Neglijarea sinuzitei poate avea urmari grave. Racirea vremii si schimbarile abrupte ale presiunii atmosferice favorizeaza aparitia bolii sau agravarea starii celor care au mai avut episoade de boala. De obicei, sinuzita este asociata cu o presiune resimtita fie deasupra, fie dedesubtul ochilor si cu dureri persistente de cap. De asemenea, bolnavul cu sinuzita percepe exagerat mirosurile urate, are nasul infundat, scurgeri galben-verzui si, in unele cazuri, ameteli, tuse si ochi inrositi. Potrivit specialistilor, sinuzita se manifesta in general in sezonul rece si poate aparea dupa un episod de raceala sau de alergie. Simptomele pot dura circa patru-cinci saptamani si se trateaza cu antibiotice, cu antiinflamatoare si cu dezinfectante nazale. Daca perioada de manifestare a sinuzitei este mai mare de 12 saptamani, se poate vorbi despre faza cronica a bolii, ceea ce poate poate duce la modificari permanente ale mucoasei si la complicatii, scrie Adevarul.

UtileFoto: Colaj foto

Ai tensiunea prea mare? Mananca ananas! Este sezonul fructelor exotice! Specialistii iti spun de ce este bine sa le incluzi in meniul zilnic. Cumpara kiwi, papaya sau ananas si fa-ti o salata gustoasa si plina de savoare. Iata de ce sunt atat de bune pentru sanatate! Datorita componentelor nutritive si in special a luteinei, consumul acestor fructe e indicat pentru a reduce riscul aparitiei cancerului si a bolilor de inima. Previne formarea cataractei, ce poate provoca orbirea. Potasiul are un rol major in reglarea presiunii arteriale, iar fibrele protejeaza impotriva cancerului si a diabetului. Fructul de papaya este recomandat in prevenirea aterosclerozei si a diabetului. Nutrientii din fructul de papaya au un rol important in prevenirea cancerului de colon. Contine papaina si chimopapaina, ambele enzime fiind recunoscute pentru actiunea antiinflamatoare si de calmare sau vindecare a arsurilor, anunta Click.

Top cinci boli care predispun la ingrasare, in ciuda dietelor. Afectiuni precum "glanda lenesa", diabetul sau problemele ovariene deregleaza metabolismul si conduc la acumularea kilogramelor in plus, indiferent cat si cum mancati. Daca mancati putin, dar va ingrasati vazand cu ochii, este posibil sa suferiti de disfunctii ale tiroidei, diabet de tip II, sindromul ovarelor polichistice sau depresie. Specialistii clasifica obezitatea in doua categorii: obezitate de tip I (asociata consumului alimentar excesiv si sedentarismului) si cea de tip II, provocata de diverse afectiuni. Cei care sufera "de glanda", asa cum se spune in popor, sunt cei mai predispusi la ingrasare. Cu ajutorul specialistilor, am intocmit un top al celor mai frecvente boli care ingrasa, informeaza EVZ.

Cum pastrezi mai mult timp alimentele in frigider. Nedepozitata corespunzator, mancarea din frigider se poate altera rapid, provocand dezvoltarea bacteriilor si a mucegaiului. Specialistii de la site-ul 121.ro te invata cum sa pastrezi corect alimentele. Temperatura scazuta din frigider (max. 4-5 grade C) opreste dezvoltarea bacteriilor si a microorganismelor responsabile de degradarea alimentelor. Acopera cu capace toate vasele cu mancare gatita. Mirosul nu se combina cu al altor alimente si, in acelasi timp, sunt ferite de celelalte produse din frigider care pot cadea in mancare. In plus, se altereaza mai greu. Daca nu ai loc si pentru capace, foloseste folie din plastic, pe care o strangi bine in jurul vasului. Ideal este sa pastrezi alimentele in cutii speciale din plastic, pe care le poti cumpara din magazine. Chiar daca le tii la rece, nu pastra produsele lactate usor perisabile - smantana, iaurt, lapte dulce sau batut - pana aproape de data expirarii, scrie Libertatea.

Consumul de carne de vita scade colesterolul "rau". Persoanele care prefera carnea de vita pot obtine o scadere a nivelului colesterolului "rau" de pana la 10%, arata un studiu recent, publicat in revista americana "Jurnal de nutritie clinica". Voluntarii inscrisi in studiu au consumat zilnic o portie de carne de vita, ca parte a unei diete sanatoase ce a inclus si fructe si legume, timp de sase luni de zile. Concluziile studiului au fost ca persoanele cu risc cardiovascular pot consuma carne de vita fara riscuri pentru sanatate, anunta Adevarul.

Baile calde cu cimbru te feresc de raceala. Frigul si gerul din anotimpul rece ne afecteaza organismul, care cedeaza in fata virusilor. Specialistii site-ului webMD.com au intocmit o lista cu cateva reguli care pot tine departe neplacerile provocate de frig. Mancati peste! Prima regula, pentru o sanatate de fier si o imunitate ridicata, este sa reduceti consumul de grasimi, care dauneaza organismului. Mancati, in schimb, peste gras (macrou, crap, somn, somon, chefal), care fluidizeaza sangele. Faceti miscare! Exercitiile de respiratie sau cele aerobice imbunatatesc functionarea plamanilor si oxigeneaza mai bine sangele. Purtati caciula si manusi! Imbracamintea si incaltamintea trebuie sa fie adecvate sezonului si confectionate de preferat din materiale naturale, in culori mai inchise, care mentin caldura. Nu uitati de ciorapii grosi, manusile si caciula. Consumati fructe si legume! Organismul are nevoie de multa energie, de aceea fructele si legumele, care contin o cantitate mare de vitamine, trebuie sa fie nelipsite de la fiecare masa, informeaza Click.