Cafeaua ar putea afecta fertilitatea femeilor. Cercetatorii Institutului National de Sanatate din SUA au observat ca 200 mg de cafeina pe zi (echivalentul a putin peste doua cesti de cafea) pot sa creasca nivelul hormonilor feminini estrogeni. La studiul lor au participat 250 de femei cu varste cuprinse intre 18 si 44 de ani, iar sursele de cofeina au fost cafeaua, bauturile de tip cola si ceaiul verde si negru, scrie Adevarul.

UtileFoto: Colaj foto

Spune-mi ce mananci, ca sa-ti spun cum vei dormi la noapte! Ceea ce mancati sau beti poate avea un impact semnificativ asupra somnului dumneavoastra. Exista alimente care induc o stare de somnolenta, dar si alimente care o intarzie sau care afecteaza calitatea somnului. Potrivit nutritionistilor, nu exista alimente de sine statatoare care sa induca somnul, exista insa anumite combinatii alimentare care pot avea acest efect. Mancarurile care contin cantitati mari de carbohidrati netezesc drumul catre creier al unui aminoacid numit triptofan, implicat in inducerea starii de somn, scrie EVZ.

Topul celor mai controversate medicamente. Spre deosebire de produsele naturii, medicamentele sunt substante de sinteza create in laborator, a caror compozitie este cunoscuta cu precizie, in ideea obtinerii unui efect terapeutic. Din interactiunea acestor substante cu diversele structuri ale organismului rezulta insa numeroase alte efecte decat cele dorite. Tocmai de aceea, medicamentul este considerat, prin definitie, o substanta riscanta, iar pacientii sunt avertizati asupra posibilelor pericole prin intermediul prospectului, scrie Adevarul.

Schimba-ti stilul de viata! 35 de trucuri simple care te ajuta sa traiesti sanatos! Ai o lista pentru cumparaturi, cu facturi ce trebuie platite, cu locuri in care trebuie sa ajungi, dar ai o lista si pentru tine? Ti-am pregatit 35 de mici schimbari necesare pentru a trai mai sanatos, care iti vor imbunatati viata. Sunt simple si le poti face pe toate intr-o singura saptamana! Razi cu pofta de trei ori pe zi, obligatoriu! Face bine la ten si la suflet. Pune-ti muzica atunci cand te trezesti. Mesteca incet, fa-ti timp pentru mancat, pentru ca mancatul pe fuga ingrasa. Bea un ceai pe zi. Spala-te pe dinti de doua ori pe zi, obligatoriu. Spala-te pe maini de cinci ori pe zi. Opteaza pentru apa calda, deoarece apa rece te face sa te speli superficial. Invata-i si pe copiii tai sa faca la fel. Consuma cel putin un fruct la pranz deoarece ajuta digestia, scrie Cancan.

Produsele apicole, utile in sezonul rece. Produsele apicole sunt o sursa valoroasa de vitamine, minerale si de aminoacizi benefici in tratamentul unor afectiuni de sezon. Ele pot fi administrate ca atare, dar si sub forma de suplimente alimentare. Adesea, sunt inglobate in medicamente si in produse cosmetice. Mierea, de exemplu, se gaseste in compozitia multor produse antitusive si antiseptice pentru gat, scrie Adevarul.