Uite cum scapi de alergiile de iarna. Iarna, cand temperaturile scad, multe persoane stranuta, au ochii umezi sau secretii nazale. Poate fi o raceala care dureaza intre trei si sapte zile sau simptomele unei alergii de iarna care persista mult mai mult timp. Iata cateva remedii naturiste in cazul alergiilor de iarna. Echinacea. Aceasta planta cu proprietati antivirale si antibacteriene contine polizaharide care pot ridica nivelul globulelor albe. Sunt recomandate trei grame de Echinacea Purpurea luate zilnic atunci cand sunteti bolnav. Astragalus. Radacina acestei plante medicinale poate fi pusa in supe pentru a stimula sistemul imunitar in timpul sezonului rece. Se recomanda sa luati zilnic 2-6 grame de Astragalus, sub forma de capsule. Usturoi. Pentru a preveni si combate raceala consumati usturoi in stare cruda. Un catel de usturoi consumat zilnic cu diferite alimente este foarte bun, scrie Libertatea.

UtileFoto: Colaj foto

Cat de periculosi sunt nodulii tiroidieni. Majoritatea acestor formatiuni sunt inofensive - unele dintre ele putand ajunge sa puna probleme de ordin estetic -, iar circa 1% sunt de origine canceroasa. Jumatate dintre persoanele de peste 50 de ani au noduli tiroidieni, iar proportia ia amploare odata cu inaintarea in varsta. Cei mai multi nu afla niciodata acest lucru, pentru ca nodulii nu le provoaca simptome si nici probleme de sanatate. De altfel, datele statistice au fost furnizate de americani, in urma analizelor necropsice. Nodulii pot fi depistati intamplator, in urma unei tomografii computerizate efectuata in zona capului si gatului. Uneori, nodulii pot sta la originea unui disconfort care il trimite pe cel in cauza la medic, iar in alte cazuri, cei din anturajul persoanei afectate observa o asimetrie la nivelul gatului, anunta Adevarul.

Detaliul care face diferenta. Culoarea farfuriei din care mananci te poate ajuta sa slabesti mai repede. Poate parea incredibil, dar chiar si cel mai mic detaliu poate fi de ajutor atunci cand vrei sa treci la dieta. A fost demonstrat stiintific. Conform ultimelor studii din domeniu, oamenii care mananca dintr-o farfurie de culoare rosie reusesc sa macance mai putin si astfel sa dea mai usor jos kilogramele pe care le au in plus. Teoria este valabila si pentru consumul de lichide din pahare de culoare rosie. Atat pentru mancare, cat si pentru lichide, consumul este redus cu 40% in momentul in care recipientele in care se gasesc alimentele si bauturile sunt de culoare rosie, conform unor studii ale oamenilor de stiinta din Germania si Elvetia. Explicatia este foarte simpla: culoarea rosie pentru creierul uman inseamna interdictie, pericol, atentionare, astfel incat semnalele pe care creierul le va transmite catre corp vor fi menite sa taie apetitul, informeaza EVZ.

Renunta la sosuri si foloseste condimente! Evita sa incepi o dieta stricta, pe care sa astepti cu nerabdare sa o termini. Schimbarile pe care le vei face, este bine sa fie definitive, ele reprezentand o imbunatatire a stilului de viata. Hranirea este prin esenta un act de implinire, de bucurie, de savurare. Ea nu trebuie sa fie marcata de restrictii, ci de alegeri constiente. A manca sanatos nu inseamna sa ne interzicem alimentele de pe o lista, ci sa le inlocuim cu altceva mai sanatos. Inlocuieste bauturile racoritoare sintetice cu sucuri naturale preparate din citrice sau alte fructe de sezon. Inlocuieste uleiurile rafinate si margarina cu uleiuri vegetale obtinute prin presare la rece. Ele hranesc sistemul nervos, asigura grasimile necesare constructiei corpului si contin substante valoroase, care protejeaza corpul de imbolnavire si imbatranire. Inlocuieste laptele omogenizat, pasteurizat, prelucrat industrial din lapte praf si sterilizat UHT, cu lapte proaspat provenit de la animale sanatoase. Schimba-ti obiceiul de a bea laptele rece. Consuma-l cald, condimentat cu ghimbir, sofran sau scortisoara, scrie Click.

Femeile, lideri mai eficienti in vremuri de criza. In perioade dificile din punct de vedere economic, femeile se dovedesc a fi lideri mai buni si mai eficienti decat barbatii, arata un studiu recent, citat de "The Huffington Post". Cercetarea, efectuata cu ajutorul a 2.000 de lucratori din 20 de domenii diferite, a demonstrat ca, in vreme de criza, barbatii isi asuma riscuri mai usor, in timp ce femeile sunt mai calculate si de aceea se potrivesc mai bine in pozitii de conducator. Psihologii subliniaza faptul ca femeile sunt mai potrivite pentru functiile de conducere decat barbatii pentru ca acestia din urma sunt si mult mai impulsivi. "Exista o mare diferenta intre comportamentul barbatilor si cel al femeilor cand vine vorba de asumarea riscului. Nu ne-am asteptat la o astfel de diferenta intre sexe. In ceea ce priveste evolutia, se stie ca specia umana a supravietuit datorita unui echilibru al sexelor, anunta Adevarul.

Vrei sa scapi de kilogramele in plus? 10 alimente care-ti taie pofta de mancare. Vrei sa scapi de cateva kilograme, dar ai o pofta de mancare de nestavilit si ai rontai mereu intre mese? Dr. Lygia Alexandrescu iti spune care sunt alimentele care dau senzatia de satietate si taie pofta de mancare. Ovazul. Are un indice glicemic scazut si contine fibre insolubile, care-si maresc volumul odata ajunse in stomac, dand o senzatie de satietate ce se mentine cateva ore. Nucile. Contin acizi grasi polinesaturati, care stimuleaza formarea celor doi hormoni inhibitori de apetit: grelina si peptida YY. Acestia joaca un rol major in transmiterea catre creier a senzatiei de satietate. Semintele de in. Consumate crude, acestea inhiba apetitul. Acest lucru se datoreaza continutului de acizi grasi esentiali Omega 3 si fibrelor, care tin in frau nivelul glicemiei. Somonul. Contine cantitati mari de proteine si acizi grasi Omega 3, care duc la instalarea rapida a senzatiei de satietate si mentinerea ei o perioada lunga de timp. Trebuie consumat crud, informeaza Libertatea.