Injectia care te scapa de 40% din grasime in numai o luna. O substanta injectabila care intrerupe alimentarea cu sange a celulelor de grasime ar putea deveni noua "arma" contra obezitatii. Injectia, denumita de cei care au creat-o Adipotide, poate reduce cu pana la 40% cantitatea de tesut gras, in special pe cel din jurul abdomenului. Ea a fost testata pe maimute si va fi administrata in curand si oamenilor, in cadrul unor studii clinice. Greutatea corporala a maimutelor incluse in experiment a scazut cu 11% in numai patru saptamani, interval in care le-a fost administrat medicamentul Adipotide. Un tratament antiobezitate este considerat eficient daca persoana care a beneficiat de el reuseste sa slabeasca 5% din greutatea corporala in sase luni. Cercetatorii de la Centrul Oncologic "MD Anderson" din Houston, SUA, cei care au creat injectia, au explicat ca ea intrerupe alimentarea cu sange a celulelor de grasime. "In lipsa alimentarii, celulele grase se "topesc" si sunt remetabolizate de catre ficat", spune dr. Wadih Arap, unul dintre cei care au creat medicamentul, scrie Adevarul.

UtileFoto: Colaj foto

De ce alcoolul este mai periculos pentru femei decat pentru barbati. Procesul de lezare cerebrala cauzat de consumul excesiv de alcool apare mult mai devreme in cazul femeilor, atrage atentia un studiu suedez recent. Dupa patru ani de consum de alcool, in cazul femeilor se manifesta la nivel cerebral o reducere cu 50% a functiei neurotransmitatorului serotonina, modificare aparuta la barbati dupa 12 ani de abuz de alcool, se arata intr-un studiu realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea din Goteborg, Suedia. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, oamenii de stiinta au monitorizat activitatea cerebrala a 42 de persoane, o treime fiind femei. Serotonina este un neurotransmitator implicat, printre altele, in procesele afective (anxietate, depresie), intervenind si in producerea somnului, anunta Click.

De ce este mai dificil sa lucrezi de acasa decat de la birou. Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii americani, sa lucrezi de acasa este mult mai obositor decat sa prestezi aceeasi munca de la birou. Cei care lucreaza de acasa ajung sa isi dea seama ca volumul timpului petrecut la domiciliu amplifica certurile cu rudele si creste nivelul de stres. Profesorul Tim Golden de la Institutul Politehnic Rensselaer din New York, a analizat comportamentul a peste 300 de angajati ai unei companii de IT, dintre care unii lucrau in mare parte de acasa, iar altii veneau la birou. Angajatii au fost intrebati despre amploarea conflictelor din familie si despre echilibrul vietii lor profesionale. Patru din cinci angajati care lucrau acasa au declarat ca se simt stresati de faptul ca nu reusesc sa pastreze un echilibru intre viata profesionala si cea personala si ca faptul ca lucreaza de la domiciliu inrautateste si mai tare situatia, informeaza Gandul.

Vrei sa studiezi un an intr-o alta tara? Afla cum! Ai intre 16 si 18 ani si vrei sa inveti intr-o tara straina? Fundatia Youth For Understandind iti ofera ocazia! Grabeste-te sa te inscrii! Daca stii o limba straina poti sa studiezi anul viitor intr-o tara in care, poate visai sa ajungi. Nu ti s-ar parea interesant sp ajungi in Estonia, SUA, Franta, Suedia, Thailanda sau India? Sa cunosti oameni noi, o cultura diferita de a noastra? Ar putea sa fie aventura vietii tale, iar YFU te ajuta sa pornesti cu dreptul. Nu trebuie decat sa te inscrii, apoi sa fii chemat la interviu, pe care sa-l treci cu brio, sa participi la cateva cursuri si seminarii, iar apoi sa iti faci bagajele, scre Libertatea.

Sportul in sarcina fereste copiii de boli de inima. Copiii ale caror mame fac exercitii fizice in timpul sarcinii au un ritm normal al batailor inimii si astfel, pe parcursul vietii, vor fi feriti de boli cardiovasculare. Practicarea unui sport in timpul sarcinii poate fi considerata o metoda timpurie de prevenire a bolilor cardiovasculare la copil inca din burta mamei. Aceasta este concluzia la care au ajuns oamenii de stiinta americani de la Universitatea din Kansas. "Inima este un muschi si, la fel ca orice muschi, si acesta devine mai puternic pe masura ce este antrenat. Atunci cand inima este sanatoasa, nu mai este nevoie de eforturi suplimentare pentru ca sangele sa fie pompat la celelalte organe. Prin urmare, bolile cardiovasculare sunt tinute la distanta", spune doctorul Linda May, coordonatorul studiului, anunta Adevarul.

Iata cum functioneaza dieta anticelulita! Iti propunem o dieta care te va ajuta sa slabesti doua kilograme in patru zile, dar si sa scapi de celulita de pe burta, picioare si coapse. Parte esentiala a acestei diete sunt ceaiurile, care te ajuta sa elimini toxinele si apa in exces din tesuturi si, in plus, au efect de ardere a grasimilor. In ceea ce priveste meniul, pastele fac parte din masa principala a zilei. De obicei sunt interzise in curele de slabit, dar, in aceasta combinatie si cantitate, te vor ajuta sa fii satul, dar sa si pierzi in greutate. Rezultatul se va vedea dupa putin timp: o piele mai fina si fara aspect de "coaja de portocala", informeaza Click.