Cum sa nu ne ingrasam de sarbatori. In pragul sarbatorilor incepem sa masuram timpul in minute mai degraba decat in ore. Totul in aceasta perioada se intampla mai repede si mai consistent. Mancam mai mult, bem mai mult, aglomeram mai multe petreceri si ativitati, cheltuim mai mult, dormim mai putin si uitam sa ne ingrijim silueta si sanatatea. Deseori, sarbatorile ne lasa cu energie in minus si kilograme in plus. Nu spune nimeni sa tinem regim de sarbatori, dar haideti sa imbinam utilul cu placutul, scrie Click.

UtileFoto: Colaj foto

Folositi o periuta cu par moale. Neglijata, gingivita se poate croniciza si transforma in timp in paradontita marginala. Apare din cauza cariilor netratate, o igiena bucala deficitara, depozite de tartru, iritatie nicotinica. Cauzele generale pot fi: hormonale (sarcina, menopauza), boli digestive, ale sangelui, hepatice, renale, diabet, alergii sau intoxicatii. Medicul dentist Andrei Tirpea ne da cateva sfaturi care ne pot ajuta sa scapam de gingivita. Este important sa adoptati o igiena riguroasa. Alegeti o periuta moale, pe care trebuie sa o schimbati odata la doua luni, informeaza Libertatea.

Tulburarea afectiva de sezon indispune tinerii sub 30 de ani. Frigul si lipsa luminii solare in sezonul rece te indispun? Mai mult ca sigur suferi de depresia de iarna, o afectiune intalnita la cel putin cinci din zece tineri cu varste cuprinse intre 18 si 30 de ani. Tulburarea afectiva de sezon cum este denumita in termeni de specialitate, poate sa apara la orice varsta, dar cea mai mare incidenta se inregistreaza la tinerii sub 30 de ani. Din fericire, exista o serie de tratamente pentru vindecarea bolii. Important este sa o descoperi inca de la primele manifestari. Integral in Cancan.

Fructele pot fi periculoase pentru bebelusi. Fructele si legumele nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia copiilor. Mare atentie, insa! Continutul ridicat de pesticide din aceste alimente nu fac altceva decat sa-ti otraveasca micutul. Pesticidele se gasesc in numar mare in fructe si legume, fiind utilizate in agricultura pentru a ucide daunatorii. Potrivit unor studii realizate de Natural Resources Defense Council, copiii care sunt expusi zilnic la pesticide se pot imbolnavi de leucemie, sau boli de plamani, anunta Click.

Alimentele care iti dau energie iarna. Iarna, organismul nostru este mult mai slabit, iar lipsa de energie este mult mai pronuntata. Specialistii de la revista "Libertatea pentru femei" va sfatuiesc ce alimente trebuie sa consumati ca sa spuneti "adio" oboselii. Iaurtul si chefirul. Au un continut bogat in proteine, iar energia dureaza mai mult datorita acestora, care raman in organism o perioada mai lunga decat carbohidratii. Fulgi de cereale. Datorita continutului ridicat de carbohidrati, acestia dau mai multa energie. In plus, se digera repede si stimuleaza tranzitul intestinal. Continuarea in Libertatea.