Barbatii divortati, de doua ori mai dispusi sa se recasatoreasca. Barbatii divortati sunt de doua ori mai dispusi sa se recasatoreasca decat femeile divortate, potrivit unui studiu realizat recent in Marea Britanie, informeaza dailymail.co.uk. Divortul reprezinta de obicei o experienta de viata destul de dureroasa si s-ar putea crede ca cei mai multi dintre oamenii care au trecut printr-un divort par sa ezite atunci cand vine vorba despre o noua casatorie. Cu toate acestea, barbatii sunt de doua ori mai dispusi sa treaca peste o astfel despartire stresanta si dureroasa, scrie Gandul.

UtileFoto: Colaj foto

Top 7 tipuri de dureri care nu trebuie ignorate. Durerea este o stare de disconfort prin care organismul incearca sa semnaleze o boala. Exista o scala a durerii- usoara, moderata si severa. Primul stadiu, durerea usoara corespunde, pe o scala de la 1 la 10, nivelului 1-3 si este o simpla jena. Durerea moderata (intervalul 3-7) afecteaza concentrarea, iar durerea severa (de la 7 la 10) este insuportabila. Iata sapte tipuri de dureri care nu trebuie ignorate si care ar putea ascunde boli mai grave. Durerea persistenta in piept apare cand inima nu primeste suficient sange si oxigen si poate semnala probleme ale inimii, caz in care senzatia de presiune se extinde adesea spre umar, bratul stang sau maxilar. Un atac de cord nu este exclus, mai ales in cazul celor peste 40 de ani. Continuarea in EVZ.

Trucuri pentru a scapa de kilogramele in plus in sezonul rece. O dieta echilibrata din punct de vedere nutritional pare sa fie cea mai simpla metoda de a slabi in sezonul rece. Medicii nutritionisti spun ca pe timpul iernii sunt contraindicate dietele restrictive, deoarece acestea seaca organismul de nutrienti si slabesc sistemul imunitar. Potrivit specialistilor, in sezonul rece nu trebuie sa lipseasca din regimul zilnic vitaminele, mineralele, grasimile "bune" si proteinele. Cateva reguli de baza pentru cei care urmeaza o dieta in aceasta perioada: Hidratarea este estentiala si in sezonul rece. Aceasta ajuta la eliminarea toxinelor din organism acumulate in perioada sarbatorilor de iarna, dar si la accelerarea arderii grasimilor. Medicii spun ca daca vrei sa scazi in greutate trebuie sa bei zilnic opt pahare de apa pe zi. Integral in Gandul.

Salata cruda trateaza degeraturile. Temperaturile au scazut pana la limita suportabilitatii, iar Romania e pe cod portocaliu de ger. Din aceasta cauza, foarte multi oameni sufera de degeraturi. Specialistul in produse naturiste Liliana Simidon te invata cum sa le tratezi. Atunci cand temperaturile sunt foarte scazute, iar extremitatile (maini, picioare, obraji, nas, urechi) se inrosesc puternic, pot aparea degeraturile. Persoanele cele mai expuse sunt cele care isi petrec mult timp afara. Gravitatea degeraturilor depinde de intensitatea expunerii la frig, informeaza Libertatea.

Insomniacii sunt predispusi la diabet. Lipsa unui somn de calitate determina numeroase probleme de sanatate - diabet, obezitate, hipertensiune -, reducerea concentrarii si scaderea productivitatii la locul de munca si in mediu academic, dar si producerea de accidente de masina. Peste o treime din populatia adulta nu doarme suficient, iar consecintele se rasfrang asupra sanatatii fizice si mentale. Persoanele care sufera de tulburari de somn sunt de sapte ori mai predispuse la accidente grave fata de cele care se odihnesc bine. Insomniacii sunt, de asemenea, de sase ori mai predispusi sa se imbolnaveasca de diabet zaharat si boli de inima, anunta Romania Libera.

Mancarea prajita nu este daunatoare, sustin cele mai recente studii. Mancarea prajita in ulei de floarea soarelui sau de masline poate sa nu fie daunatoare pentru inima, ceea ce nu este insa valabil si pentru alimentele prajite in untura sau alte grasimi. Cercetatorii de la Universitatea Autonoma din Madrid au monitorizat dietele a 40.757 de adulti, timp de 11 ani, perioada in care au avut loc 606 incidente cardiace si 1.134 de decese. Participantii au fost intrebati ce mananca pe parcursul unei saptamani obisnuite si cum este preparata mancarea, relateaza Adevarul.