Iarna, anotimpul oaselor rupte, al luxatiilor si al intinderilor musculare. Mergi la munte? Evita "durerile de sezon"! A venit zapada si e momentul ideal pentru o vacanta la munte sau pentru plimbari printr-o statiune de relaxare. Daca ai decis sa-ti iei o minivacanta e foarte important sa citesti sfatul medicului Mihai Baican, specialist in traumatologie! De ce? Pentru ca abia acum incepe "sezonul durerilor", adica al oaselor rupte, al luxatiilor sau al intinderilor musculare. Afla de la specialist cu ce sa te imbraci, cu ce sa te incalti si ce e de facut pentru a evita accidentarea. Iarna mai mult ca oricand avem "sansa" sa intalnim suprafete alunecoase atat din cauza ninsorii si inghetului, cat si a condensului, scrie Cancan.

UtileFoto: Colaj foto

Stai prea mult pe scaun la birou? Risti sa faci cancer! Decat sa tratezi, mai bine te feresti, spune un vechi proverb romanesc. De aceeasi parere sunt si cercetatorii americani care ne invata cum sa evitam prin gesturi simple aparitia cancerului. Aveti grija sa nu va lipseasca multivitaminele si antioxidantii din organism, nu ingerand medicamente, ci mancand fructe, salate si legume crude. Nu va bazati pe "sucurile naturale" din comert, care va promit un plus consistent de vitamine! Majoritatea contin indulcitori, coloranti si conservanti artificiali. Fumatul si sezutul in fund la birou sunt cele mai nocive obiceiuri care duc la aparitia cancerului, scrie Click.

Trei trucuri ca sa nu va ingrasati dupa ce renuntati la fumat. Nu renuntati la tigari fiindca va este teama ca va ingrasati? E doar o scuza pentru a nu trece la fapte. Efect nedorit al renuntarii la fumat, cresterea in greutate aduce mai putine defavoruri decat fumatul in sine, spun medicii. In plus, sunt solutii pentru a preintampina sau limita ingrasarea. Pentru a va micsora riscul de ingrasare in perioada imediat urmatoare renuntarii la fumat, tineti cont si de urmatoarele sfaturi. Pentru ca organismul sa se poata adapta la o viata fara nicotina, este important sa mancati sanatos, scrie EVZ.

Vindeca-te cu ajutorul culorilor. Rosul te scapa de anemie si de viroze respiratorii. Cromoterapia a devenit din ce in ce mai cunoscuta si in Romania. Culorile pot avea un aport benefic asupra organismului nostru. Dr. Lawrence Nwabudike te invata care sunt culorile care iti pot ameliora bolile. Poti alege sa porti haine sau sa-ti zugravesti casa in nuantele care iti aduc sanatatea. Rosul creste vointa, curajul, dinamismul, tensiunea arteriala. In plus, da o senzatie de caldura si indeamna la actiune. E eficient pentru bolnavii de anemie, cu stari de slabiciune, depresie, paralizii, viroze respiratorii si tuberculoza. Integral in Libertatea.

Exista viata sexuala dupa ce apare un copil? Cum sa iti resuscitezi libidoul imediat dupa nastere. Pierderea dorintei sexuale in perioada imediat urmatoare aparitiei unui copil este ceva cat se poate de firesc pentru orice femeie. Cercetatorii care au studiat comportamentul sexual al femeii dupa nastere sunt de parere ca pierderea libidoului este pur si simplu o forma de contraceptie pe care mama Natura o aplica pentru a se asigura ca mama nu va ramane din nou gravida, la un interval de timp prea scurt, informeaza EVZ.