​Laptele imbunatateste performantele intelectuale. Laptele este cunoscut pentru faptul ca este indispensabil sanatatii oaselor si ca asigura organismului vitaminele si proteinele necesare. Cu toate acestea, un studiu recent arata ca acest aliment ajuta la imbunatatirea capacitatii de memorare. Pentru a obtine acest efect este necesar sa bei lapte zilnic, sustin oamenii de stiinta de la University of Maine - SUA. Potrivit savantilor, acelasi efect asupra capacitatilor intelectuale le au si alimentele devirate din lapte, precum branza, iaurtul, laptele batut, dar si untul. Cercetarea, care a fost publicata in International Dairy Journal, a fost realizata pe un esantion de 972 de persoane, care au fost chestionate cu privire la obiceiurile alimentare. Apoi participantii au fost rugati sa faca teste de memorie, pentru a vedea daca regimul cotidian poate avea vreun efect asupra capacitatilor intelectuale. Subiectii, care aveau varste cuprinse intre 23 si 98 de ani, au mai trebuit sa isi testeze abilitatile de a invata, dar si capacitatile de concentrare. Rezultatele au aratat ca persoanele care consumau preparate din lapte de sase ori pe saptamana au obtinut rezultate mai bune, spre deosebire de cele care includeau ocazional aceste alimente in dieta, scrie Gandul.

UtileFoto: Colaj foto

Cum combinam alimentele pentru a le spori efectele benefice. Un regim alimentar sanatos consta atat in alegerea corecta a mancarurilor, cat si in combinarea adecvata a acestora. Nu este o noutate ca laptele intareste oasele sau ca morcovii sunt buni pentru vedere. Mai putin cunoscut este faptul ca organismul poate fi intarit si protejat mai bine prin asocierea unor alimente, ale caror efecte benefice vor fi astfel sporite, potrivit womansday.com. Inulina este o fibra ce favorizeaza cresterea bacteriilor intestinale, precum si absorbtia calciului. Se gaseste in varza de Bruxelles, frunze de papadie, ceapa, usturoi, praz, cicoare, banane, faina integrala, sparanghel. Surse bune de calciu sunt: laptele, iaurtul, toate tipurile de branza, broccoli, varza creata, somonul, sardinele, tofu facut cu clorura de claciu sau sulfat de calciu, migdalele, laptele fortificat de soia, orez sau migdale, sucul de portocale fortificat, anunta Adevarul.

Adauga sare si piper vietii tale sexuale prin cinci metode recomandate de specialisti. Plictisul, rutina, banalitate se instaureaza destul de repede intr-o relatie. Pentru ca viata intima este o parte importanta a relatiei, este important sa nu o neglijezi ci sa adaugi din cand in cand elemente noi care sa reaprinda artificiile de pe tavan. Multe relatii clacheaza dupa o perioada pentru ca unul dintre parteneri inseala. Este un gest urat, adesea imposibil de iertat, insa merita analizat ce ii indeamna pe cei care inseala sa faca acest lucru tocmai pentru a invata din greselile lor. Viata intima merita pusa pe un loc important in cadrul unei relatii, chiar daca nu este cel mai important element, insa din cauza ei se poate ajunge rapid la o ruptura, informeaza EVZ.

Ghidul terapiilor alternative la moda in Romania. In primele patru secole ale mileniului I i.e.n. medicina insemna vindecare prin diverse practici si credinte, perioada respectiva fiind dominata de asa-numita "Scoala practicienilor". Actele de vindecare se faceau fara ca oamenii sa aiba cunostinte despre structura anatomica a organismului uman si despre fiziologia acestuia. O larga raspandire aveau in intreg mileniul I principiile mesopotamiene si indiene privind elementele constitutive ale Universului cosmic: apa, aerul si focul, acestea reproducandu-se sub forma ideilor morale in universul uman. A urmat ,,Doctrina orfica" care a cautat sa lege problemele de sanatate prin dualismul suflet-corp, atribuind sufletului pacatul desavarsit direct care duce inevitabil la boala, scrie doctorionline.ro.

