Motive pentru care poftim la o anume mancare. Expertii considera ca poftele apar din mai multe cauze, ce tin de evolutie, factori psihologici ca stresul sau nefericirea si, uneori, nevoia efectiva pentru un anumit tip de mancare. "Este esential sa tinem seama de faptul ca pofta de mancare nu este pur si simplu foame", a spus profesorul Andrew Hill, directorul sectiei de Psihiatrie si Stiinte Comportamentale de la Universitatea Leeds. Foamea este felul in care corpul se asigura ca primeste energia necesara, sub forma nutrientilor din mancare, scrie EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

Cercetatorii americani au intocmit lista neagra a ingredientelor periculoase din trusa de machiaj. Un studiu recent efectuat de FDA (America's Food and Drug Administration) s-a soldat cu rezultate ingrijoratoare: o multime de substante periculoase au fost gasite in produsele de machiaj, informeaza fda.gov.com. Atent analizate din punct de vedere chimic, glossul, mascara, fondul de ten si fardul de pleoape au relevat in compozitie cel putin unul dintre metalele periculoase, printre care arsenic, cadmiu, nichel si seleniu. Mai ingrijorator a fost insa faptul ca aceste substante periculoase nici macar nu erau mentionate pe eticheta produselor. Intr-o cantitate mica, substantele nocive nu pot dauna, insa, in timp, aceste elemente pot fi stocate de organism, scrie Cancan.

Cinci alimente care te pot "otravi". Carnea tocata e o sursa mai probabila de bacterii periculoase decat cea macra, iar laptele nepasteurizat e riscant mai ales la copii si gravide. Medicii ofera sfaturi concrete despre cum ar trebui sa ne protejam. Bolile digestive, dar si alte afectiuni grave pot fi provocate de mai multe tipuri de bacterii care traiesc pe multe dintre alimentele pe care le consumam cu regularitate, scrie EVZ.

Ceaiul verde intareste inima. Ceaiul verde este pe cat de usor de preparat, pe atat de sanatos. Infuzia reduce riscul de osteoporoza, cancer si afectiuni cardiace. Contine cantitati importante de flavonoide si polifenoli, antioxidanti naturali care protejeaza celulele de substantele cancerigene. Inhiba procesul de crestere al tumorilor, scrie Click.

Fumatul, unul dintre cei mai mari inamici in relatiile de cuplu. Potrivit studiilor recente, intr-o familie in care unul dintre parteneri fumeaza, riscul de cancer este semnificativ mai mare pentru celalalt. Practic, intr-o familie in care sotul fumeaza, sotia este expusa fumatului pasiv. Inca din anii '80 s-a demonstrat cresterea importanta a riscului de cancer pulmonar al sotiilor nefumatoare ai caror soti fumeaza in casa. Mai mult, simpla expunere la fum de tutun timp de 30 de minute creste riscul de infarct miocardic acut cu 30%, scrie Libertatea.

Laptele de capra, medicament-minune! Laptele de capra este considerat un veritabil medicament. Ovidiu si Marcela Spanu, medici veterinari si proprietarii unei fabrici de lactate de capra din Romania, ne-au vorbit despre beneficiile pe care acesta le aduce organismului. Este important de stiut ca laptele de capra are un continut in lactoza mai redus cu 0,2-0,5% fata de laptele de vaca, fapt care il face mai usor de digerat, fiind uneori recomandat chiar si persoanelor cu intoleranta la lactoza, scrie Click.