Miraculosul tratament cu chefir din lapte şi ciuperca tibetană: ideal pentru gravide şi alcoolici. După prezentarea celor mai importante Terapii Alternative la medicina tradiţională, dosar pe care l-am realizat la cererea voastră, DoctoriOnline vă prezintă azi un remediu natural şi eficient: tratamentul cu chefir, lapte ce fermentează cu ajutorul ciupercii tibetane. Este un tratament simplu, deloc costisitor, se face simplu şi rapid. Chefirul este o băutură lactat acidă care se obţine din granule de chefir care fermentează lactoza din lapte (zaharul din lapte) cu formare de acid lactic, dioxid de carbon şi alcool. Granulele de chefir sunt o combinație de bacterii și drojdii (ciuperci) într-un amestec de proteine, lipide și zaharuri. Această simbioză de substanțe formează granule asemănătoare cu conopida. Integral pe DoctoriOnline.ro

UtileFoto: Colaj foto

Poate sa afecteze degetele, genunchii, soldurile si coloana vertebrala! Artroza, o boala cronica a articulatiilor. Excesul de greutate, sportul de performanta, inaintarea in varsta sau factorul genetic sunt doar cateva dintre elementele care pot provoca artroza, o boala cronica a articulatiilor. Articulatia este zona de jonctiune intre doua oase: genunchi (intre femur si tibie), coapse (intre osul bazinului si femur), intre doua vertebre ale coloanei vertebrale, intre falangele degetelor etc. Fiecare extremitate osoasa este acoperita de cartilagiu, un tesut mai moale decat osul. Cartilagiul nu este vascularizat; odata alterat nu se va mai repara singur asa cum trebuie, scrie Cancan.

Echinacea ne scapa de febra. Echinacea este una dintre cele mai cunoscute plante medicinale si asta deoarece are unul dintre cele mai importante roluri sa stimuleze sistemul imunitar! Actioneaza prin diverse metode printre care si cresterea producerii de celule albe din sange si intarirea peretilor celulari astfel incat bacteriile si virusii sa nu afecteze organismul. Planta are calitati antiseptice, depurative, este antifebrila, antivirala si antibacteriana. Totodata, scurteaza perioada de convalescenta. Un alt avantaj este acela ca ajuta la detoxifierea organismului, stimuland activitatea hepatobiliara, scrie Click.

Internetul stimuleaza dezvoltarea unui nou tip de memorie. Potrivit oamenilor de stiinta, utilizatorii de Internet nu mai memoreaza mare parte din informatii, ci retin doar locul in care le-au vazut. Asa se face ca, ei vor sti unde sa caute respectivele date daca au nevoie, dar nu-si vor aminti informatiile in sine. Din acest motiv, neurocercetatorii sustin ca, in urmatorii ani, omenirea va folosi internetul "ca pe un hard-disk extern al propriului creier". "Nimeni nu va mai face efortul de a memora informatiile pe care le considera utile, toti se vor baza pe Internet pentru asta", este de parere Betsy Sparrow, profesor asistent la Universitatea Columbia, implicata in realizarea studiului, anunta Adevarul.

Ai insomnii? Iata cum dormi bustean iarna! Problemele de somn sunt dintre cele mai variate. De la stresul acumulat la serviciu, grijile legate de rate, taxe si dari, problemele financiare pana la inadaptarea completa a organismului la iarna, din cauza expunerii reduse la frig, toti acesti factori produc inevitabil insomnie. La acestea se adauga alimentatia irationala si consumul de alcool care produc dezechilibre metabolice. Nasul infundat si raceala pot crea un disconfort in gasirea unei pozitii adecvate de somn, fapt ce genereaza imediat o nervozitate bolnavicioasa care alunga somnul, scrie Click.

Cand trebuie scoase maselele de minte. Inutile din punctul de vedere al nevoilor de hrana ale omului modern, maselele (sau molarii) de minte pot cauza numeroase probleme dentare. Sunt ultimii dinti care apar pe arcada si incep sa erupa dupa ce inceteaza cresterea osoasa, intre 18 si 25 de ani. Pot sa apara maximum patru dinti, insa exista si posibilitatea ca niciunul sa nu erupa. Molarii de minte pot fi sursa multor probleme de sanatate orala. Eruptia, de pilda, poate fi insotita de dureri. "Acestea sunt rezultatul tensiunilor generate de limitarea spatiului de eruptie, de perforarea, la eruptie, a mucoasei gingivale sau de inflamarea zonei ca urmare a unor complicatii locale", precizeaza medicul stomatolg Cristina Azoitei. Integral in EVZ.