Iata cateva remedii naturiste pentru tratarea aftelor bucale! Leziunile ulceroase, sferice si dureroase, localizate pe mucoasa cavitatii bucale (de exemplu, pe fata interna a buzelor si a obrajilor, la baza gingiilor sau pe marginile limbii), poarta denumirea de afte bucale. Aftele bucale au un caracter recidivant si apar, de obicei, la varste cuprinse intre 10 si 40 de ani. Persoanele de sex feminin sunt mai predispuse aftelor bucale, decat cele de sex masculin. Afectiunea debuteaza cu pete mici, de culoare rosie, de dimensiuni variate. Acestea pot disparea dupa cateva ore sau pot evolua sub forma unor vezicule care pot provoca ulceratii de forma alungita sau globulara, care, dupa vindecare nu lasa cicatri, scrie Libertatea.

Top 10 cele mai bune exercitii pentru abdomen. Iti recomand sa iti antrenezi abdomenul la fiecare doua zile. Tot ce trebuie sa faci este sa alegi 3 exercitii din lista de mai jos, si sa faci 3 seturi de cate 15-20 de repetari. Ideea e sa rotesti exercitiile, pentru a lucra muschii abdominali din toate unghiurile, ca sa ii faci sa iasa in relief.10. "Scanduri" (Planks): Incepe din pozitia clasica pentru flotari, numai ca in loc sa tii palmele pe podea, te sprijini in coate si antebrate/ Tine tot corpul drept si rigid, ca o scandura./ Capul este relaxat si te uiti in jos, catre podea/Mentine aceasta pozitie pentru 10 secunde, la inceput, apoi creste la 20-30 secunde, citim pe Hunk Body.

Sucurile carbogazoase predispun la infarct. Persoanele care beau zilnic bauturi acidulate prezinta un risc cu 43% mai mare de a face un infarct. La aceasta concluzie au ajuns oamenii de stiinta de la Scoala de Medicina Miller a Universitatii din Miami si savantii de la Centrul Medical al Universitatii Columbia, care sustin ca acest tip de bauturi poate provoca deteriorari ale ficatului asemanatoare cu cele produse de alcool. Expertii avertizeaza ca predispozitia la bolile de inima este intalnita in randul persoanelor care beau astfel de sucuri zilnic, informeaza Daily Mail. In plus, pe parcursul cercetarii s-a mai observat ca aceste bauturi sunt responsabile si de aparitia diabetului. La aceste boli sunt expuse si persoanele care beau sucuri dietetice. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, cercetatorii au monitorizat, timp de zece ani, un grup de 2.564 de persoane care beau sucuri carbogazoase zilnic sau ocazional. La sfarsitul perioadei de supraveghere s-a constatat ca voluntarii care includeau in dieta zilnica si acest tip de bauturi prezentau un risc crescut de a se imbolnavi de boli de inima, de a face infarct sau accidente vasculare, anunta Gandul.

Candidoza indica o imunitate slabita. Ciuperca, gasita in mod obisnuit in organismul uman, devine periculoasa atunci cand se inmulteste necontrolat si poate semnala probleme serioase. Candida albicans face parte din categoria ciupercilor care populeaza in mod natural organismul uman. Corpul sanatos, ale carui mecanisme de aparare sunt intacte, nu "simte" prezenta acestei ciuperci. Intre ea si organismul uman exista o relatie neutra, Candida neaducand nici beneficii, nici prejudicii starii de sanatate. "Aceasta ciuperca prefera mucoasele, de aceea ea populeaza mai ales flora vaginala, bucala si a tractului digestiv", explica medicul primar epidemiolog Rodica Serban de la Clinica MedLife. Totusi, atunci cand apar anumite dezechilibre, iar bariera imunitara a corpului scade, Candida se inmulteste necontrolat si provoaca infectii localizate sau, in cazuri mai grave, chiar generalizate, informeaza Adevarul.