De ce tigara electronica mentine viciul? Chiar daca tigara electronica este vazuta de multi fumatori drept o metoda simpla care-i ajuta sa renunte la viciu, specialistii avertizeaza ca aceasta mentine dependenta psihologica si nu duce la succes pe termen lung. Inlocuind tigara obisnuita cu una electronica, din punct de vedere psihologic nu este absolut nici o diferenta, spun specialistii programului National "Stop fumat". Dezvoltarea dependentei psihologice de tutun se invata, iar comportamentul de a fuma este rezultatul interactiunilor repetate cu nicotina si cu evenimentele asociate consumului de nicotina, urmate de o serie de beneficii precum obtinerea unei stari de bine, de relaxare, de calm, etc. Din punct de vedere psihologic, exista doua mecanisme care explica mentinerea fumatului si dificultatea renuntarii la fumat. Persoana care fumeaza simte nevoia de a fuma si isi aprinde o tigara ca urmare a contactului cu un stimul. De exemplu, fumeaza daca bea cafea, daca termina de mancat, scrie Adevarul.

UtileFoto: Colaj foto

Dieta care i-ar putea scapa pe diabetici de tratamentul cu insulina. O cura "miraculoasa" pentru bolnavii de diabet de tip II i-ar putea ajuta pe acestia sa scape de boala intr-un timp relativ scurt. Explicatia specialistilor e simpla: dieta hipocalorica ar putea inlocui cu succes tratamentul clasic in cazul bolnavilor de diabet, insulina. Porivit unui studiu recent, diabetul de tip II ar putea fi vindecat printr-o simpla dieta. "Este uimitor cum o simpla dieta cu un aport scazut de calorii poate vindeca diabetul de tip II", a afirmat Dr. Sebastiaan Hammer, autorul studiului. Aceasta afectiune se intalneste in general in randul persoanelor obeze, care nu fac miscare si consuma junk-food. Hammer a observat ca starea generala de sanatate a persoanelor care au redus aportul de calorii din dieta zilnica s-a imbunatatit mult mai mult decat atunci cand acestia luau medicamente. Acest lucru ar putea insemna ca insulina ar putea fi inlocuita cu succes de aceasta cura, anunta Gandul.

Iata cum recunoastem si tratam o entorsa. Indiferent de activitatea pe care o desfasuram, ca ne referim la sport, recreere sau activitatea profesionala, nu strica sa cunoastem unele aspecte care ne pot ghida in "intalnirea", nu foarte placuta, cu o entorsa. Iata care sunt simptomele si ce trebuie sa faceti in caz ca va accidentati. Instructorul de fitness, Richard Zamfirache ne arata care sunt semnele care ne indica ca suferim o entorsa. Durere, care va fi minora in primele ore, dupa care devine din ce in ce mai mare, ajungand sa fie insuportabila. Acest aspect poate fi unul extrem de periculos, pentru ca ne permite sa continuam activitatea obisnuita, existand riscul de agravare a leziunii initiale. Tumefactie, adica umflatura, un semn ce apare foarte repede si cuprinde atat locul in care s-a produs entorsa cat si zonele din jur. Hipertermie locala, insemnand ca temperatura din locul respectiv este foarte crescuta. Miscari anormale, sunt intalnite numai in entorsele de gradul 3, referindu-se la existenta unor miscari care in mod normal nu se produc in articulatia respectiva, informeaza Libertatea.

Atentie! Radiatiile de la calculator distrug sperma. Barbati, nu mai puneti laptopul in poala atunci cand sunteti conectati la o retea fara fir! Va distrugeti sperma, se arata intr-un studiu realizat de un grup de cercetatori argentinieni. Conform acestora, radiatia electromagnetica generata de un calculator portabil a fost extrem de nociva pentru 29 de barbati supusi unui experiment. Ei au stat o ora cu un laptop in poala si au navigat pe internet folosind o retea Wi-Fi. Cand le-a fost prelevata sperma, cercetatorii au descoperit ca in 14 din cazuri, capacitatea de procreere scazuse alarmant. In alte 9 cazuri calitatea bagajului genetic continut de spermatozoid, suferise mutatii, scrie Click.

Cele mai bune leacuri in caz de bronsita. Echinacea, propolisul, precum si ceaiul de patlagina si siropul din ridiche neagra sunt remedii cu efect garantat contra tusei. In cele mai multe cazuri, bronsita apare dupa un episod de raceala sau de gripa, fiind la randul ei cauzata de un virus. Primul semn ca afectiunea s-a instalat este aparitia tusei ce dureaza, in faza acuta a bolii, circa doua-trei saptamani. Pe de alta parte, in cazul fumatorilor, se poate vorbi adesea despre bronsita cronica, manifestata prin dureri in piept, prin respiratie dificila, febra si prin tuse productiva persistenta. Bronsita poate aparea in episoade de cate trei luni, timp de cel putin doi ani la rand, putand fi pusa si pe seama unui sistem imunitar slabit. De aceea, specialistii recomanda pe langa odihna si un consum ridicat de lichide, remedii care stimuleaza apararea naturala a organismului. Astfel de leacuri sunt si echinacea si propolisul. "In caz de bronsita se recomanda preparate care ajuta la cresterea rezistentei organismului in fata atacului microbian, precum echinacea (comprimate, tinctura sau sirop), ulei de chimen negru (comprimate) si propolis (tinctura, extract glicerinic). Aceste remedii se administreaza in doze stabilite de medicul fitoterapeut in functie de varsta si de starea de sanatate si trebuie luate de obicei timp de 10-14 zile", spune medicul de familie cu competente in apifitoterapie Ruxandra Constantina, anunta Adevarul.

Ce fel de adulti vor fi copiii care au un comportament agresiv. Copiii cu un comportament agresiv si violent se vor transforma in niste adulti batausi. Concluzia are la baza o cercetare riguroasa, realizata de un grup de oameni de stiinta americani, de la Universitatea din Michigan, din Statele Unite ale Americii, scrie Daily Mail. O copilarie dura, in care violenta e des intalnita, conduce de obicei la un comportament agresiv, au observat cercetatorii. Studiul, condus de Brian Perron, profesor asociat al prestigioasei universitati americane, a fost publicat in "Journal of Interpersonal Violence". La realizarea acestuia au participat 1.968 de persoane, informeaza sursa citata. Potrivit specialistilor, exista o serie de factori care actioneaza in mod negativ asupra individului in copilarie si-i influenteaza comportamentul acestuia mai tarziu. Se pare ca agresiunile, chiulul de la scoala, minciunile si savarsirea in timpul copilariei a unor acte antisociale, ca furtul, sunt factori care mai tarziu influenteaza declansarea unui comportament agresiv mai tarziu. De asemenea, daca un minor va fi amenintat cu bataia, acesta va adopta ulterior tehnica agresiunii. De asemenea, injuraturile, cruzimea fata de animale, precum si suferirea unei agresiuni sexuale ii transforma pe copii in viitori batausi, informeaza Gandul.