Pielea iti spune de ce boala suferi. Pielea este, de multe ori, oglinda starii de sanatate a organismului uman. Numeroase afectiuni debuteaza prin modificari ale pielii. Printre semnele alarmante se numara tenul palid sau diversele eruptii. Excesul de insulina din sistemul circulator duce la accelerarea procesului de multiplicare a celulelor. Astfel apar acumulari de tesut si melamina. Pielea va avea un aspect ingrosat si pigmentat. Petele aspre si inchise la culoare, localizate la subrat indica, de multe ori, un inceput de diabet. Integral in Click.

UtileFoto: Colaj foto

Asa te feresti de chimicalele toxice din mancare! Procesele moderne de productie fac ca alimentele pe care le consumam sa fie tot mai mult o sursa de substante artificiale, posibil nocive. Chimicalele care ajung in organism prin mancare, desi atent reglementate de autoritatile responsabile de siguranta alimentelor, se acumuleaza, iar efectele lor asupra sanatatii sunt insuficient cunoscute. Tocmai de aceea, este mai sigur sa luam masuri pentru a reduce cat mai mult riscurile de contaminare, informeaza Adevarul.

Mananca oua ca sa ai o minte brici! Galbenusul contine un nutrient din familia vitaminelor B, colina, care protejeaza creierul de efectele imbatranirii. Colina este o substanta importanta pentru organism, ajutand la transmiterea impulsurilor nervoase, in special cu rol in memorie. Ouale mai contin vitamina B1 (care impiedica acumularea unor substante toxice, ce pot afecta sistemul nervos), vitamina B2 sau riboflavina (necesara pentru eliberarea energiei din alimente si pentru producerea de globule rosii), vitamina B12 (intretine sanatatea sistemului nervos), acid folic (recomandat gravidelor, pentru ca previne aparitia defectelor neurale la nou-nascut), scrie Click.

Trucuri pentru a ne incalzi mai usor iarna. Printr-o dieta care accelereaza metabolismul si prin exercitii fizice ne putem controla mai bine temperatura corpului in sezonul rece. Indiferent de cat de frig este afara, secretul pentru a ne fi mai usor sa ne reglam temperatura corporala este sa luam masuri pentru accelerarea metabolismului. Mai precis, cu cat organismul nostru arde mai multe calorii, cu atat temperatura corpului va fi mai crescuta. Metabolismul functioneaza chiar si atunci cand dormim, dar la parametrii minimi. Alimentatia si activitatea fizica ii influenteaza intr-o mare masura activitatea, relateaza Adevarul.

Dietele extreme te transforma intr-o persoana agresiva. Daca esti disperata sa slabesti, vei fi tentata sa incerci cea mai extrema dieta ca sa vezi rezultate rapide. Cu toate acestea, studiile au aratat ca regimul drastic nu este sanatos. Ca urmare a unei diete extreme nu vei pierde doar in greutate. Dispozitia ta se va inrautati si te vei confrunta cu tulburari emotionale, de la furie, la depresie. O echipa de cercetatori din SUA a descoperit ca oamenii aflati la dieta stau cel mai prost cu nervii, enervandu-se foarte repede. Mai mult, cu cat erau mai stricti cu ei insisi, cu atat erau mai furiosi. "Efortul depus pentru a fi stapan pe sine si a te abtine sa mananci creeaza premisele necesare unei dispozitii agresive", crede David Gal, de la Universitatea Northwestern din Chicago, dupa cum anunta Romania Libera.