Ce boli provoaca cele mai toxice chimicale din casa. Aproape in fiecare zi suntem invadati de stiri care spun ca suntem inconjurati de produse "inofensive", dar care ne omoara putin cate putin. Medicii spun care sunt intr-adevar cele mai periculoase produse pe care le folosim la curatenie sau la igiena personala, de care trebuie sa scapam de urgenta si pe care trebuie doar sa le manevram cu mai multa grija. O multitudine de produse pe care le folosim in bucatarie sunt imbibate de chimicale, de la caserolele in care pastram mancarea si sticlele de plastic in care pastram alcoolul sau alte lichide, pana la cutiile de conserve. Integral in EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

Atentie! Daca bei ceaiul fierbinte risti sa faci cancer. Specialistii Universitatii din Teheran, ne recomanda in studiul lor publicat British Medical Jorunal, sa lasam bauturile calde cel putin cinci minute la racit inainte sa le savuram. Si asta pentru ca daca acestea sunt consumate in mai putin de doua minute din momentul in care au fost luate de pe aragaz, riscul unui cancer esofagian creste de cinci ori. Daca bauturile sunt mai fierbinti de 65-69 de de grade, riscul unei persoane de a dezvolta cancer de esofag se dubleaza, iar cele cu o temperatura ce depaseste de 70 de grade Celsius creste riscul de opt ori. Explicatia ar fi ca bauturile fierbinti inflameaza mucoasa esofagului, iar rana favorizeaza dezvoltarea celulelor anormale ce produc cancerul, au explicat medicii, dupa cum relateaza Libertatea.

Pestele tine diabetul la distanta. Dupa ce au studiat obiceiurile alimentare ale spaniolilor, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca pestele, consumat de cateva ori pe saptamana, ne poate feri de diabet. Cercetarea a fost realizata de Universitatea Mercedes Sotos Prieto din Valencia pe 945 de barbati, cu varsta cuprinsa intre 55 si 80 de ani, care aveau probleme cardiovasculare. Dupa ce au analizat obiceiurile alimentare, cercetatorii au constat ca pestele scade riscul de aparitie a diabetului. Consumul in exces de carne rosie duce la cresterea riscul de aparitiei a problemelor cardiace, a hipertensiunii, diabetului si chiar a unor probleme mai grave de sanatate, cum este cancerul, scrie Click.

Persoanele din jurul tau pot afla in 20 de secunde cat de sociabil esti. Gena sociabilitatii, o predispozitie genetica speciala care ii face pe oameni sa fie sociabili, este detectata in mod instinctiv de persoanele din jur, in primele 20 de secunde ale contactului vizual, potrivit unui studiu american ce a fost publicat luni, informeaza AFP. Aceasta predispozitie este asociata cu structura genei receptoare de ocitocina, un hormon denumit uneori "al iubirii", intrucat este secretat mai ales in timpul actului sexual si favorizeaza raporturile sociale. Pentru a ajunge la aceste concluzii, cercetatorii de la Universitatea Oregon din Statele Unite ale Americii au realizat un experiment la care au participat 23 de cupluri, al caror patrimoniu genetic nu era cunoscut de oamenii de stiinta, informeaza Gandul.

Televizorul poate creste riscul de depresie. Petreci destul de mult timp in fata televizorului? Oamenii de stiinta au descoperit ca privitul la televizor pentru un timp indelungat poate creste riscul de depresie, in timp ce exercitiile fizice au efectul opus. Cercetatorii de la Universitatea Harvard (SUA) au aratat ca inactivitatea poate cauza modificari la nivel psihic si emotional, iar exercitiile fizice pot creste stima de sine, datorita nivelului de endorfine (substante chimice produse de creier). Studiul a fost efectuat pe aproximativ 50.000 de femei, care efectuau regulat exercitiie fizice si care erau cu 20% mai putin predispuse depresiei fata de femeile care faceau sport destul de rar, anunta Click.