Ghidul bolilor care se trateaza cu celule stem. Tratamentul cu celulele stem a devenit un fapt pe cat de eficient, pe atat de banal. Astazi, multe dintre bolile care acum cativa ani erau fatale se trateaza cu succes datorita miraculosului tratament cu celule stem. DoctoriOnline va prezinta ghidul complet al maladiilor care sunt vindecate cu ajutorul celulelor stem. Prima referire la acest tip special de celule s-a facut acum 30 de ani, iar in practica curenta au intrat in urma cu 20 de ani. Literatura de specialitate publica saptamanal noi descoperiri legate de celulele stem, noi caracteristici si proprietati ale acestora, noi conditii de utilizare si patologii in care au rol benefic. Din 1988, atunci cand a fost efectuat primul transplant de celule stem, pentru un baietel de 5 ani ce suferea de anemie Fanconi, si pana in zilele noastre, lucrurile au evoluat intr-un ritm ametitor, informeaza DoctoriOnline.ro

UtileFoto: Colaj foto

Cafeaua decofeinizata imbunatateste memoria. Un studiu realizat de curand a scos la iveala faptul ca unul dintre beneficiile cafelei fara cofeina este acela ca imbunatateste memoria. Cei care sufera de probleme ale creierului, precum si persoanele cu boli de memorie cauzate de varsta ar putea preveni aparitia acestora, consumand cafea decofeinizata, scrie The Telegraph. Studiul a fost realizat pe soareci suferind de diabet de tip 2, carora li s-a administrat un supliment dietetic, avand proprietati identice cafelei decofeinizate. Diabetul este o boala care presupune un nivel mai scazut de glucoza, precum si afectiuni ale creierului, inclusiv tulburari de memorie. Dupa cinci luni de administrate a tratamentului, nivelul de glucoza din sangele soarecilor s-a dovedit a fi mai ridicat, anunta Gandul.

Boli "citite" in palma. Opt lucruri pe care le spun mainile despre sanatate. Palmele rosii pot trada ciroza hepatica, iar degetele umflate la varf- cancer la plamani. Femeile care au degetul inelar mai lung decat cel arator au un risc mai mare de artroza. Palmele rosii indica probleme ale ficatului (in special ciroza), iar cele palide-anemie. Articulatiile ingrosate tradeaza un nivel crescut al colesterolului sau guta, iar degetele umflate-hipotiroidie sau chiar cancer pulmonar. Unghiile albastre indica boli de inima, iar cele alibicioase sau cu striatii-lipsa de fier. Medicii va invata cum "sa cititi" bolile in palma. Integral in EVZ.

Bea niste bere pentru un colesterol "cuminte". Expertii au constatat ca un consum moderat de bere creste cantitatea de colesterol HDL. Persoanele care beau bere au un nivel mai ridicat al colesterolului "bun". De aceea, berea poate diminua riscul de boli coronariene. Pentru a tine sub control colesterolul trebuie sa consumi un pahar de bere zilnic. Nu trebuie sa iti faci griji nici pentru silueta pentru ca berea are un continut caloric mult mai mic decat celelalte bauturi alcoolice: berea cu alcool are 43 de calorii la 100 ml, iar cea fara alcool are 17 calorii la 100 ml, anunta Click.

Ce trebuie evitat in cazul degeraturilor. Degeraturile pot avea, ca si arsurile, diverse grade de severitate, iar masurile pe care le putem lua depind mult de gravitatea acestora. In formele usoare (degeraturi de gradul 1), care nu necesita interventie medicala, pielea capata o paloare, apar senzatia de amorteala, de arsura si/sau furnicaturile, iar sensibilitatea cutanata se diminueaza. Daca expunerea la temperaturile scazute continua, vor aparea pe piele flictene (basici cu lichid) dureroase, si tesuturile se umfla, scrie Adevarul.

Cinci trucuri care te ajuta sa arzi grasimile iarna. Un drum la cumparaturi. Daca mergi la cumparaturi, in perioada aceasta a reducerilor, bati magazinele in lung si-n lat. Nu in zadar! In afara avantajului "economic", exista unul si pentru silueta! E bine sa stii ca 60 de minute petrecute in magazine te fac sa arzi 60 de calorii. Zece minute de abdomene. O sedinta de abdomene dimineata te ajuta sa pierzi pana la 100 de calorii si sa-ti intaresti muschii abdominali. Incepe prin a inspira si expira profund de zece ori. Intinsa, cu bratele de o parte si de alta a corpului si cu genunchii flexati, continua cu doua seturi a cate zece rasuciri usoare ale soldului, ducand genunchii la dreapta, apoi la stanga, informeaza Click.