Slabeste rapid mancand carne, lactate si dulciuri. Specialistii de la revista Libertatea pentru femei iti propun o dieta care te va scapa de cateva kilograme rapid, in doar 5 zile, iar meniul sigur te va incanta. Contine carne, lactate, branzeturi, cereale si chiar clatite. Suna tentant, nu? Ziua 1 Mic dejun: un ou fiert, o felie de branza degresata, ceai/cafea. Pranz: o pulpa de pui la gratar, salata de conopida. Gustare: un iaurt. Cina: orez cu ciuperci si salata de broccoli...

Pasi spre sanatateFoto: Colaj foto

Din secretele creierului uman: cele doua mecanisme care ne controleaza viata. Psihologul Daniel Kahneman, unul dintre cei mai cunoscuti specialisti in cognitie si pionier al economiei comportamentale, a studiat timp de peste patru decenii mecanismele decizionale ale creierului. Kahneman sustine ca gandirea umana este controlata de doua sisteme: sistemul 1, pe care il numeste "thinking fast" (gandire rapida) este inconstient, intuitiv si nu necesita efort voluntar sau control, pe cand sistemul 2, denumit "thinking slow" (gandire lenta) este constient, foloseste rationamente deductive si necesita mult efort, scrie Descopera.ro.

Pericolul ascuns al produselor organice. O echipa de cercetatori din Dartmouth a dezvaluit recent ca o mare parte din aceste produse contin un ingredient extrem de toxic: arsenicul. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, acestia au testat o gama variata de produse organice, inclusiv produse pentru sugari, cereale, batoane energizante si suplimente de energie folosite de catre biciclisti si participantii la maratoane. Lucrul uimitor pe care l-au descoperit a fost ca in preponderent produsele ce contin sirop de orez brun au o concentratie mult mai mare de arsenic decat produsele fara acest sirop, scrie intrefete.ro.

Cum sa alungi migrenele din dormitor. Durerile de cap, inventate sau nu, pot fi un disconfort in viata de cuplu. Solutia vine poate de unde nu te-ai gandit: din bucatarie. Renunta din cand in cand la clasicul gratar pentru o reteta pe baza de peste. Este vorba in special de somon, ton, hering macrou sau pastrav. Explicatia: acizii grasi omega 3 din peste pot reduce cu 32% atacurile migrenoase si intensitatea durerilor, scrie Cancan.

Stai mult la televizor? Iti imbolnavesti inima! Societatea Romana a Inimii avertizeaza: 60% din decese sunt consecinta bolilor cardiace. Si, totusi, 80% din aceste afectiuni ar putea fi prevenite daca am fi mai atenti cu sanatatea. Prof. univ. dr. Crina Sinescu, sefa Clinicii de Cardiologie a Spitalului Bagdazar, iti spune care sunt principalele greseli pe care le faci fata de inima ta. 1. Petreci ore in sir in fata ecranului. Urmarea: organismul nu reuseste sa arda grasimile si zaharul furnizate de alimentatie. Asa apar hiperglicemia si colesterolul crescut, marii dusmani ai inimii. Solutia: redu sever programul de seara in fata televizorului, scrie Libertatea.