Junk-food-ul nu influenteaza greutatea tinerilor. In lupta impotriva obezitatii in randul copiilor, multe comunitati din SUA au interzis vanzarea de alimente care au un continut bogat in zahar si sare in scoli. Cu toate acestea, un studiu recent arata ca aceasta strategie ar putea fi inutila in lupta impotriva obezitatii. Oamenii de stiinta de la Universitatea Pennsylvania sustin ca junk-food-ul, mancarea asociata cu obezitatea, pare sa nu fie cauza supraponderabilitatii, informeaza New York Times. Pentru efectuarea studiului savantii americani au evaluat 19.450 de elevi, pe care i-au impartit in doua grupe. Unii faceau parte dintr-o scoala in care se aflau la vanzare produse de tip fast-food, iar ceilalti - dintr-o scoala in care consumul de aceste alimente era interzis, scrie Gandul.

UtileFoto: Colaj foto

Atentie la deficitul de vitamina D iarna! Carenta "vitaminei soarelui" predispune la fracturi, la depresie si la infectii, iar in cazul copiilor determina rahitism si chiar retard mintal. In general, despre vitamina D se stie ca se sintetizeaza prin expunere la soare, iar insuficienta ei in organism creste riscul de osteroporoza. Insa rolul ei in organism este mult mai complex. "Aceasta vitamina are un rol vital. Vitamina D poate fi considerata camionul care ia calciul din intestine si-l transporta la nivelul oaselor", explica medicul de familie Cristian Sever Oana. Din pacate, in anotimpul rece, cele mai multe persoane au deficit de vitamina D, deoarece expunerea la soare se face foarte putin, scrie Adevarul.

Efectul ceaiului negru asupra hipertensiunii. Oamenii de stiinta de la University of Western din Australia au ajuns la concluzia potrivit careia ceaiul negru nu creste presiunea sangelui, astfel ca pacientii cu hipertensiune pot bea acest tip de ceai. Potrivit expertilor, bautura ar avea chiar proprietati in scaderea tensiunii, informeaza Huffington Post. Potrivit cercetarii, publicata in Archives of Internal Medicine, ceaiul negru are efecte benefice asupra functiei inimii daca e consumat zilnic, maximum trei cesti, timp de sase luni. Cercetarea a fost realizata pe 95 de femei si barbati, care consumau in mod regulat ceai. Ulterior, jumatate dintre participanti au baut cate trei cesti de ceai negru pe zi timp de sase luni, in timp ce ceilalti au consumat o bautura placebo, care avea o aroma similara ceaiului negru, scrie Gandul.

Alcoolul dauneaza mai mult sanatatii pe vreme rece!Chiar daca o dusca pare solutia ideala pentru a va incalzi cand temperaturile scad, riscati sa nu mai simtiti efectele frigului si sa suferiti de degeraturi, in varianta cea mai fericita. In ciuda senzatiei de euforie si de caldura pe care le aduce, alcoolul nu este o solutie pentru a va incalzi cand stati in frig. Si cei care se stiu suferinzi cu inima, sunt diabetici, au oase fragile ori marii fumatori trebuie sa fie foarte atenti cand se expun la temperaturi scazute, scrie EVZ.

Cancer ovarian - sanse de supravietuire crescute pentru femeile cu anumite mutatii genetice. Femeile bolnave de cancer ovarian epitelial generalizat si care sunt purtatoare ale unor anumite gene mutante au o rata de supravietuire mai mare de cinci ani, potrivit unui studiu aparut in Journal of the American Medical Association, citat AFP. "Mutatii ale genelor BRCA1 si BRCA2 - care in mod normal elimina tumorile - constituie cel mai mare risc genetic pentru o femeie de a dezvolta un cancer mamar sau unul ovarian epitelial", spun autorii studiului, cercetatorii de la National Cancer Institute. Paradoxal, femeile care sufera de un cancer ovarian epitelial in stare avansata si care sunt purtatoare ale uneia sau celeilalte gene mutante - 6 pana la 15% din totalul cazurilor - au rate mai mari de supravietuire fata de pacientele care nu sunt purtatoare ale acestor mutatii genetice. Integral in Romania Libera.