Laptele crud, de doua ori mai periculos decat cel pasteurizat. Daca optati pentru lapte crud in locul celui pasteurizat, sunteti de doua ori mai predispusi la toxiinfectii alimentare, arata un studiu recent al cercetatorilor americani. Procesul clasic de pasteurizare implica incalzirea laptelui la 161 de grade, ceea ce reduce cantitatea de bacterii din lapte si incetineste cresterea unor bacterii noi, subliniaza specialistii. Potrivit reprezentantilor Centrului american pentru Prevenirea si Controlul Bolilor, citat de dailymail.co.uk, toate cazurile raportate de toxiinfectii alimentare provocate de laptele pasteurizat au implicat contaminarea laptelui cu anumite bacterii dupa pasteurizare. Institutia avertizeaza ca laptele crud poate contine mai multe tipuri de paraziti, printre care salmonella, listeria, E. coli si campylobacter. Consumul de lapte contaminat poate cauza atacuri cerebrale, insuficienta renala, paralizie si chiar moarte, avertizeaza specialistii, scrie EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

Trei lucruri surprinzatoare care cresc dorinta sexuala. Daca masajul, plimbarile romantice si ceaiurile de ginseng nu au avut niciun efect asupra libidoului tau, afla despre alte cateva lucruri care au proprietati afrodiziace, potrivit celor mai noi studii. Hainele de culoare rosie. Cel putin pentru femei, aceasta culoare functioneaza ca un afrodiziac, dupa cum au observat cercetatorii Universitatii Rochester din SUA in cadrul unui experiment. Ei au rugat 288 de femei sa aprecieze cat de atractiv este un barbat fotografiat in haine de diverse culori. Acestea au declarat ca imbracamintea rosie il face mai puternic si mai atractiv din punct de vedere sexual. Femeile incluse in experiment erau de mai multe nationalitati si toate au reactionat in mod similar la culoarea rosie, anunta Adevarul.

Stafidele te mentin sanatos. Stafidele sunt o excelenta sursa de sanatate. Consumate regulat, acestea previn osteoporoza, elimina colesterolul si intaresc sistemul imunitar. Specialistii nutritionisti recomanda adaugarea stafidelor in alimentatia femeilor de 40-50 de ani, pentru ca au bor, un mineral care previne si amelioreaza osteoporoza. Stafidele contin si antioxidanti si potasiu, care ajuta la eliminarea colesterolului si la reglarea activitatii cardiace. Au proprietati antibacteriene si intaresc sistemul imunitar. Acestea fructe sunt bogate in cupru si fier, tratand cu succes si anemiile, informeaza Libertatea.

Cum se manifesta si se trateaza infectiile urinare la copii. Infectia urinara este definita ca proliferarea uneia sau mai multor bacterii in urina, determinand inflamatie si invazie tisulara. Extremele acestei afectiuni sunt reprezentate de bacteriuria asimptomatica, mai precis persistenta bacteriilor in urina, pe o perioada mai lunga de timp fara simptomatologie, fara afectarea functiei renale, respectiv progresul pana la implicarea tesutului renal determinand pielonefrita. Infectia tractului urinar (ITU) apare, cel mai adesea, in perioada cuprinsa intre doua luni si doi ani, este mai frecventa la fete, iar rata de reaparitie dupa prima infectie este de 40%. Cea mai frecventa cauza este bacteria E. Coli (80% din cazuri); mai rar se pot intalni Klebsiella, Proteus, Pseudomonas si Enterobacterii, scrie DoctoriOnline.ro.

Rosiile si rodiile topesc grasimile. Rosiile - contin o fibra numita oligofructoza, adica un element care este responsabil de topirea grasimilor, arata numeroase studii. Mai exact, acesta stimuleaza productia de colecistochinina (CCK), ingredientul secret care este eliberat de intestine si care apare pe masura ce se ivesc grasimile. Hormonul ajuta la cresterea senzatiei de satietate prin strangerea valvei din stomac si intestine. Totodata, in rosii se regaseste ingredientul numit carnitina, un produs care mareste capacitatea organismului de a distruge si elimina rapid grasimile. Rodiile - sunt si ele pe lista alimentelor ce se pot folosi in lupta cu grasimile. Acidul folic este un antioxidant care lupta impotriva grasimilor in exces si care se regaseste din belsug in rodii. Fructul are un continut scazut in calorii, dar contine o serie de fibre care te ajuta sa ajungi rapid la senzatia de satietate si care iti satisfac pofta de dulciuri. Incearca sa consumi cate o jumatate de rodie in fiecare zi, mai ales pe durata unui regim de slabit, anunta EVZ.

Ce trebuie sa elimini din dieta ca sa slabesti de doua ori mai usor. Oricat de mult ai incerca sa slabesti, daca nu excluzi anumite produse din dieta, rezultatele nu vor fi cele scontate, arata un studiu care va fi publicat in luna martie in revista "American Journal of Clinical Nutrition". In primul rand, trebuie sa renunti definitiv la bauturile carbogazoase, recomanda specialistii americani de la Universitatea Carolina de Nord. In cadrul studiului au fost monitorizate 318 persoane supraponderale si obeze care tineau cure de slabire, impartite in doua grupuri: cele din primul grup au consumat bauturi carbogazoase, iar cele din cel de-al doilea grup nu au baut decat apa pe tot parcursul cercetarii. La final, specialistii au constatat ca persoanele care au exclus cola si alte bauturi carbogazoase din dieta au slabit de doua ori mai repede decat celelalte. Rezultatul a fost observat indiferent de dieta pe care acestea o tineau, informeaza Adevarul.