Iaurtul iti intareste sistemul imunitar. Durerile din timpul menstruatiei, dereglarile de la menopauza, sensibilitatea tractului urinar, pielea terna ori lipsa apetitului sexual - iata doar cateva dintre problemele de sanatate specifice femeilor. Tinand cont de ele, expertii in nutritie au alcatuit lista alimentelor ideale pentru reprezentantele sexului frumos. Ficatul de porc. Are un continut ridicat de fier, putand compensa fierul pierdut prin sangerare. Ciocolata. Contine cupru, bun pentru combaterea anemiei induse de pierderea fierului. Laptele si branza de soia (tofu). Contin hormoni de plante, care combat iritabilitatea, anxietatea, insomnia si alte efecte ale menopauzei. Parmezanul. Este bun pentru intarirea oaselor. Somonul. Contine vitamina D, care favorizeaza absorbtia calciului, prevenind astfel osteoporoza, scrie Libertatea.

UtileFoto: Colaj foto

Cele mai "bune" si cele mai rele bauturi alcoolice. Afla care te arunca in cea mai crunta mahmureala. Berea provoaca somnolenta, vinul din comert deshidrateaza puternic si da migrene, iar votca si whiskey-ul sunt pentru "profesionisti"-ataca ficatul. Vinul de casa e cel mai sanatos. Petrecerile stropite cu alcool se lasa invariabil cu mahmureala, care poate fi mai blanda sau mai grea, in functie de specificul bauturilor sau combinatii. Berea si vinul sunt mai slabe decat tariile, insa berea are efect sedativ, iar sulfitii din vin sporesc mahmureala, mai ales setea. Votca, whiskey-ul si coniacul contin mult alcool la o cantitate mica (50%) si ard stomacul, scrie EVZ.

Trei mituri despre bolile iernii! Vitamina C nu te scapa de gripa. Este sezonul gripei si toata lumea are tendinta de a se trata "dupa ureche". Exista mituri in jurul acestei afectiuni care pot aduce numai probleme. Iata cateva dintre cele de care ar trebui sa tineti cont. Fals. Este adevarat ca lichidele calde pot calma o durere in gat si ofera o buna hidratare. Supa de pui contine multe minerale, vitamine si proteine care aduc un plus de energie, dar nu are alte calitati specifice, care sa combata gripa. Atentie, daca mancati supa prea fierbinte, este posibil sa va iritati suplimentar gatul, scrie Click.

De ce e bine sa-ti examinezi sanii lunar. In lume, la fiecare 3 minute, o femeie este diagnosticata cu cancer la san si la 14 minute, una moare din cauza acestei boli. Specialistii Libertatii pentru femei te invata ce trebuie sa faci pentru a putea depista din timp aceasta teribila boala. Studiile arata ca peste 70% dintre femei au dureri la sani. In general, apar in perioadele premenstruale, fiind considerate normale. Cand insa isi fac simtita prezenta la un san, necesita investigatii detaliate si sunt semnale de alarma, fie ca e vorba despre noduli, fie despre tumori sau infectii, scrie Libertatea.

Berea, la fel de sanatoasa ca vinul. Au venit sarbatorile si, odata cu ele, pofta de petrecere. Si cum nu exista petrecere fara un pic de alcool, iata ce au descoperit cercetatorii americani. Se pare ca berea si cocktailurile au acelasi efect benefic asupra sanatatii ca vinul. Daca in cazul vinului, indiferent daca e rosu sau alb, un pahar pe zi prelungeste viata cu pana la 2 ani, cercetatorii americani au descoperit ca acelasi efect pozitiv il are si berea. Studiul a fost realizat pe un esantion format din 802 barbati si femei, cu varste cuprinse intre 55 si 65 de ani, care au fost monitorizati 20 de ani. 345 dintre ei nu consumau deloc alcool, scrie Click.