Acestea sunt legumele care-ti intaresc imunitatea. Racesti prea des? Profita de calitatile legumelor de toamna: iti stimuleaza din plin imunitatea. Pentru mai mult efect, consuma-le crude, sub forma de salate. Morcovul, "radacina vietii", Usturoiul "antibiotic natural" si Varza rosie. Usturoiul este leguma cu cel mai puternic efect antiviral si antibiotic, protejandu-te de gripa si de raceala. Contine vitamina C, seleniu, zinc, calciu, B1, B2 si alte elemente esentiale care mentin tesuturile tinere. Consuma cel putin trei catei de usturoi pe zi si te vei simti revigorata. Mirosul poate fi combatut mestecand, dupa masa, patrunjel, maghiran sau cimbrisor, scrie Click.

UtileFoto: Colaj foto

Factori care atrag grasimea pe corp. Daca pana acum credeai ca berea consumata moderat face burta, afla ca nu este deloc adevarat si ca fumatul te ingrasa mai rau, dupa cum au sustinut specialistii din intreaga lume in cadrul unui simpozion. Afla ce favorizeaza depunerea grasimilor, potrivit eva.ro. S-a descoperit ca fumatul schimba "repartitia" grasimilor, fiind adesea asociat cu grasimea pe burta, dupa cum a precizat in cadrul simpozionului prof. dr. Arne Astrup, directorul departamentului de Nutritie Umana de la Universitatea din Copenhaga, Danemarca, citeaza Libertatea.ro.

Branza sau untul, care dauneaza mai mult inimii? Oamenii de stiinta au descoperit ca branza nu favorizeaza cresterea colesterolului rau, asa cum o fac alte produse alimentare bogate in grasimi. Este indicat sa consumam branza, dar nu asociata cu untul sau cu margarina, spun cercetatorii. Acestia sugereaza ca unele grasimi animale sunt mai bune decat altele. Potrivit cercetatorilor olandezi de la Universitatea din Copenhaga, oamenii care consuma cate o portie de branza, timp de sase zile pe saptamana, au nivelul colesterolului rau (LDL) mai mic, decat persoanele care obisnuiesc sa consume aceeasi cantitate de unt, anunta Click Sanatate.

Ce efecte au contraceptivele luate de femei asupra barbatilor. Pilula contraceptiva, folosita de femei pentru a preveni o sarcina nedorita, a fost gasita responsabila de cresterea numarului de cazuri de cancere de prostata in randul barbatilor. Oamenii de stiinta canadieni sustin ca aceasta metoda de contraceptie ii expune pe barbati la o cantitate mare de estrogeni, hormoni sexuali feminini, fapt ce ar determina aparitia cancerului de protastata, informeaza Daily Mail. Cercetarile in domeniu sunt in prezent doar in stadiu de ipoteza, citeaza Gandul.

Morcovii scad tensiunea. Morcovii ne asigura si cea mai mare cantitate de beta-caroten dintre legumele pe care trebuie sa le consumam zilnic. Beta-carotenul este un pigment galben-portocaliu, gasit in toate plantele verzi, insa in cantitati mai mari in morcovi, spanac si pepene galben care ne ajuta sa avem o piele sanatoasa si frumoasa. Leguma este de ajutor si in scaderea tensiunii. Hipertensiunea arteriala poate fi tratata cu ajutorul sucului de morcovi, scrie Click.