Cum sa ai grija de sanatatea mainilor tale pe timp de iarna. Temperaturile extrem de scazute si vantul aprig din zilele de iarna usuca pielea si o exfoliaza, iar unghiile se crapa si se rup usor. Nu mai vorbim de faptul ca stand multe ore in frigul de afara, fara sa-ti protejezi extremitatile, ajungi sa suferi degeraturi care-ti pot cauza leziuni locale, febra si chiar stare septicemica grava. Spala-te pe maini cu apa calduta. Apa rece si apa fierbinte inaspresc pielea si o usuca foarte mult; Usuca-ti mainile prin tamponare cu un prosop moale; Adopta un regim alimentar bogat in fructe si legume verzi, dar nu evita nici carnea si lactatele; Mergi la medic si solicita un supliment de vitamine; Daca trebuie sa speli vasele cu apa fierbinte, foloseste manusi speciale pentru protectie, scrie Cancan.

UtileFoto: Colaj foto

Cura cu drojdie va scapa de toxine. Va simtiti obosit, sunteti bolnav sau vreti sa aduceti un plus sanatatii dumneavoastra? Un leac la indemana este cura de detoxifiere cu drojdie de bere. Aceasta dieta se intinde pe o durata de 30 de zile. Iata cum se procedeaza: Cumparati un calup mare de drojdie proaspata de bere. Din acesta se iau doua lingurite rase, care se pun intr-un bol. Peste drojdie se adauga 200 g de iaurt natural simplu. Se omogenizeaza iaurtul cu drojdia, iar pasta obtinuta se imparte in trei. Se ia din acest amestec cate o lingurita pe zi, scrie Libertatea.

Hreanul trateaza tusea. Aromat si cu gust "intepator", hreanul face parte din familia condimentelor bune pentru sanatate. Iata cateva motive sa-l consumati des. Creste pofta de mancare. Substanta care da gustul picant al hreanului creste secretia de suc gastric si reda pofta de mancare persoanelor anemice sau anorexice. Pentru un efect deosebit trebuie consumat hrean ras amestecat cu putina miere. Protejeaza inima. Unele dintre substantele pe care le contine hreanul au efecte benefice asupra circulatiei sangelui in zonele periferice. Totodata, substantele sulfurate din hrean imbunatatesc elasticitatea vaselor de sange cerebrale si coronariene, reducand astfel riscul aparitiei unui infarct sau accident vascular cerebral, informeaza Click.

Copiii care mesteca guma, mai atenti la ore. Cati dintre voi nu v-ati trezit ridicati din banca si trimisi la cosul de gunoi sa arunce guma de mesecat, chiar in timpul orelor? Motivul: nu e frumos sa plescai, nu e sanatos sa mesteci guma sau pur si simplu "nu e politicos". Iata ca o echipa de psihologi din cadrul Universitatii Canton, New York, a descoperit ca cei care mesteca guma timp de cinci minute inainte de extemporal au rezultate mai bune decat cei care nu mesteca. Astfel, conform studiului, e suficient sa mestecam guma 20 de minute pentru a ne imbunatati puterea de concentrare, relateaza Click.

Totul despre liposuctie, metoda la care poti apela cand dieta si sportul nu dau rezultate: preturi, riscuri, perioada de recuperare. Exista situatii in care sportul si dieta nu sunt suficiente pentru a avea un trup perfect, sustin medicii esteticieni. Potrivit specialistilor, unele persoane au un surplus de grasime in zona abdomenului, a bratelor, a coapselor sau a feselor, de care nu pot scapa oricat de multe exercitii fizice ar face. "Deseori, depozite locale de grasime se pot dezvolta in variate regiuni ale corpului. Aceste depozite persista in ciuda dietelor si a sportului si contribuie la disproportionarea siluetei. Pentru a scapa de aceste imperfectiuni se poate apela la liposuctie sau lipoplastie", a declarat pentru gandul dr. Calin Dobos, chirurg estetician. Integral in Gandul.

Sase lucruri pe care trebuie sa le faci daca ai prediabet. Incearca sa pierzi 5% din greutate, daca esti supraponderal, prin sport si dieta. Renunta la grasimi in favoarea unei diete cu peste, broccoli, spanac si orez brun. Aproximativ 4% din romani au prediabet. Procentele sunt in urcare in ultimii ani si acopera tot mai mult si persoanele tinere, de 30 de ani, si asta din cauza sedentarismului si a alimentatiei nesanatoase. Pentru ca nu are simptome, de cele mai multe ori, prediabetul este descoperit intamplator, la analizele de rutina. Sunt si cazuri in care diagnosticul se pune celor care se duc la medic pentru ca au rude in familie cu diabet si-si cunosc riscurile. Studiile arata ca 50-60% din persoanele cu prediabet dezvolta mai tarziu diabet zaharat de tip 2. Continuarea in Romania Libera.