celulelor prelevate de la oameni trecuti de 100 de ani, reprogramandu-le la stadiul de celule susa. "Markerii varstei celulelor au fost stersi, iar celulele susa pe care le-am obtinut pot sa produca celule functionale de toate tipurile, cu o capacitate de inmultire si o longevitate crescute", explica Jean-Marc Lemaitre, autorul cercetarii, anunta Cancan.

UtileFoto: Colaj foto

Cum sa-ti pastrezi sanatatea ochilor. Chiar daca nu ai probleme de vedere este imperios necesar sa adopti un anumit stil de viata pentru a-ti proteja sanatatea ochilor. Mai ales, daca petreci ore in sir in fata calculatorului. Iata ce ai de facut. Un grup de cercetatori de la Universitatea Masachussettes - Lowell din SUA, au descoperit ca ouale contin doua substante (luteina si zeaxantina) necesare sanatatii ochilor. De aceea, este bine sa consumi cate un ou pe zi, dar musai cu tot cu albus si galbenus. Tensiunea arteriala este o cale sigura spre dezvoltarea degenerescentei maculare, principala cauza a pierderii vederii la persoanele trecute de 65 de ani. Masoara-ti tensiunea macar o data pe luna sau la fiecare saptamana, mai ales daca ai predispozitie spre a deveni hipertensiv. Ai grija ca si kilogramele in plus sunt raspunzatoare de aparitia dereglarii tensiunii si a diabetului care duce la scaderea acuitatii vizuale si chiar pierderea ei prin retinopatie. Integral in Cancan.

Nucile te scapa de grasimea de pe burta. Consuma un pumn de miez de nuca zilnic si poti scapa de grasimea abdominala, spun oamenii de stiinta spanioli, dupa ce au realizat un studiu in acest domeniu. Potrivit acestora, este pentru prima data cand se face o legatura intre beneficiile consumului de nuci si reducerea circumferintei grasimii abdominale. Care este explicatia? S-a descoperit ca nucile cresc nivelul de serotonina din organism. Serotonina este substanta care taie senzatia de foame si o inlocuieste cu starea de satisfactie. Si imbunatateste si sanatatea cardiaca, informeaza Click.

Berea creste imunitatea. Cate pahare ar trebui sa bei pe zi. Berea reduce riscului de aparitie a afectiunilor cardiovasculare, este benefica pentru sanatatea sistemului osos si rehidratarea organismului. Acestea sunt cateva dintre beneficiile acestei bauturi care au fost prezentate in cadrul Congresului Federatiei Europene a Societatilor de Nutritie (FENS), care a avut loc la Madrid si unde s-au reunit experti de renume in domeniul medicinei, nutritiei si alimentatiei. Printre temele abordate in cadrul celei de-a 11-a editie a Congresului au fost si cele referitoare la efectele pozitive pe care un consum responsabil de bere il are asupra organismului uman. Nutritionistii spun ca pentru a beneficia de aceste efecte ale bauturii un barbat ar trebui sa bea pana la trei pahare pe zi pentru barbati, in timp ce femeile nu trebuie sa depaseasca doua pahare, anunta Gandul.

De ce este bine sa mananci oua. Unul dintre cele mai hranitoare alimente, ouale sunt un adevarat cocteil de vitamine si de minerale. Iar potrivit ultimelor studii, consumul de oua are efecte mai putin nocive decat se credea in privinta colesterolului. Ouale contin vitamina B1 (care impiedica acumularea unor substante toxice, ce pot afecta sistemul nervos), vitamina B2 sau riboflavina (necesara pentru eliberarea energiei din alimente si pentru producerea de globule rosii), vitamina B12 (intretine sanatatea sistemului nervos), acid folic (recomandat gravidelor, pentru ca previne aparitia defectelor neurale la nou-nascut). Lecitina din ou este bogata in caolina, substanta care, conform unui studiu american recent, ar putea reduce cancerul de san cu pana la 24 de procente, scrie Click.

Problemele cu tiroida se citesc in ochi. Ochii nu sunt doar oglinda sufletului, ci si a sanatatii. Specialistii iti pot spune, uitandu-se in ochii tai, daca ai probleme cu tiroida ori colesterolul marit. Iata cateva dintre semnele care ar trebui sa iti dea de gandit si sa te faca sa mergi la medic. Un urcior care nu se vindeca. In cele mai multe cazuri, o mica umflatura, adesea rosiatica, pe marginea pleoapei inferioare este un urcior care dispare in cateva zile. Daca nu dispare sau se resoarbe si reapare in acelasi loc, e posibil sa fie vorba de carcinom de glanda sebacee, o forma rara de cancer. Un alt semn ca poate fi carcinom este pierderea genelor din jurul urciorului. Trebuie sa faci o biopsie. Sprancene rarite. Cand sprancenele incep sa se rareasca sau chiar dispar in partea exterioara (cea dinspre urechi) e semn ca ai probleme cu glanda tiroida. Probabil ca pierzi par si in alte zone de pe corp, dar la sprancene este cel mai usor de observat. Integral in Libertatea.