Dieta de iarna pentru o piele stralucitoare. Ai auzit vreodata cuvintele dermonutritie si nutricosmetica? Ele definesc relatia atat de stransa dintre alimentatie si aspectul pielii. Anumite alimente sunt acuzate de toate relele, iar altele iti sunt prezentate drept suma tuturor beneficiilor. Astfel, ciocolata si prajelile se fac vinovate pentru aparitia cosurilor, in timp ce pestele gras iti garanteaza o piele supla, iar morcovii iti fac tenul de catifea. Dar cat de adevarate sunt toate astea? In ce masura ceea ce mancam influenteaza calitatea pielii? Realitatea e ca exista prea multe ipoteze si prea putine certitudini. In primul rand, pielea are nevoie de anumite vitamine si de oligoelemente pe care doar o alimentatie echilibrata i le poate oferi. Circulatia sangelui face ca toate substantele hranitoare sa ajunga in epiderma. Acestea, pe langa antioxidanti, sunt indispensabile. Iar acizii grasi esentiali sunt vitali: ei ajuta la hidratarea epidermei, scrie Adevarul.

UtileFoto: Colaj foto

Afla de ce unii oameni se simt odihniti dupa foarte putine ore de somn. Daca va intrebati de ce unii oameni au mai multa energie ca altii si se pot trezi mai usor dimineata chiar daca au dormit doar patru ore, cercetatorii germani au gasit raspunsul. Gena care controleaza durata somnului nostru a fost descoperita de catre oamenii de stiinta din Germania. Cu ajutorul acesteia, acum ei pot explica de ce unii oameni dorm mai putin sau pot sa se trezeasca fara prea mari eforturi chiar si dupa un somn de scurta durata. Gena este numita ABCC9 si este responsabila cu durata somnului. Aceeasi gena a fost identificata in studiile anterioare ca influentand boli precum cele de inima sau diabetul. Studiul a fost efectuat cu ajutorul a 4.000 de voluntari facand parte din sapte tari din Uniunea Europeana. Acestia au raspuns unor chestionare privind comportamentul si durata somnului. Expertii au analizat atat raspunsurile date de fiecare participant in parte, cat si codurile genetice ale fiecaruia, anunta EVZ.

Care e diferenta ideala de varsta intre frati. Diferenta ideala de varsta intre frati este de cel putin doi ani, copiii avand astfel toate sansele sa-si dezvolte inteligenta la capacitate maxima. Cand intre frati exista o diferenta de varsta mai mica de doi ani, unul dintre ei va fi neglijat de parinti, iar inteligenta acestuia nu va mai fi atat de stimulata, au observat specialistii. Parintii care intentioneaza sa-si mareasca familia cu inca un copil, ar trebui sa renunte la ideea ca fratii trebuie sa aiba varste cat mai apropiate pentru a se putea juca impreuna. Daca vor copii inteligenti, este recomandat sa astepte doi ani pentru a face al doilea copil. Concluzia ii apartine unei economiste din Statele Unite ale Americii, care a realizat o cercetare pe aceasta tema. Kasey Buckles, profesor la Universitatea "Notre Dame" din Indiana, a testat inteligenta a peste 5.000 de perechi de frati si a observat ca diferenta ideala de varsta intre frati este de cel putin doi ani, informeaza Gandul.

Poti sa faci cancer de la un cel mai banal pranz! Consumul regulat de alimente din cutii de conserve si alte recipiente in care sa pastreaza si se incalzeste mancarea creste nivelul de bisfenol A, o substanta organica foarte daunatoare pentru corpul uman. Bisfenolul A (BPA) este o substanta care intra in componenta unor materiale plastice, scrie BBC, citat de descopera.ro. Cutiile metalice de conserve sunt de obicei captusite cu un strat subtire de asemenea material plastic, avand rolul de a preveni ruginirea si a pastra produsele proaspete. De asemenea, bisfenolul A se regaseste in unele ambalaje de bauturi racoritoare - sticle de plastic si "doze" metalice. Cercetarile arata ca acest compus trece din stratul de material plastic in alimentul din cutie si este absorbit rapid in organism, scrie Libertatea.

Migrene, raceli, infectii urinare? Asa le previi! Uneori, analgezicele, antibioticele sau alte tipuri de medicamente iti fac mai mult rau decat bine. Iata cateva leacuri eficiente, lipsite de efecte secundare! Frigul, diferentele bruste de temperatura si curentul slabesc imunitatea organismului. Si uite-asa te mai pricopsesti cu o raceala. Iata cateva remedii care te ajuta sa previi suferintele iernii. Un remediu accesibil si usor de administrat este tinctura de Echinacea. Poti lua preventiv, cate 20 de picaturi pe zi, timp de o luna. Vei vedea ca nu vei mai raci atat de des si ca vei avea o imunitate de fier. La fel de folositoare este si polenul (100 g) amestecat cu miere (200 ml), catina (150g) si zeama de lamaie. Iei cate o lingura dimineata, pe stomacul gol. E un tezaur de sanatate, anunta Click.

Mierea de albine "ucide" stafilococul auriu. Oamenii de stiinta neozeelandezi de la Universitatea din Waikato au observat ca mierea de albine ajuta la eradicarea Stafilococului auriu, rezistent la antibiotice care poate determina infectii grave. Proprietatile antibiotice ale mierii de albine sunt conferite de propolis, o substanta cu efect similar penicilinei. Voluntarii participanti la studiu erau infectati cu aceasta bacterie, dar prezentau si rani care intarziau sa se vindece. Cercetatorii le-au dat voluntarilor miere atat pe cale interna (cate o lungurita pe zi), cat si pe cale externa (le-au tratat ranile). Dupa o saptamana, testele de sange au aratat ca bacteria nu mai exista in sangele voluntarilor. Un astfel de tratament are rezultate doar in cazul persoanelor care, in prealabil, nu au folosit excesiv antibiotice pentru eradicarea Stafilococului auriu, informeaza Adevarul.