Atentie la bolile cardiace! Stresul si alimentatia de sarbatori le provoaca sau le agraveaza. "Anul trecut de sarbatori, tatal meu a facut un preinfarct. Are 62 de ani si pana atunci nu a prezentat nicio problema cardiaca. Acum cateva zile a acuzat din nou dureri in zona pieptului, am mers de urgenta la medic si a fost diagnosticat cu angina pectorala, fara a avea semne de infarct. Ce inseamna aceasta afectiune?", Bogdan Dicu. Postul strict si agitatia de dinainte de Craciun si Revelion au efecte grave asupra celor mai sensibili dintre noi. Numarul pacientilor cu angina pectorala se dubleaza in preajma sarbatorilor de iarna din cauza alimentatiei deficitare, efortului, emotiilor sau stresului provocat de lipsa banilor, de exemplu, scrie Cancan.

UtileFoto: Colaj foto

Scapa de febra cu o cura de struguri!Febra reprezinta cresterea temperaturii corpului peste 38 g C si poate fi insotita sau nu de frisoane, transpiratii, dureri musculare, cresterea cantitatii de urina. Apare in boli infectioase, viroze, gripe. Propolis. Il puteti folosi sub forma de tinctura, cate 10 picaturi de 3 ori pe zi sau cate 5 picaturi din ora in ora, pe parcursul intregii zile. Daca-l preferati pe cel granulat, luati o granula cat un bob de piper, de 4-5 ori pe zi. Se inghite ca atare, cu putina apa sau ceai. Cura cu suc de struguri. Se foloseste o cantitate de 600-700 g de struguri albi, care se storc in storcatorul de fructe. Sucul se consuma pe parcursul unei zile, iar cura dureaza cat timp persista febra, anunta Click.

Sucul de rosii scade colesterolul. Nivelul ridicat al colesterolului te ingrijoreaza? Trebuie sa stii ca de aici pot porni mai multe probleme de sanatate. Revista "Click! pentru femei" iti spune ce remedii naturale iti vor fi de ajutor! Atunci cand nivelul colesterolului incepe sa creasca, organismul iti va trimite anumite semnale, pe care ar fi bine sa nu le ignori. Motivul? Nivelul ridicat de colesterol creste riscul bolilor cardio-vasculare. Dar uleiurile alimentare sanatoase si remediile naturale te ajuta sa-ti regasesti arterele de la 20 de ani. Iata care sunt cele mai la indemana, relateaza Click.

Cum sa ne menajam ficatul in perioada sarbatorilor. Ficatul participa la procesele metabolice, ajuta la detoxificarea organismului, lupta impotriva infectiilor si opreste sangerarea, ajuta la usurarea digestiei grasimilor alimentare, datorita acizilor biliari. Daca aveti probleme cu ficatul, trebuie sa stiti ca acesta are cea mai mare putere de regenerare. Pentru a mentine ficatul intr-o stare buna de functionare, trebuie sa-l menajam, sa fim foarte atenti la ce mancam, sa renuntam total la grasimi, la desertul copios, pe care il putem inlocui cu fructe, si, neaparat, sa nu depasim un pahar cu vin la masa. Sunt situatii cand ficatul se resimte in urma excesului de munca, astfel ca el devine surmenat, obosit. Oricum, pentru sanatatea ficatului, cei mai buni aliati sunt plantele amare si nu numai (anghinare, cicoare, sparanghel, telina, varza, laptuca, patrunjel, ridiche neagra, sfecla rosie, mere, prune, struguri). Integral in Libertatea.

Afla cum iti sunt afectate sfarcurile din cauza fumatului. Chirurgul estetician Anthony Youn, unul dintre chirurgii de top din Statele Unite, sustine ca sfarcurile femeilor care au suferit o operatie de ridicare a sanilor si sunt fumatoare ar putea fi in pericol. Monoxidul de carbon si nicotina inhalate in timpul fumatului ar putea perturba fluxul de sange in diferite zone ale corpului si astfel procesul de vindecare in urma unei interventii chirurgicale este perturbat. Toxinele care intra in corp in urma fumatului actioneaza ca un "garou virtual" si pot distruge o parte a corpului prin oprirea sangelui, informeaza EVZ.