Fulgii de ovaz te ajuta sa adormi mai usor. Mancarea poate avea o influenta mare asupra somnului. In functie de gustarea de seara, poti adormi mai usor sau mai greu. Piure de cartofi. Preparat cu lapte degresat este o masa perfecta pentru seara. Acesta contine carbohidrati cu eliberare treptata, care te ajuta sa ai o digestie usoara. Lapte cald. Contine triptofan, un element care ajuta corpul sa se relaxeze si care ofera senzatia de somnolenta. Daca indulcesti laptele cu putina miere si il bei cu jumatate de ora inainte culcare, te vei bucura de un somn adanc, scrie Click.

UtileFoto: Colaj foto

Obiceiuri alimentare nesanatoase. Sase greseli care te pot costa silueta. Ai observat ca in ultima perioada ai inceput sa iei proportii? Daca nu vrei sa incepi o cura de slabire, mai ales ca se apropie sarbatorile, iar tentatiile culinare sunt mari, este suficient sa eviti anumite greseli alimentare pentru a slabi. Iata care sunt cele sase erori pe care nu trebuie sa le mai faci de acum incolo ca sa revii la greutatea ta normala. Un obicei des intalnit, mancatul pe graba este o greseala care costa. De ce? Pentru ca inghitirea unui sandvici in viteza nu lasa timp creierului sa savureze alimentele. Rezultatul: acesta nu mai declanseaza semnalul de satietate si organismul nu mai este prevenit ca trebuie sa se opreasca. Asadar, vei continua sa mananci si sa consumi inevitabil un surplus de calorii, informeaza Cancan.

Pesimistii se imbolnavesc mai usor. "Mai fericiti, mai sanatosi". Cam asa arata concluzia unui studiu realizat de cercetatorii americani, citati de site-ul health.com. Specialistii sustin ca oamenii care gandesc pozitiv si au o parere buna despre ei insisi sunt mai rezistenti in fata racelilor. Radeti mai mult si veti fi feriti de raceli, spun cercetatorii. Un studiu realizat de cercetatorii americani a scos in evidenta faptul ca persoanele pozitive, care au o parere buna despre sine, care rad, se bucura de lucrurile care li se intampla si sunt extrovertite, sunt mult mai rezistente la afectiunile sezonului rece spre deosebire de persoanele negativiste, introvertite sau pesimiste, scrie Click.

10 metode prin care puteti creste consumul de lichide. Prinsi in treburile cotidiene, multi uitam sa consumam cat mai multe lichide, pentru a ne pastra corpul hidratat si sanatos. Dr. nutritionist Mihaele Bilic (foto) va invata, in cartea "Sanatatea are gust", 10 trucuri prin care sa-i oferiti organismului suficienta apa pentru ca acesta sa functioneze perfect. Preparati limonada sau sirop in casa. Decat sa cumparati bauturi racoritoare, faceti acasa traditionala limonada din lamaie cu putin zahar sau miere si apa. O alta varianta ar fi sa dizolvati o lingurita de dulceata. Beti fara teama laptele degresat. Acesta are un continut caloric redus, 35 cal./100 ml si este o sursa nepretuita de calciu, vitamine si minerale. Doza optima de calciu pentru un adult presupune consumul a minimum 500 ml lapte pe zi, scrie Libertatea.

Oamenii de stiinta au descoperit gena care te face matinal. Persoanele carora le place sa leneveasca mai mult dimineata au de acum o scuza plauzibila - lenea este determinata genetic. La aceasta concluzie au ajuns oamenii de stiinta, dupa ce au analizat ADN-ul a 10.000 de europeni. O echipa internationala de experti din Croatia, Olanda, Italia, Estonia si Germania a descoperit ca cei care au doua copii ale genei ABCC9 au nevoie de mai putin somn decat cei care nu detin aceasta mutatie genetica. Voluntarii inclusi in aceasta cercetare au fost chestionati cu privire la obiceiurile lor legate de somn si de trezitul de dimineata. In plus, oamenii de stiinta au mai facut si analize de laborator, anunta Gandul.