Tratamentul pentru astm poate afecta fatul. Daunator. Aveti mare grija la administrarea tratamentului pentru astm bronsic in perioada de graviditate. Poate sa creasca riscul de a dezvolta tulburari metabolice sau endocrine bebelusului din burtica. Un studiu efectuat de un grup de cercetatori elvetieni scoate la iveala faptul ca astfel de tulburari sunt depistate mai ales la copiii ale caror mame au folosit in timpul sarcinii steroizi inhalatori pentru tratarea astmului, scrie Cancan.

UtileFoto: Colaj foto

Ca sa nu aveti probleme de Sarbatori, aveti grija cum mancati. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare din Bucuresti, va recomanda sa mancati de Craciun tot ce va doriti, dar cu masura. De pe masa nu trebuie sa lipseasca sarmalele, friptura, aperitivele si cozonacul. Potrivit specialistului, secretul unei digestii usoare consta in mese in reprize. Integral in Libertatea.

Nu tratati arsurile cu creme grase! Ati gatit de zor in ultimele zile si, din cauza cuptorului prea incins, v-ati ales cu arsura dureroasa si inestetica? Daca acordati primele ingrijiri, durerile vor trece. Specialistul Click!, dr. Mircea Tampa, dermatolog, ne spune cum sa ne ingrijim astfel de rani. Imediat dupa producerea arsurii se recomanda plasarea zonei afectate sub jet de apa rece de la robinet, pentru cel putin 10 minute. Ulterior se recomanda aplicarea de comprese umede, preferabil pansamente sterile impregnate cu apa plata. Acestea trebuie aplicate pur si simplu, fara a efectua pansamente care sa stranga zona afectata, informeaza Click.

Cum sa faci fata exceselor alimentare de Sarbatori. Greata, balonarea, varsaturile, constipatia sau diareea sunt simptome ale problemelor digestive frecvente in aceasta perioada. Medicii explica cum pot fi evitate si combatute. Mancatul prea mult, prea repede, prea gras sau consumul excesiv de alcool ne pot tintui la pat sau ne pot trimite de urgenta la spital in cea mai frumoasa perioada a anului. Specialistii ne spun cum ne putem feri de problemele digesitve care ne pandesc de sarbatori. "Excesele alimentare, aproape de neevitat in perioada sarbatorilor de iarna, pot provoca o serie de probleme, dintre care cele digestive sunt cele mai evidente si apar destul de precoce", avertizeaza Aurelia Constantin, medic internist la clinica "Christian Sante" din Bucuresti, relateaza EVZ.

Trei trucuri antimahmureala. Durerile de cap, starile de greata, sensibilitatea la lumina si la sunete puternice sunt simptome care apar, aproape invariabil, dupa o petrecere cum este cea de Craciun sau de Anul Nou. Exista totusi cateva solutii pentru a preveni mahmureala! Daca bei pe stomacul gol, alcoolul este metabolizat rapid, iar vaporii ajung imediat in sange, crescand alcoolemia si grabind procesul de "imbatare". De aceea, specialistii iti recomanda sa mananci ceva inainte de a consuma alcool, pentru a incetini absorbtia alcoolului in sange si pentru a-i oferi organismului mai mult timp sa proceseze toxinele din astfel de bauturi. Cele mai indicate sunt alimentele grase si carbohidratii, de aceea se spune ca inainte de a bea alcool e bine sa mananci paine cu unt. Continuarea in Adevarul.