Cum afecteaza inceperea activitatii sexuale structura creierului. Pierderea virginitatii este un episod marcant din viata unei persoane. Activitatea sexuala afecteaza structura creierului, cel putin in cazul barbatilor. Un studiu realizat de japonezi pe sobolani a scos la iveala faptul ca in timpul primului act sexual celulele creierului se conecteaza intre ele prin niste punti de legatura sub forma unor nervi. Acesti nervi sunt mai proeminenti in cazul masculilor care se afla la primul contact sexual, spre deosebire de exemplarele mai experimentate din punct de vedere al vietii intime. Acesti nervi de legatura sunt cei care gestioneaza primele experimente sexuale, dupa care se contracta pana la disparitia lor completa. Cercetatorii spun ca descoperirea poate ajuta la conceperea unei pilule care sa creasca libidoul in cazul oamenilor, prin dezvoltarea pe cale medicamentoasa a spinilor care conecteaza celulele creierului, scrie Gandul.

UtileFoto: Colaj foto

Atentie la consumul de dulciuri! Duce la pilozitate excesiva. Desi medicii recomanda sa le consumam cat mai rar sau chiar sa renuntam la ele, deoarece ne pun sanatatea in pericol (reprezinta cauza aparitiei diabetului, obezitatii, cresterii nivelului colesterolului), dulciurile se regasesc in dieta zilnica a fiecaruia dintre noi. Insa, un motiv in plus, daca mai era nevoie, pentru a renunta la dulciuri este faptul ca favorizeaza pilozitatea excesiva (hirsutism). Potrivit oamenilor de stiinta londonezi de la Spitalul Universitar "Whipps Cross", dulciurile au indicele glicemic ridicat ce favorizeaza aparitia asa-numitei rezistente la insulina. Secretata de pancreas, insulina are rolul de a transporta glucoza din sange la celule pentru a fi transformata in energie. Din anumite motive, desi insulina se ataseaza de celule, acestea nu mai reactioneaza, anunta Adevarul.

Injectiile cu ozon va scapa de dureri. Aceasta terapie este eficienta in tratarea herniei de disc, a artrozei si a bolilor vasculare. Rares Negrea, 36 de ani, are dubla hernie de disc si face acum a saptea sedinta cu injectii cu ozon la Policlinica Vitan. "De la a patra sedinta mi-au disparut amortelile de la degetele de la picioare", imi explica barbatul, care tine sa precizeze ca are si un regim de viata sanatos, din care face parte si gimnastica. Se intinde pe pat, cu fata in jos. "Injectam intramuscular, in vecinatatea zonei herniate. Astfel, se stimuleaza vascularizarea si se micsoreaza fragmentul migrat", explica medicul Rasvan Constantinescu, specialist in recuperare medicala si medicina fizica. Urmeaza o alta serie de injectii. "Acestea sunt subcutanate. Se merge paravertebral, adica de o parte si de alta a coloanei, introducand ozon sub piele, pentru a completa fenomenul de relaxare musculara", spune medicul in timp ce executa manevrele. Ultimele sunt injectiile cu efect antiinflamator pe zonele de proiectie ale nervului sciatic si radacinilor sale, informeaza Romania Libera.

Uleiurile aromatice, remediu impotriva oboselii. Afla ce alte efecte mai au! Cunoscute mai ales pentru darul de a rasfata simtul olfactiv, uleiurile volatile sunt folosite nu doar pentru combaterea stresului si relaxare, ci si in scopuri terapeutice. Astfel uleiurile aromatice au in general proprietati antimicrobiene, utile mai ales acum, iarna, in cazul infectiilor cu bacterii, virusuri, dar si in general pentru combaterea fungilor, parazitilor sau a anumitor insecte. Uleiurile esentiale au si beneficii asupra pielii, dar nu folosite ca atare, ci in diverse combinatii: "Este foarte important de stiut ca aceste uleiuri nu se aplica niciodata direct pe piele, deoarece pot produce arsuri. Putem beneficia insa de proprietatile lor terapeutice diluandu-le in uleiuri grase, precum cel de argan, de exemplu, sau in creme si masti cu iaurt sau miere", explica Nina Erena, reprezentant Solaris, scrie Libertatea.

Munca in ture predispune la diabet de tip II. Femeile care muncesc in schimburi, inclusiv de noapte, prezinta un risc cu 20% mai mare de a suferi de diabet de tip II, spre deosebire de cele care nu au un astfel de program la serviciu. La aceasta concluzie au ajuns oamenii de stiinta de la Universitatea Harvard, care precizeaza ca riscul de a face diabet zaharat de tip II este direct proportional cu numarul de ani in care acestea au muncit in ture. Cercetatorii precizeaza ca diabetul de tip II este o boala care duce la aparitia si altor probleme de sanatate, precum afectiuni cardiovasculare, orbire si probleme cu ficatul. Specialistii au analizat 177.184 de femei, dintre care 69.725 de voluntare aveau varste intre 42 si 67 de ani in perioada 1988-2008 si 107.459 de participante aveau varste intre 25 si 42 de ani in intervalul 1989-2007. Astfel, mentinerea unui astfel de program pentru o perioada de 3 pana la 9 ani s-a asociat cu un risc cu 20% mai mare de a face diabet zaharat, o perioada de 10-19 ani a crescut riscul cu 40%, iar una de peste 20 de ani cu 58%, anunta Gandul.

Tratament pentru chelie, inspirat de "hainele de iarna" ale animalelor. Cercetatorii sunt pe punctul de a pune la punct un nou tratament pentru tratarea cheliei (alopeciei), dupa ce au studiat atent modul in care se schimba si creste parul animalelor in perioada iernii. Tratamentul ar putea fi de mare ajutor pentru jumatate dintre barbatii care sunt complet cheli pana la varsta de 50 de ani, ca si pentru femeile al caror par se subtieaza vizibil dupa menopauza. Cresterea parului la animale este determinata de hormonii de la nivelul pielii, ca si de semnale primite din alte zone ale corpului. Aceste semnale varieaza de la un sezon la altul, motiv pentru care animalelor le poate creste o blana mai groasa in timpul lunilor de iarna. Dr. Cheng-Ming Chuong, de la Universitatea California de Sud, spune ca oamenii de stiinta se pot folosi de acesta constatare pentru a aborda diferit tratarea cheliei la oameni. In loc sa incerce sa stimlueze foliculii firului de par direct, medicul spune ca noul tratament va lucra asupra mediului din jurul foliculilor. "Pentru a rezolva problema pierderii parului, nu trebuie doar sa ajutam celulele, ci sa imbunatatim si solul", a explicat plastic medicul, informeaza EVZ.